• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Rzuce nowy temat skoro ktoś jest to może pomożecie. Chce w przyszłym tygodniu jechać na parę dni na Mazurki. Ale mam taką akcję że 2 lata z rzędu po powrocie z Mazur miałam w moczu bakterię e-coli. Nie wiem czy to na bank stamtąd ale chciałabym się jakoś zabezpieczyć. I właśnie: gdzieś tam czytałam żeby się zakwasić; herbatki z cytryną. Co jeszcze? Żurawina? Urosept chyba można brać, tak? I któraś gdzieś kiedyś pisała o lactovaginalu czy jakoś tak? To też tak zapobiegawczo można?
Taka bakteria Escherichia coli moze byc w wodzie w tych jeziorkach, ale kapielisko jesli jest dopuszczone do uzytku to powinno zawierac niskie miano coli, bo to bada sanepid czy ktos tam. W ogole te bakterie pochodzą ze tak powiem z kupki i z dupki. My tzn ludzie mamy je w jelicie grubym i w odbycie, dlatego zrodlem zakazenia moze byc seks analny, gdzy ze tak powiem bezposrednio przeniesiemy te bakteria z dupki do pipki, moza tez byc podcieranie sie w nieodpowiednim kietunku od tyłu do przodu, albo jesli woda jest zanieczyszczona fekaliami. Wiec zrodel zakazenia jest kilka, a w wodzie te bakterie sa z pewnoscia, wiec warto zabezpieczyc sie tymi rzeczami co wymienilas, bralam kiedys te tabletki z zurawiny i wlasnie z tego co pamietam one utrudniaja bakteria E.coli adhezje do blony sluzowej dróg moczowych, weic jak najbardziej sa wskazane no i lactovaginal tez do przywrócenia kwansego pH

:-D

Załamuje mnie to wszystko powoli. Czuję się gruba, nieatrakcyjna, ciuchy ciążowe mnie męczą tak jak pogoda na dworze (wszystkie są rozszerzane na biodrach i wyglądam jak alladyn z wieklą pupką-jak ja bym chciała szpilki założyć!!!
Też macie takie niskie poczucie wartości?:-(
wiesz tez sie czuje coraz grubsza.... jak zawsze wazylam niecale 50 kg to teraz jak mam prawie 55 czuje sie jak słoń, czuje ze zgrubły mi udaaa i pulirki, i cycuszki wreszcie urosły z B na C, ale puki co jeszcze nie czuje sie nieatrakcyjna ;) brzuszek mi sie podoba lubie go pokazywac, wiesz ale mysle ze gorzej bedzie jak przytyje jeszcze ze 3 kg i bede wygladała jak spuchnietaaa bleee

No w ciązy to lepiej za długich podróży nie robić nie ?

No w sumie to 3-4 godzinki ale droga kiepska i stresująca. No i mam taką akcję że jak tam jestem to mi nogi puchną nie wiedzieć czemu i mam problemy ze snem. Więc, ryzykować nie będę.

Taka bakteria Escherichia coli moze byc w wodzie w tych jeziorkach, ale kapielisko jesli jest dopuszczone do uzytku to powinno zawierac niskie miano coli, bo to bada sanepid czy ktos tam. W ogole te bakterie pochodzą ze tak powiem z kupki i z dupki. My tzn ludzie mamy je w jelicie grubym i w odbycie, dlatego zrodlem zakazenia moze byc seks analny, gdzy ze tak powiem bezposrednio przeniesiemy te bakteria z dupki do pipki, moza tez byc podcieranie sie w nieodpowiednim kietunku od tyłu do przodu, albo jesli woda jest zanieczyszczona fekaliami. Wiec zrodel zakazenia jest kilka, a w wodzie te bakterie sa z pewnoscia, wiec warto zabezpieczyc sie tymi rzeczami co wymienilas, bralam kiedys te tabletki z zurawiny i wlasnie z tego co pamietam one utrudniaja bakteria E.coli adhezje do blony sluzowej dróg moczowych, weic jak najbardziej sa wskazane no i lactovaginal tez do przywrócenia kwansego pH
Mi się wydaje że ja jakoś mega podatna na to świństwo jestem. Seks analny nie wchodzi w grę, zły kierunek też. Co do zanieczyszczenia wody fekaliami to nie wiem, wielu ludzi tam nie ma, to raczej spokojna miejscówka ale cholera wie. W każdym razie dwa razy to miałam i antybiotyk na szczęście szybko pomógł. No ale teraz lipa z antybiotykiem. Zostaje profilaktyka. ;-)

Ja też zawsze ważyłam niecałe 50 a teraz przy wzroście 176 i wadze 56 czuję się jak słonica:-(nie mogę się przyzwyczaić do tego wszystkiego. Cycuszki też urosły z b na c. Ale pociesze się że ja mam tylko jedno maleństwo w brzuchu i nie rozrosnę się jak trójpaki:-)

reklama
Ja też zawsze ważyłam niecałe 50 a teraz przy wzroście 176 i wadze 56 czuję się jak słonica:-(nie mogę się przyzwyczaić do tego wszystkiego. Cycuszki też urosły z b na c. Ale pociesze się że ja mam tylko jedno maleństwo w brzuchu i nie rozrosnę się jak trójpaki:-)

O Matko, toż Ty istny patyk byłaś. Ja przy 176 cm - ważyłam między 55 a 60 kilo a wszyscy mówili że kościotrup. Teraz mam już 62 kilo i czuję się z nimi super!!! :-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry