reklama

Grudzień 2011

Hej :) Mała mi zasnęła 20 minut temu więc zdąrzyłam wstawić pranie, ogarnąć pokój i zrobić kanapkę... i Uwaga!!! Pozazdrościłam Wam tej chusty - bo moja Mała też kocha rączki - i KUPIŁAM JĄ! :D mam nadzieję, że polubi chustę...

A co do sprawy Madzi... ja powiem tylko tyle - w głowie mi się nie mieści...

reklama
no to moje dziecko już się naspało 15 min ja nie wiem co jest w ciągu dnia nie ma nawet jednego twardego snu jakaś masakra :no: nie wiem co mogę zrobić?????

No własnie :-):-):-) Wszystkiego naj naj naj :*:*
No i mój księciuniu ma dziś miesiąc:-):-):-)

Moralnych granic nie ma Rutkowski, bo to on ujawnił te nagrania!! Małe tego nagranie było 3 minutowe a dziennikarze je okroili bo było zbyt drastyczne. Wkurza mnie ta pewność siebie Rutkowskiego, wczoraj był taki pewien, ze odnalazł zwłoki które już śmierdziały. Jak qrwa??? przy temp. -25??? Wyciągnijcie mięso z zamrażalki gdzie jest -18 i sprawdźcie czy ma zapach :crazy:
Żebyśmy jeszcze nie byli zaskoczeni tą sprawą, bo wydajemy osądy zbyt łatwo. Powstrzymajmy nasze emocje!! Wiem jesteśmy matkami i jesteśmy bardziej wrażliwe, ale żeby wydać pełny osąd jest jeszcze za wcześnie.

Gosia chyba nie możesz nic zrobić... ja taki stan rzeczy mam od półtora miesiąca...najpierw nie spał bo kolki, później bo się nie najadał póżniej bo okazało się że ma alergie pokarmową a teraz wszystko jest ok a Michał dalej w dzień śpi góra 15 min ehh

Gosia u nas z tym "niespaniem" w dzien jest to samo. Czasem uda się małej pospać 40 min, a tak to 15 min i koniec i takich drzemek w ciagu dnia max 3. Troszkę poczytałam "język niemowląt" i mimo, że nie podzielam poglądów autorki w 100%, to jakieś tam zasady dostosowane do naszych potrzeb zaczynam stosować. Staram się kłaść Małą około 13 (bo zazwyczaj wtedy robi się śpiąca) w sypialni do jej łóżeczka, zaciągam żaluzje, włączam kołysanki, które słuchamy przed nocnym spaniem. co prawda nie kłade jej od razu do łóżeczka, ale troszkę trzymam na rękach i jak tylko zaczyna usypiać odkładam, dziś pospała tak 40 min. Dla mnie to sukces, bo do tej pory zasypiała mi tylko przy cycku. Wg autorki książki dziecko powinno w ciągu dnia, po najedzeniu się mieć chwilę aktywności (zabawy) i dopiero później drzemka. Jeszcze 3 tyg temu wydawało mi się to niemożliwe, ale teraz coraz lepiej nam to wychodzi. No i u nas bardzo pomaga muzyczka, w ciągu dnia słuchamy płyt z serii "Muzyka dla bobasa". Myślę, że nasze dzieci z czasem do wszystkiego dorosną i wszystko zacznie lub już się zaczyna samo normować.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry