reklama

Grudzień 2009

hej dziewczyny, sorki,ze odbiegne od tematu, ale powiedzcie mi jak to jest jak sie nie ma slubu i sie jest samotna matka, jakie przysluguja wtedy zasilki itp. Bo spotkalam sie z roznymi wypowiedziami i chcialam sie Was poradzic ;)

reklama
Ojc ja tez uwielbiam gorace prysznice, ale jak trzeba uwazac to trzeba:tak:

Poki co to tak mi duszno, goraco i wogole, ze ledwo zipie:shocked2:
Kocham lato, ale niech sie juz skonczy, bo chyba wykituje!

Robilam badania lab i wyszly dobrze, nawet bardzo:-)

Jedyne co mnie martwi to te nasze przeciwciala... Jutro jade po wyniki i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i dzidziusią nic nie zagraza!:tak: Trzymajcie mocno kciuki!

Ale, ale dzis napotkalam ciuchland i postanowilam zajrzec. Okazalo sie, ze przywoza tam fajniutkie rzeczy, oczywiscie nie wszystkie, ale znalazlam normalnie nowiutkie i sliczniutkie ciuszki i pare zakupilam. Wiecie, nawet nie myslalam jaki kolor biore(plci nie znam jeszcze)i jakos w domu zorientowalam sie, ze zakuilam pol na pol. Kilka rzeczy dla chlopca i kilka dla dziewczynki... Moze to znak, ze bedzie parka:confused:

Strasznie bym chciala:-)

hej dziewczyny, sorki,ze odbiegne od tematu, ale powiedzcie mi jak to jest jak sie nie ma slubu i sie jest samotna matka, jakie przysluguja wtedy zasilki itp. Bo spotkalam sie z roznymi wypowiedziami i chcialam sie Was poradzic ;)

Ja mam kolezanke, ktora nie ma slubu ze swoim i chciala wziasc zasilki jako samotna matka, ale to ponoc nie takie proste, bo najpierw trzeba podac ojca dziecka o alimenty, potem sad ustala ich wysokosc i poztem dopiero orzekaja co ci przysluguje, a co nie. To chyba zalezy czy duzo dostajesz kasy od ojca dziecka. Ja niebardzo sie tym interesowalam, ale wiem, ze kolezanka przekalkulowala cos tam i dala sobie swiety spokoj, bo przeciez nie bedzie swojego kochanego po sadach ciagac:-p

To tyle co slyszalam na ten temat, ale moze ktoras wie cos wiecej i napewno napisze:tak:

A dziękuję:tak: Chciałam żeby Antoś miał pamiątkę:tak:
Zawsze bedzie mógł wejśc na swoja stronke i poczytać.

Namawiam was do prowadzenia bloga albo robienia jakis zapisek w pamiętniczku jak sie dzidzia urodzi. Z czasem pamięć szwankuje a miło jest po latach zajrzeć, nawet z ciekawości, jak dziecko wyglądało w poszczególnym miesiącu, ile ważyło, mierzyło itd.

Ja mam bloga, ale na hasło tylko dla najbliższych - mnie, Mojego i w przyszłości dziecka:-)

A ja się dziś wzruszyłam bo Mój prócz tego, że zaspokoił moją zachciankę - pudło lodów, to jeszcze Martynce kupił 3 śliczne grzechotki, ajjj:) Jutro do albumu je dam:D

Moja kuzynka ma podobna sytuacje,dziecko a nazwisko ojca ale ona pobiera jakies zasiłki,nie wiem dokładnie jakie ale jakas kase dostaje od panstwa.

Na pewno coś Ci się należy z tytułu bycia samotną matką (nawet jeśli jesteś w ziwązku partnerskim). Ale najlepiej gdybyś po prostu przeszła się do urzędu i popytała, tam masz info z pierwszej ręki. Ja od siebie mogę powiedzieć że na pewno są takie zasiłki - ale jakie to już nie wiem ;-)

wiecie co , rozmawialam ze znajoma i ona powiedziala mi,ze jej znajoma dostaje 2tys na dziecko od panstwa . Jestem w szoku,ze az tak duzo, no bo naczytalam sie ze po ok 150zl, Nie chce mi sie w to za bardzo wierzyc ze az 2 tys.

reklama
Laseczki jesteście boskie:-):-):-)
Same zimorodki na tym forum mamy:-D:-D:-D

Joanna Twój brzuch jest boski. Mój mąż stwierdził,że wyglądasz jakbyś nosiła dziecko a nie krasnala (to drugie tyczyło się mnie):tak::tak::tak:

Byłam na zakupach. kupiłam se tuńczyka i jutro zaszaleje. Dzisiaj skończyło się na bułkach z parówkami i ogórkiem;-)

Idę kąpu:tak::tak::tak:

Nie szalejcie za dużo bo rano będę miała problem z nadrobieniem:tak::tak::tak:

Dobranoc wszystkim:-):-):-)mamusiom i dzidziusiom:-D:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry