reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

jutrzenko tak na szybko ci napiszę (kinia marudzi) im więcej pikseli tym... gorzej!
bo matryce są tak malutkie, że upakowanie do nich coraz większej ilości pikseli nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem :-(
gdybyś porównała fotki ze starych aparatów z dzisiejszymi to widać różnicę w pogorszeniu jakości niestety właśnie przez zwiększenie liczby pikseli a miniaturyzację matryc
a jak nie drukujesz wielkoformatowych fotografii to jest ci to niepotrzebne

ludzie myślą, że im więcej pikseli tym lepiej a to nieprawda! odkąd pojawiły się aparaty cyfrowe wręcz jest pogoń za pikselami a nie zwraca się uwagi na funkcjonalność i inne dane techniczne, które mają większy wpływ na zdjęcia niż te zakichane piksele ;-)
w małym kompakcie mam 7.2, w lustrzance 12.3 bodajże. wystarczy. w starym kodaku miałam coś koło 6 (chyba nawet niecałe) - świat! naprawdę!

reklama
Hej dziewczyny.
Melduję tylko że żyję i mamy się dobrze tylko czasu mi brak. A będę go mieć jeszcze mniej bo od przyszłego tygodnia ruszamy z zajęciami pozaprzedszkolnymi:/
Miłego dnia Wam życzę.

Hej!!!

U nas dziś znów super! Jula powiedziała "To idź już sobie mamo!" :-):-):-) ale jestem happy... Od wstania po 2- 3 razy pyta "Ale przyjdziesz po mnie?'' :tak: Muszę ją zapewniać, że przyjdę, że nie zostawię nigdy... ufff jaka fajna zmiana.:-):tak:

Viki zdrówka dla Damianka :tak: I trzymam kciuki za wyniki Pawełka :-):tak:

Kata u nas na zebraniu była Pani psycholog i dużo nam tłumaczyła na temat płaczu, adaptacji, zaburzeń poczucia bezpieczeństwa, itd... Trzeba przetrwać :tak:

Ciekawe jak dziś mała na spacerku... :sorry2: Przechodzą koło naszego domu ale nie chcę wychodzić :sorry2: a okna mam od podwórka :-D

Hej hej... my tez zyjemy...:-)
Ogarniam sie i lece zaraz do miasta, moze jakas farbe sobie kupie, bo siwieje ( czesciowo pewnie przez odpieluszanie Oliwiera...:baffled:), chociaz nie wiem, czy najpierw nie powinnam sie do fryzjera przejsc. Juz nie moge na siebie patrzec....:sorry2:

Dobrze, ze przedszkolaki sobie radza....:-) Brawo! A i Kubus jutrzenkowy w koncu sie przekona do przedszkola....:tak::tak::tak:

No i jaka piekna praca Pawelka....:tak::-) No no no, mama pewnie peka z dumy...:-)

Zdrowka dla chorowitkow!
Ja lece, bede pozniej...:-) Milego dnia!

paula wiem i każda mama też gorzej z realizacją ;-)
jutrzenka zapomniałam ci jeszcze napisać: zwróć uwagę, że wzrastająca liczba pikseli się zatrzymała. widocznie więcej upchnąć nie można (i dobrze!) a producenci stawiają teraz na ulepszanie swoich produktów z innych stron i wymyślaniu nowych rozwiązań;-)
alex co sobie zapodasz na główkę? ;-) zaszalejesz?

u nas się szykują zajęcia logopedyczne dzisiaj o 17 - koleżanka mnie wyciąga do akademii malucha (coś a`la przedszkole u nas w mieście z tym że bardzo elastyczne - chyba wam pisałam wcześniej)
może przepisze tam swojego synka bo mógłby być tam na godziny
poza tym mają fajne zajęcia popołudniami i zamierzam z kinią chodzić (zwłaszcza muzyczne bo plastyka w ogóle ją nie interesuje :no:)

siedzimy w domu i kombinujemy bo za oknem szaro buro i mokro :baffled:

hej,hej:-):-):-)
widze,ze od rana wciąz o mnie pytacie to jestem!!!:rofl2::rofl2::rofl2:tadammm;-)

:********;-);-);-);-):*********
my mamy gosci!!! do poniedzialku:tak::tak:
przyjechala moja siostra z dziecmi;-)
no iiiiii -mamy nareszcie okazje razem poszlec:-p:-p:-p
w planach:
szlenstwo zakupowe i imprezowe oczywiscie:-p:-p
uwazajcie na siebie,zdrówka dla chorych!!! miłego łikendu-tak przy okazji;-);-)
do wtorku!!!:-):-):-)

buziakow moc!!!paaaaaaaaaaa:-):-):-):-):-)
(kurka wodna oby jeszcze przez kilka dni była taka ładna pogoda)

Ostatnia edycja:
hej
a ja tak sobie włączyłam komputer i pomyślałam że zajrzę co tam u was:-) o ile łobuziak się nie obudzi i mnie nie odciągnie:sorry2:

właśnie przyszedł mi mały fotelik -nosidełko. Udało mi się wylicytować bardzo niedrogo:tak::tak::tak: z Łukaszem nie mieliśmy takiego i jeździliśmy z całą gondolą z wózka dużego, masakra. Teraz jak byśmy mieli jechać gdzieś wszyscy to ciasno by było:sorry2:A wózek to mam taki wielopokoleniowy, bo już troje dzieci w nim jeździło:tak::tak: ale jeszcze się nada:tak::tak:
kata- no patrz jakie to dziwne, a ja myślałam tak jak większość Polaków że im więcej pikseli tym lepiej:sorry2:
dota- udanej gościny:tak:
paula- to może już będzie dobrze
viki- zdrówka dla Damiana i trzymam kciuki za wyniki
jutrzenka- to trudny wybór cię czeka z tym aparatem:sorry2:

Witam witam!
Wrocilam juz z pracy i zaraz sie biore za dzieci.Witek uklada puzzle a Antos mnie nachodzi z ksiazeczkami wiec czytam co u was na zmiane z Karolkiem terenowka i teraz mam problem komu co odpisac ;)
Viki jak te badania? Zdrowka dla Damianka
alex nic tak nie poprawia nastroju jak nowy kolorek na glowie :)
Dota to milego szalenstwa
Tego przedszkola to wam zazdroszcze, ze tez Antek sie uparl i urodzil sie w styczniu zamiast w grudniu.... Tak tez juz by chodzil a teraz nawet nie mialam co probowac pchac go do panstwowego.

Jestem wieczorkiem...:-)

Kata, Aneczka- w koncu nie kupilam tej farby... postanowilam ze najpierw jednak do fryzjera pojde, bo za dlugie mam te wlosy i juz nie mam co z nimi robic.... Tak wiec zamiast kupowac 2 lub 3 opakowania farby, to najpierw wlosy skroce. A jesli chodzi o kolor, to nic szalonego :-D raczej wybiore cos z brazow...:-) W sumie jestem naturalna szatynka, ale dlugi czas mialam balejaz, a w tej chwili to juz mam nijaki kolor....:baffled:

Dota- no to udanego weekendowego szalenstwa.... wroc pozniej do nas....:-)

Viki- no i jak wyniki? ( i nawet sie zrymowalo....:-D)

reklama
aga te piksele to tak naprawdę chwyt marketingowy ;-)
paula żyjesz po grzybach? ja się śmiałam z ciebie a teściowa mi panierowane kanie zrobiła :-D chyba wszystkie dobre bo żadnych wizji halucynogennych nie mam :-D
aneczka patrz! a ja chciałam kinię do stycznia ponosić :-p a ty narzekasz ;-)
alex łeeeee, zawiodłaś mnie :-( ja liczyłam, że zobaczę cię np. w marancie tudzież zieleni :-D

kinia pospała i zaspała na zajęcia, na które miałyśmy iść
ale może i dobrze bo poszliśmy pierwszy raz do naszego miejskiego figloraju, który został niedawno otwarty a który prowadzi t. kumpel :-p
akurat były urodziny i pełno dzieciaków ale fajnie jest! będziemy chodzić. na stronie taki skromny się wydawał ale na żywo zyskał :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry