reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

A ja właśnie idę po golonkę dla T., ma kurcze zachcianki jak baba w ciąży ;-):-D Zamówił sobie we wtorek i podobno na dzisiaj rzeźnik miał sprowadzić :tak:
Dziewczyny czy którąś z Was w ciąży swędziała skóra? Mnie swędzi jak nie wiem co, drapię się aż do krwi i mi się takie plamy suche robią,a wizytę u GP mam dopiero 27 lipca, pielęgniarka w przychodni jak to zobaczyła to powiedziała, że to się często zdarza, ale ja jak zwykle panikuję:baffled:

reklama
Magda:-)az musialam sprawdzic kiedy Twoje urodziny....30 lipca!!!
a kiedy przyjezdzacie nad morze? macie w tym roku to w planach?

Ela a Ty bys mogła zawitac nad morze....:tak:

śpi to moje śliczne dzieciatko urwisiątko najkochansze na świecie...:-):-)

Dzień dobry...

Kasia trzymam mocne kciuki :-)

I to będzie na tyle bo Julcia ma gorączkę i majaczy przez sen. dałam jej właśnie czopka. Ale nie wiem z czego ta gorączka... :-(

Miłego dnia...

hej
kurcze Paweł nie moze od kilku dni kupy zrobic i siedzi na nocniku i wyje...do tego co jakis czas łapie sie za siusiaka czy raczej za jajka i mówi "ała"i tak juz kilka dni wiec po 14 jedziemy do lekarza zeby zobaczył czy nic sie tam nie dzieje....

poza tym upał

i wiecie co? zaczyna mnie przerazac ta cała nowa grypa.... dzis jest mało przyjemny artykuł na onecie na ten temat..brrrrr

a kacha byłas wczoraj na tym teście PAPPA????

magda ostatnio taki skecz widziałam dwie koleżanki sie spotykają jedna mówi
- wiesz spotkałam ostatnio Mariolę
druga - no co ty to ona zyje????
-no tak żyje a czemu miała by nie zyć ?
- bo nie ma konta na naszej klasie!!!:-D:-D

ja tez zdycham od tego upału mały spi potem na spacer idziemy

ufff! żyjecie jeszcze przez ten gorąc? :-p;-)
nie mam serca: wygoniłam z rana młodą z dziadkami na spacer :-)
sama posprzątałam mieszkanko bo aż wstyd takie zapuszczone, ugotowałam zupkę
młoda dzisiaj wstała o 8.30, myślałam, że pójdzie spać później ale niedawno mi zasnęła. chyba przez ten skwar :sorry2:
w domu biega na golasa, w samym pampersie :tak:

kasiu nie dziękuj ;-) podziękujesz za jakiś czas :tak: trzymam kciuki!
asia miałaś wcześniej jakieś problemy z kolanem? :sorry2: wiesz od czego to może być?
a co do rozmnażania to przepuszczam póki co panie w kolejce ;-)
magda u nas też tak było na początku ;-) ale zadaję pytania żeby odpowiadała tak :-D albo daję zadanie do wykonania jak np. nie chce zjeść lub się ubrać :-D
kacha nie znasz powiedzenia: jak kobieta w ciąży to chłop razem z nią ;-)
a skóra swędzi bo może brzuszek rośnie :confused: nawilżasz czymś? u nas super się sprawdziła zwykła oliwka dla dzieci :tak:
paula :-( zdrówka dla julci! a może za długo na słonku była albo jakiś ząbek się wyżyna :-:)confused:
viki to nie ciekawie :-( daj znać jak po wizycie u lekarza!

Viki test pappa mam w przyszły czwartek, we wtorek mam usg, a w środę spotkanie z rodzicami dzieci z ZD, także na przyszły tydzień dość napięty grafik ;-)
Kata jakby to było tylko na brzuchu to tak bym się nie martwiła, ale mnie swędzą też piersi i pośladki :confused: Smaruje się kremem Bambino i Sudocremem, trochę to łagodzi swędzenie, ale kilka razy dziennie muszę się smarować. Kurcze boję się, żeby to nie były jakieś objawy od wątroby, bo się trochę w necie o tym naczytałam. Chyba muszę mniej wnikliwie wyszukiwać informacji na necie, bo się tylko zamartwiam ;-)
Dziewczynki nie narzekajcie na służbę zdrowia w Polsce ;-) Byłam się zapisać w przychodni 15 lipca, a wizyta u GP dopiero 27 lipca, także "jedyne" 12 dni czekania :-( Nie ma co gadać , tempo zatrważające :baffled:

kacha cycki też mnie swędziały, nawet mam rozstępy ;-) ale, że pośladki :confused: pewnie to nic groźnego :no:
u nas na NFZ też są długie terminy :-( prywatnie kosztuje ale jest konkretnie ;-)

U nas też prywatnie koszmarne ceny, pozostaje mi cierpliwie czekać, a jak już nie będę wytrzymywać to zrobię kurs na ostry dyżur :tak: Może jak pójdę we wtorek na usg to jakąś maść mi zalecą:confused:

reklama
Kasia a jakbyś do położnej zadzwoniła?:confused::confused: Mi jeszcze nigdy nie zdarzyło się żeby na wizytę czekac tyle dni:baffled: Zawsze przyjmuja tego samego dnia, pod warunkiem że zadzwonię rano bo jak później to już nie ma miejsc ale wtedy tez pytają czy to coś co nie może czekac do jutra.
Cholestaza ciążowa może miec takie objawy więc nie ma co czekac, lepiej upewnic się że to nie to;-)

U was upały a u mnie leje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry