reklama

Grudzień 2011

MamoOskarka, podzielam całkowicie Twój sposób wychowywania dzieci :tak: wg mnie to bardzo mądre i życiowe podejście.

Gosia, u nas Kuba też coraz mniej śpi w dzień. Zwykle budzi się ok 6-6.30 i do 9 już nie śpi, później jedzenie, znów 3-3,5 godz. bez spania, o 11 znów był cycek i dosłownie kilka minut temu udało mi się go uspać, zobaczymy na jak długo. mam nadzieję, że pośpi z 2 godziny. za to w nocy mamy spokój, bo mały budzi się tylko na jedzonko i szybko zasypia.

reklama
Inka uważam, ze zakazany owoc lepiej smakuje, więc lepiej na pewne rzeczy pozwalać, chociażby na pójście na całonocną imprezę niż ma mi na nią zwiać z domu a ja się mam zamartwiać, ze nie wiem gdzie jest moje dziecko :tak:

uważam również, że dziecko trzymane pod osłoną i nagle się wyrywa z domu i zachłystuje się wolnością, popełnia dużo poważniejsze błędy przez brak wiedzy :tak:
ja sie zgadzam z Toba, gdyz moja mama wychowywala mnie ak samo jak Ty swoja córe:) a wrecz to ona mnie wyganiala na 1 balety hahha, jesli sie ufa swojemu dziecku a dziecko bedzie potrafilo z głowa wykorzystac to na co sie pozwala, nic zlego stas sie nie powinno, tylko ze nie kazdy jest na tyle "madry" by nie zje*** sobie życia. Mam 2 mlodsze siostry (17 i 18 lat) ta starsza zabardzo nigdzie sie nie wypuszcza po imprezach- czasami jakas domowka czy cos, natomiast ta mlodsza co tydzien imprezowala, z tym ze zawsze bylo wiadomo gdzie i byla ciagle pod telefonem ale mimo wsyztsko skonczylo sie to tym ze wrocila do domu z brzuchem... I teraz nie ma jej co karac, bo tak naprawde ukarala sie sama zabierajac sobie mlodosc. Rodzina jej pomoze i wgl, skonczy szkole ale juz nie bedzie jak dawniej.

Moja Lenka wczaroaj caly dzien marudzila i nie chciala spac (tylko czasami na 10 min przysnela), nakarmilam ja mm okolo 22, zasnela okolo polnocy i obudzila mnie ---> uwaga o 6:45 :szok: masakra jestem mega wypoczeta i biore sie wlasnie za generalne porzadki.

Co do chust to slyszalam ze sa swietne ale mnie jakos nie podchodza, chyba wolala bym nosidelko, mimo ze slyszy sie ze nie sa to dobre rozwiazania, ale przeciez jak sie kupi jakiejs dobrej firmy powinno byc ok;> sama nie wiem...

narazie!

W głowie się nie mieści, jak można wywalić swoje dziecko jak śmiecia pod drzewo nawet jeśli to był wypadek że Madzia wypadła jej z kocyka po kąpieli to jak można nie wezwać pogotowia do dziecka nie rozumie tego przecież normalny człowiek wzywa pogotowia do dziecka gdy coś się stanie a ona zachowała się jak ........... szkoda słów. Do tego te wszystkie kłamstwa o mężczyźnie który ją rzekomo śledził o napadzie porwaniu i portret pamięciowy ehhhhh ja mam nadzieję że Madzia żyję że znalazł ją ktoś i się nią zaopiekował.
ROZMOWA Rutkowskiego z MATKĄ MADZI: Katarzyna W. była PRZESTRASZONA, BAŁA się TEŚCIOWEJ. MADZIE NIE ŻYJE, MADZIA Z SOSNOWCA NIE ŻYJE, MATKA MADZI, WYZNANIE MATKI MADZI, MATKA MADZI PRZYZNAJE SIĘ DO WINY, ROZMOWA MATKI MADZI Z RUTKOWSKIM, KRZY

Mój Maciulek ogląda tv wiadomości i chwila spokoju heh.
No i grzeją nam wszystkie grzejniki w domu ufff co za ulga że jest troszeczkę cieplej ale jeszcze zimno bo nie grzało tyle czasu musi się wszystko nagrzać.
Miałam dzisiaj iść z małym na zakupy ale mi się nie chce dopadł mnie leń i poczekam na M aż wróci z pracy i pojedziemy samochodem :-)
Jak fajnie że zachwalacie tak te chusty już się nie mogę doczekać aż moją dostanę i będę w niej nosić Maciusia, w końcu będę mogła coś zrobić mając wolne ręce :-)

Ostatnia edycja:
No właśnie jest suką zwykła dla mnie bo nie udzieliła dziecku pierwszej pomocy!!! Ja miałam też sytuację,że Nicole spadła mi z łóżka i uderzyła się głową to nie czekałam,tylko zadzwoniłam do poradni,wzięłam skierowanie i pędem do szpitala,zbadali Nicole,prześwietlili główkę,zrobili USG i puścili Nas do domu z zaleceniem,że gdyby była rozdrażniona,płaczliwa bądź bardzo senna mam wezwać pogotowie...głupota ludzka nie zna granic! Ja jestem gówniarą bo mam dopiero 23 lata,ale jestem jeśli chodzi o dzieci nad wyraz odpowiedzialna,wręcz nadopiekuńcza,bo ciągle jak coś jest nie halo w moim mniemaniu wzywam lakarkę do domu prywatnie żeby nie siedzieć między zarazkami w przychodni...a tu dziewuszysko które ma 22 lata powinna być roztropna skoro ja mając lat 19 potrafiłam z trybu imprezowiczki się przestawić na tryb matki to co na nie umiała?

Nikuss ja widziałam jak z nosidła dziecko wypadło i od tego momentu nie ufam temu wynalazkowi,a też mam po Nicole takie porządnej firmy...

Wideo
Qzwa nie wierzę, dlaczego kobieta przy takim wypadku niewezwała karetki, w sumie przeżylam podobną sytuację, jak pisałam w ostatnim poście i dlatego nie rozumię. BOŻE czemu tacy ludzie mają dzieci. Biedna mała Madzia.

Jak dla mnie nie powinni udostępniać mediom tego filmiku...Rutkowski robi z siebie gwiazdę w kit,a ciała Maleńkiej nadal nie ma...palant się wylaszczy na sprawie

mnie też oburzyło to, że pokazują ten filmik. może odkąd jestem mamą stałam się jakaś nadwrażliwa na dziecięcą krzywdę, ale cholera, do czego ten świat zmierza??? powinny być jakieś (chociaż moralne) granice....

dalej tyle rzeczy tu sie nie zgadza... ja mam tylko nadzieję, że może ktoś rzeczywiście zobaczył jak matka ją wyrzuca i wziął ją do siebie, bo jeszcze żyla, a potem bał się ujawnić, żeby nie okrzyknięto go porywaczem... mam nadzieję, taką trochę naiwną, że malutka jednak żyje... a co do filmiku to wydaje mi się, że dla dziennikarzy nie ma już czegoś takiego jak moralne granice... niestety :( szkoda, że nikt nie myśli o dziadkach, czy innych bliskich...

reklama
mamaOskarka dziś imieniny naszych księciów!!!!!!!!!!!!!!:-D wszystkiego najlepszego życzymy imiennikowi :-D

ankubator brrrrr współczuję ale może i teraz z pobytu u teściowej jakaś sesja super wyjdzie z nudów, chętnie obejrzymy twojego przystojniaka:-D:-D:-D
kota u mnie tak samo dosłownie właśnie usnął ciekawe na ile??? ja dziś pierwszy raz matę rozłożyłam Ozi był zachwycony leżał całe 30 min:tak::tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry