reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja to zwariuje na punkcie zdjęć, kocham zdjęcia. Właśnie sobie uświadomiłam, że będę stała nad dzidziusiem i czekała na każdy gest, każda minke haha matka wariatka ;)

reklama
Carlar brawo ze znalazlas siłe by je wyciągnac z szuflady:* i dobrze ze udalo się je zrobić by na zawsze mogla z Wami być:***

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety niedobory żelaza zaburzaja ogólny obraz krwi :(
Mam nadzieję ze T tabletki coś nam pomoga. Choć z tego co wiem to trzeba czasu. Dzisiaj już lyknelam 1porcje równolegle z acerola - korzystam z dobrej porady ciotki @Millo :)
Ja te tabletki biorę od miesiąca i wyniki mimo to wyszły mi gorsze jak miesiąc temu. A co to jest ta acerola?

@CarlaR Ślicznie to napisałaś. Ja nie wiem co to za ból i mam nadzieję, że się nigdy nie dowiem. Ale gdyby jednak było mi to dane to chciałabym poznać takich ludzi jak Ty by mieć siłę dalej żyć i nadzieję

@reniuszek ja wizytę mam za tydzień z połówkowym inaczej niż zwykle (bo sądziłam ze będę mieć w moje imieniny 26 ;) ) ale mój gin na urlop wyjeżdża. Zapytałam się gdzie odpo

a mi zaczyna sie powtarzać to samo co w pierwszej ciaży czyli rzyganie juz krwia... Znowu mam tak przełyk wyżarty... Jak bulimiczka... Masakra, a do tego piecze od zgagi...

Współczuję. Ja zgagę mam zadko a i tak jęczę że nie daję sobie rady. Biedna Ty 3ciąże z tymi dolegliwościami.

@CarlaR Pięknie napisalaś, Mam nadzieję ,że nie doświadczymy już strat dzieci. Bólu nie da się opisać to taki stan zawieszenia.

@reniuszek dobra decyzja. Stresy i trudne decyzje zostaw na później teraz masz inne piorytety- Dzieci i udane zakupy ;)

@Rossiczka Jagoda bardzo ładne imię mój syn ma w przedszkolu taką koleżankę i Jaśminke też ma.

Nie chcę narzekać ,ale strasznie dużo piszecie ;p mam trudności z nadrabianiem jak nie mam cały dzień dostępu do neta. Byłam dziś w smyku i nie mogłam się zdecydować jakie wybrać na dziewczynkę czy neutral . Rozmiary przebrane są albo 50 albo 74. Pytałam i jeszcze mają dochodzić na necie też brak tego co mnie interesuje. Śpioszki są w super cenach 3pak za 40zł.

Co do suplementacji żelaza, pozwolę sobie się wtrącić bo już od 8 lat praktycznie non-stop muszę suplementować- po mamie mam upośledzone wchłanianie żelaza (czy jakoś tak to się nazywa) i co próbuję odstawić na choćby miesiąc, to wyniki lecą na łeb na szyję, mimo że moja dieta jest bogata w żelazo.
W moim przypadku Tardyferon nie przynosił rezultatów niestety, a jak już coś drgnęło to minimalnie. Jakieś 2 lata temu moja dr rodzinna, która wzięła sobie za punkt honoru wydobyć mnie spod władzy anemii ;) poradziła przejście na Sorbifer Durules i znacząco pomógł. Tak czy siak to trwa ale o wiele krócej. Dobra wiadomość, że jak najbardziej jest przystosowany dla kobiet w ciąży, a nawet w ulotce w zastosowaniu ma wpisaną m.in. ciążę.
Części osób wystarczy ten pierwszy preparat ale w razie jakby Wam nie pomagało, to możecie pogadać ze swoimi lekarzami o tym drugim (jest on na receptę).

Ankuś furczy Mu w nosie..i ma 37-38..:(spi..cos tam dzis zjadl wiec to nie angina przynajmniej.Mowil pozniej ze brzuch juz nie boli.. Ja jak On cos ma to jestem od razu posrana:p Zobacze jak jutro bedzie i najwyzej wieczorem lekarz.Boje sie ze to pasozyty albo co..
Ponad tydz temu mial kaszel i katar ale chyba zapalenie pluc to by nie bylo jak juz nie kaszle?Cholera wie..:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Co do suplementacji żelaza, pozwolę sobie się wtrącić bo już od 8 lat praktycznie non-stop muszę suplementować- po mamie mam upośledzone wchłanianie żelaza (czy jakoś tak to się nazywa) i co próbuję odstawić na choćby miesiąc, to wyniki lecą na łeb na szyję, mimo że moja dieta jest bogata w żelazo.
W moim przypadku Tardyferon nie przynosił rezultatów niestety, a jak już coś drgnęło to minimalnie. Jakieś 2 lata temu moja dr rodzinna, która wzięła sobie za punkt honoru wydobyć mnie spod władzy anemii ;) poradziła przejście na Sorbifer Durules i znacząco pomógł. Tak czy siak to trwa ale o wiele krócej. Dobra wiadomość, że jak najbardziej jest przystosowany dla kobiet w ciąży, a nawet w ulotce w zastosowaniu ma wpisaną m.in. ciążę.
Części osób wystarczy ten pierwszy preparat ale w razie jakby Wam nie pomagało, to możecie pogadać ze swoimi lekarzami o tym drugim (jest on na receptę).
Wspolczuje :( u nas anemia ewidentnie ciążowa no i ostatnio zaniedbałam dietę. Przez te upaly i ekscesy z zębem ledwo co jadłam.
Ogólnie na poprawę czerwonych krwinek polecam dziczyznę . Dzięki zajadaniu kiełbasek i schabikow z dzika morfologia zawsze na wysokim poziomie :)

reklama
Ja dziś cały dzień poza domem. Byłam rano zawieźć l4 do pracy później skoczyłam na paznokcie po powrocie na plac zabaw z dzieckiem a później byłam na zakupach w biedrze.
Dziewczyny ciesze się z udanych wizyt - oby tak dalej :) !!!
Ja w piątek jadę nad morzę a chęci zero ...
W nocy tak mnie zgaga piekła ,że wypiłam cały karton mleka :dry:

Do góry