reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

a jesli chodzi o butelki to ja mam dwie,mała i duzą.chociaz nastawiam się na karmienie piersia, wiem ze np damiankowi podawałam herbatke na kolki więc butelka byla mi potrzebna. a na temat kosmetyków hipp dla dziecka ciężko mi cokolwiek powiedziec. w twj chwili uzywam migdałowej oliwki do masazu brzucha dla kobiet w ciązy i jest rewelacyjna,

natomiast dla dzieciatka nastawiam się na nivea, jedynie oliwke bede miała bambino gdyz jest sprawdzona i odpowiada mi jej zapach, no i chusteczki mokre pampers.

reklama
To ja tak jak viki;-)
Kosmetyki mam zamiar stosować Nivea, polecone przez siostre. A laktator odziedzicze właśnie po nij, co mnie bardzo cieszy, jeśli chodzi o butelki to kupuje narazie 2... 125ml i 260ml wystarczą napewno, a laktator to napewno mi sie przyda,, tymbardziej że musze szybko do pracy iśc po porodzie wiec karmienie piersią napewno szybko pójdzie w odstawke, no ale jeśli bedzie pokarm to sie bedzie własnie odciągac:-)

barbarkak co do kosmetyków to u nas też króluje nivea ;-)
(na forum głównym jest wątek co mamy polecają, a czego nie min. też w temacie kosmetyków - pewnie i o hipp również)

Dada co do butelek i laktatora to podobnie jak u Viki i Ataaty - w zależności jak to będzie z karmieniem jedna butelka jest na wszelki wypadek, laktator też ;-) w sumie jest tego tyle w sklepach, że mając takie obawy możesz go szybko kupić po narodzinach maleństwa.

:-)wszystkie mamusie pisza o kosmetykach nivea:-)kupilam juz z Hippa szampon, lotion po kapieli i krem do ciala, wiec moze dokupie cos z nivea:sorry: mam pytanko, kiedys moja mama gdy kapala malenka siostre dodawala do kapieli kalik, czy wy rowniez zamierzacie go dodawac?podobno to dobrze bo odkarza.

:-)wszystkie mamusie pisza o kosmetykach nivea:-)kupilam juz z Hippa szampon, lotion po kapieli i krem do ciala, wiec moze dokupie cos z nivea:sorry: mam pytanko, kiedys moja mama gdy kapala malenka siostre dodawala do kapieli kalik, czy wy rowniez zamierzacie go dodawac?podobno to dobrze bo odkarza.

słyszałam, że podobno lepiej mieć kosmetyki z jednej serii bo mają tak dobrane składniki, aby ze sobą nie kolidowały

piszesz o czymś takim jak "kalik" ja nie mam pojęcia co to jest
pierwszy raz słyszę nazwę specyfiku

wiem o krochmalu ale czy to masz na myśli? :-)

no właśnie a coto ten kalik??
No i o krochmalu słyszałam, podobno rewelacja, skóra maluszka jest po nim miękka i delikatna, hmm powiedzmy że jak jedwab;-)

hej hej:-)

barbarkak: ja tez mam kosmetyki Hippa ale tez pare Nivea , obie firmy sa dobre...i slyszalam tez ze z Hippa pampersy na niemowlecia sa lepsze bo nie zaslaniaja pepuszka..ja kupilam juz z pampersa ale chyba zaopatrze sie tez w Hippa..

co do zakupow dla dzidziusia to uwazam, ze powinno sie je zrobic wczesniej..ja juz mam wszystko, nawet łózeczko stoi juz ubrane tylko pod folia, zeby sie nie kurzylo;-):-D jedynie kolyska jest jescze niezlozona. Wózek kupilam przez net, bo w Ełku nie bylo w ogole tej firmy.
Dla mnie zakupy jednak byly dosc meczace hehe..pierwsze ubranka to 2 godz spedzone w sklepie z mezem hehe, te najwazniejesze zakupy, ale dobrze, ze juz z glowy, tzn narazie hehe:-D;-)

Ataata: ja tez bym polecala napisac maila w sprawie pozniejszej platnosci..mimo, ze to prywatna osoba. ja tez mialam kiedys taka sytuacje i nie bylo problemu.

co do laktatora..ja tez juz kupilam, ale nie kupilam butelek w zapasie narazie..chyba z 1 by sie przydala..:sorry2:

a co do ruchow dzidzi..wczesniej budzila mnie w nocy, teraz nie, jest grzeczna, dopiero jak ja wstaje to czuje lekkie ruchy, rozkreca sie zazwyczaj wieczorem hehe:laugh2: ale ja nie wiem czym ona kopie, czy raczka czy nozka, czasem w 1 chwili z dwoch stron brzuszka mi uderza to chyba dwie raczki hehe chyba ze szpagat robi:-D no sie prezy i wchodzi w prawy bok zazwyczaj :tak::rofl2:fajnie to wyglada ale trudno mi wtedy oddychac:sorry2:

znow zle spalam...ciagle bola mnie biodra...szok:no::baffled:

wczoraj poszlismy sobie z mezem pograc w lotki do pubu, ..wczesniej to byl moj nalog hehe;-)..no i stajac bokiem opieram sie na prawej nodze..no i wiecie masy mi przybylo, wiec nozka byla obciazona , po godzinie gry juz nie dalam rady opierac sie na prawej nodze, a lewa reka rzucac nie umiem, wiec na lewej nie moglam sie opierac...skutek taki, ze ledwo sie doczłapalam do domu:baffled::oo::rolleyes2:

dobra zmykam buziaki

Belka

W dniu Twych urodzin
życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze,
Radosnych i pogodnych dni, pełnych szcześcia i miłości.
Aby każdy nadchodzący dzien był tym najwspanialszym dniem w życiu
i zawsze otaczali Cię kochający ludzie.

kwiaty_bukiety_wiosna_02d.jpg

Ja rowniez dolaczam sie do urodzinowych życzonek!!!:-) Wszystkiego naj naj Belka, pieknego Dzidziusia, spelnienia marzeń, słońca w życiu i samego uśmiechu na twarzy!!:tak:

reklama
Belka Wszystkiego Najlepszego !
Żeby marzenia Ci sie spełniały, ludzie Cię kochali i każdy dzięn był lepszy od porzedniego ! Zdrówka, zdrówka, zdrówka no i co oczywiste ślicznego, zdrowego dzidziusia, który będzie Ci rozpromieniał wszystkie chwile w życiu !!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry