reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

gripex jest bardzo mocny, moze lepiej paracetamol?
mi lekarka polecila paracetamol, troche sie balam brac ale slyszalam, ze lepiej leczyc niz ciagnac przeziebisko no i faktycznie wyleczylam a nic sie nie dzialo zlego

reklama
A moja Niunia juz tak dlugo nie byla wazona, ze masakra-od 23 tyg ale do srody wytrzmamy:tak::tak::tak: Podejrzewam, ze kolo 1500 bedzie na liczniku!!

Moja tez dawno temu:tak:bo chyba w 22 tygodniu:tak:tak to tylko gin sprawdza czy wsio ok.Teraz w pietek mam miec usg szczegulowe wiec napewno sie dowiem:tak:tez sie nie moge doczekac:-)

Ech....mnie też niestety nikt:no:

Już pisałyśmy kiedyś o tych pieluchach...są na prawdę super ale pierwszy rozmiar jest dopiero po pampersach new born! Chodzi mi o to że najmniejsze dady są za duże dla noworodków..przynajmniej wg mnie! Są 4 rozmiary i ja przy Hani miałam problem między 3 a 4...tzn 3 była za mała a 4 za duża..i wróciłam do pampersów...a jak trochę podrosła i chciałam znów dawać dady to się na nie uczuliła:no: Teraz jak już zacznę dawać dady to nie zmienię na żadne inne:-) Pampki kosztują ok 50 zł a dady 30!

Moja corcia nie mogla nosic tych biedronkowych:no:co jej kupilam i zalozylam to po jakims czasie dupsko odparzone miala:-(wiec nie bylo wyjscia i uzywalam pampersow.

No jasne, że waga urodzeniowa nie ma znaczenia. Np mój synek urodził się 3100 g i 52 długosci a jako trzylatek jest na siatce centylowej pięciolatków:tak: ma 108 cm i 21 kg waży.
Po narodzinach bardzo szybko przybierał na wadze:tak:
Dla porównania koleżanka w tym samym czasie urodziła Synka ponad4 kg a teraz małe z niego chudziutkie dzieciątko:-(

Moja cora urodzila sie i miala 3340 g i 56 dluga:tak:teraz ma 104 cm i jakies 21 kilo.

Jak nigdy nie podrażniało mi pod pachami po depilacji tak od paru tygodni jak się golę to normalnie szczypi i jest zaczerwienione. Nie mocno, ale jest. Okropność.

Ja mam tak od samego poczatku ciazy i to nie tylko pod pachami:-:)wściekła/y:

Witam mamuśki!

Mało się udzielałam w weekend, bo czułam się fatalnie, nie tylko psychicznie, ale i fizycznie. Miałam momentami wrażenie, że mi dzidziuś wychodzi ;/ No i wrażenie nie było jednak mylne, dziś wizyta u gina. No i ginka zaniepokojona mocno, bo mowi, ze szyjki to wg niej juz praktycznie prawie nie mam. Jutro usg na gwałt mi umówiła, żeby potwierdzić jak jest źle ;/
Oprócz tego usłyszałam, że jak skończy się na konieczności leżenie to będzie najlepsza opcja. Karol chce już wyjść, no patrzcie co za grubasek uparciuszek!Teraz leżymy z mężem i próbujemy mu przetłumaczyć, że u mamy w brzuchu najlepiej i że ma zostać tam jeszcze troche.
Pocieszające jest to, że znikneła mi anemia (juhuu - picie soków z marchewki i buraka jednak pomaga!) i oprócz bakterii w moczu wyniki mam idealne i perfekcyjne.
No więc do jutra plackiem leżę i zabieram się do zamawiania wyprawki , w końcu nic praktycznie na obecną chwilę nie mamy;/ Aż strach pomyśleć co by było gdyby Lolek faktycznie zechciał wcześniej wyskoczyć.

Lez kochana i sie nie wyglupiaj:tak:dzidzia jeszcze musi posiedziec;-)

Ale jest przesłodki:-)

Trzymamy za wszystkie kciuki:tak:

O boziu następna:szok: Zaciskać dziewczyny nogi bo dopiero pażdziernik!!!!

A mi dzisiaj w aptece babka dała na przeziebienie gripex! Powiedziała że w 8 miesiącu już można brać....choć w ulotce pisze że nie:baffled: Mam brać?

Jak bylam ostatnio u lekarza to powiedziala ze w zadnym wypadku Gripeksu mam nie zazywac:no:

ANTEK slicznie wygladal ale nie mial czasami zóltaczki?Taki jakis zóltawy mi sie wydaje?!

A mi przyszla tez dzisiaj przesylka:tak:spodnie ciazowe,kupilam uzywane H&M za 50 zł:tak:i powiem wam ze sa calkiem fajne:tak:
Niedawno wrocilam z miasta,bylam puscic przelew,zamówilam sobie sweterek:tak:

GRIPEX - ''Po drugie bez recepty można kupić wiele preparatów łączących paracetamol z innymi lekami. Te preparaty to choćby Antidol, Cefalgin, Coldrex, Fervex, Gripex i wiele innych. Takich łączonych preparatów powinno się unikać w ciąży.''

źródło: Poruszyć Świat: Leki a ciąża - przegląd ; RSZ, Reumatoidalne Zapalenie Stawów

Te leki w/w mają wpływ odstawienny czyli póki przyjmujesz jest O.K, ale stan zdrowia pogarsza się po ich zaprzestaniu przyjmowania, o szkodliwości dla dziecka nie wspomnę.

To tak jak leczyć anginę amfetaminą.

BTW. ciekawy art. o lekach które można/ nie można stosować w ciąży :)

Lasencje dzisiaj miałam ciężki dzień :-(
Byłam u mojego gina i powiedział, że rozwarcie niestety postępuje, powolutku, ale jednak :-(
Szanse na donoszenie do chociaż 37 tygodnia są 'żadne"
Nie powiem jak skomentował, że wypuścili mnie ze szpitala i cóż jeszcze. Acha dał skierowanie na oddział.
Masakra poprostu :-(
Nie wiem co dalej będzie naprawdę. Mam skórcze cały czas a dzidzia jeszcze taka malutka :-(

Nic nie wiem nie chce myśleć i wogóle jeszcze miałam cyrk z hematologiem ale to już jutro wam napiszę:-(

Mam dość wszystkiego po prostu

Byłam u mojego gina i powiedział, że rozwarcie niestety postępuje, powolutku, ale jednak :-(
Nie powiem jak skomentował, że wypuścili mnie ze szpitala i cóż jeszcze. Acha dał skierowanie na oddział.
Nie wiem co dalej będzie naprawdę. Mam skórcze cały czas a dzidzia jeszcze taka malutka :-(

Nic nie wiem nie chce myśleć i wogóle jeszcze miałam cyrk z hematologiem ale to już jutro wam napiszę:-(

Współczuję:-(
co się z nami dzieje dziewczyny...

No nie nastepna:-(jejciu sluchaj sie lekarza i nie lekcewasz tego co on mowi:no:my tu bedziemy sie mocno modlic zeby juz zadna z Grudniuwek nie skonczyla tak jak Jutka:tak:jeszcze nie czas na nasze maluszki:no:

Wiecie co jak czytam co sie dzieje u was to mam takiego pietra przed wizyta w czwartek ze szok:-(tez sie boje o swoje rozwarcie:-(

Oj Kochane, co się dzieje, toż dopiero październik a sytuacja na linii frontu zaognia się. :szok::szok::szok:
Proszę nie panikujcie, spokój, spokój i jeszcze raz spokój oraz leżenie plackiem to najlepsze lekarstwo- tak mawiają moje starsze doświadczone i leżące z trójką dzieci koleżanki.
Moja koleżanka , psycholog, kiedyś była położna a teraz dr czy hab z psychologii które zajmuje się kobietami w ciąży - cały czas powtarza, że to wszystko jest w naszej głowie- MYŚLCIE POZYTYWNIE- a nie w kółko czytacie i gadacie i rozmyślacie o najgorszych przypadkach :tak::tak::tak::tak:

reklama

Ajajaj......... nóżki ściskaj. Cholera musi być dobrze.

Do góry