reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

I jak dzien?
Ewa posprzatalas?
Ja nadal w pracy, jeszcze ponad godzinka :-) ale dam rade. Jest Nas przeciez dwoje :-)
Wiecie co mi sie przypomnialo? Wczoraj bylismy w szpitalu (mniejsza o wieksze po co, ja bylam dla towarzystwa) i nie bylo miejsca w poczekalni wiec stalam. Nikt nie pomyslal o ustopieniu ale ja szczegolnie sie nie napraszalam...tylko taki jeden starszy pan, ktory ledwo siedzial chcial ustapic mi miejsca ale ja na to ze nie,ze nic mi sie nie stanie i ze dam rade :tak: czasem ludzie szczegolnie kulturalni pomysla o Nas :tak:

reklama
Witojcie.
A to mnie zaskoczyłyście... Bo myślałam że obstawicie Darie:eek:
Ja też chciałam Liwie ale jakoś tak sie zastanawiam i moja chrześnica, córka siostry ma OLiwia, więc było by podobnie strasznie. Daria to wymyśliła moja mama, mówi że jej sie to imie tak strasznie podoba, że normalnie niemam sumienia odmówić, tzn nie odmówić, bo mi też sie podoba... no i podejrzewam że jak bym dała Daria to by była ukochana wnuczusia dla babci:-D

Natomiast imiona: Daria, Liwia....średnio, właściwie wcale...ale to tylko moje zdanie.
Najwazniejsze nie robić dziecku krzywdy dając jakieś dziwnie śmieszne imię...
Uuu dotka kurcza nie wydaje mi sie że Daria albo Liwia to śmieszne imę które by krzywdziło dziecko....:baffled:
No ale każdy ma swoje zdanie.

Dziewczynki jeśli chodzi o imiona to jestem za Liwią i Szymonem (sama miałam się tak nazywać) ;-)
haha Kasiu a miałaś sie nazywać Liwia czy Szymonek???:-D:-D:-D;-)

Ataata a jak ma na imię Twoja mama? Może po babci? Będzie jeszcze bardziej wniebowzięta ;-)

Belka - tak posprzątałam. Ale padam na twarz. Dałam radę odkurzyć mieszkanie, wysprzątać kuchnię i salon, ale na pokój małego i sypialnie, nie wspominając o łazience... zbrakło mi już siły...

A na obiad naszło mnie na kaszkę ryżową ;-) dla dzieci ;-)

co do imion, to ja chcialam jakies wyrozniajace sie w miare imie dla chlopczyka (bo, ze dziewczynka bedzie Łucja to wiem od 8 roku zycia i lektury "lwa czarownicy i starej szafy". ruda Łucja to moje wielkie marzenie :-):-):-)). (...) bo ja chcialam Tymona (Tymka), ale brak zgody (ewentualnie Tymoteusz - fuj!!).
(...)
w ogole to rodzina sie ze mnie teraz bardzo nabija, bo sie zawsze zarzekalam, ze syna nazwe Gniewomir (Gniewcio), no a teraz nie za bardzo sie kwapie, co oczywiste :-D

Imię Łucja jest bardzo ładne. Też było w opcji, jak nie znaliśmy jeszcze płci dziecka.
Dlaczego Tymoteusz Ci się nie podoba? Niezły kompromis by był: mąż miałby "sz" a Ty spokojnie mogłabyś mówić do syna Tymon ;-)

A tak przy okazji imion dziwnych. Jak przeprowadzałam sondę w rodzinie, moja kuzynka przebiła wszystkich. A mianowicie rzuciła imieniem Żytomir :szok: Nie wiem skąd ona je wytrzasnęła, ale dopiero skrzywdziłabym dziecko...

hehe, ja sie wlasnie zawsze dziwilam tej amerykanskiej dowolnosci w nadawaniu imion. u nas to jednak nie jest takie proste i trzymamy sie tradycji.

mi sie podobaja bardzo slowianskie imiona - wlasnie z koncowka na -mir, no ale dopoki nie beda one popularne to jednak dziecka bym nie skrzywdzila. choc do pociechy bede mowila niekiedy Gniewcio i JUZ :-D

Tymoteusz za powazne. poza tym juz sie chyba przyzwyczailam do malego urwisa Łukaszka :-):-)

No to ja sie wypowiem;-)
Mi sie podoba zdecydowanie bardziej Liwia a jakbym miala dziewczynke to bylaby Lenka.Chlopca bardzo chetnie nazwalabym Tymon ale to najleszy kumpel Witka ma tak ma juz imie wiec troche byloby dziwnieO Szymku juz mowilam ,ze bardziej mi sie podoba od Mateuszka.
Co do dziwnych imion to smialam sie kiedys jak Witus sie rodzil ,ze go chyba nazwe Mscislaw;-) Z kolei tak w realu to poznalam ostatnio rocznego chlopca ,ktory ma na imie....GWIDON:eek: fajny chlopczyk ale ciekawe czy kiedys na mame zly nie bedzie za to imie;-)

Oj Ataata....Po jednej myśli była druga dotycząca ogółu, dlatego był "enter" pomiędzy myślami...Czyli zdanie dot. nierobienia krzywdy...dotyczyło ogólnie tematu imion....

Pryzybela to mówisz, że Jesteś na 32 poziomie... ale się uśmiałam:-):-D

reklama
dotaZ u mnie imie po babci to dopiero oryginalny wybor. bo moja ukochana babcia miala na imie Kordula (znaczy serduszko) !! to co laczy imie mojej babci i corki to to ze oba imiona sa greckie z pochodzenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry