reklama

Grudzień 2011

MamoOskarka czyli jak ja to mówię młodzieżowa mama z Ciebie!! Moja Mamusia tez taka była i jest i jakos udało się jej mnie wychować i taka wolność za złe mi nie wyszła a z mama mam układ przyjacielski i innego sobie nie wyobrażam!!
Zaufanie to podstawa!!
Doceniam takie mamy i sama bym chciała mieć taki układ z synem!

reklama
dziewczynki ktore czekają na chustę!!! to jest zbawinieeeeeeee właśnie mała śpi przytulona do mnie a ja mogę wszystko!!!!! i moje plecki na tym nie cierpią ani ręce!!! a że lapka mamna wysokiej komodzie co by kamil nie sięgnął to idealne rozwiązanie bo sie bujamy czasem albo stoimy a ja mogę tu pobuszowac:)

dziewczyny, wieczorem gadałam z M., że mam schizy, bo się boję jak inny ludzie noszą Kubę, że go wypuszczą z rąk, upadnie i krzywdę sobie zrobi, póxniej dośćj szybko zasnęłam, a M. oglądał jeszcze tv i mnie o północy budzi, że wyjaśniła się sprawa małej Madzi i że ona nie żyje, bo jej matka ją upuściła z rąk i dziewczynka zmarła!!! normalnie szok, zaczęłam płakać, jak szalona! od razu wzięłam Kubę do łóżka i zaczęłam tulić.

a dziś rano jak mówili w wiadomościach, że nie znaleziono ciała, to sobie wkręciłam, że malutka jednak przeżyła i że ktoś ją znalazł i zabrał do domu!!! tak bym chciała, żeby tak było!!! no w głowie mi się nie mieści, że ktoś nawet w szoku mógł tak po prostu wywieźć dziecko i porzucić jeszcze w takie mrozy :( nie chcę nikogo osądzać, bo być może faktycznie to był wypadek i kobieta była w mega szoku, ale możliwe też, że cała ta sprawa jest grubymi nićmi szyta, a rozdmuchiwanie jej na cały kraj miało zatuszować prawdziwe zdarzenia... straszne to wszystko!

co do chusty, to zgadzam się z Asko, rewelacyjne rozwiązanie, nie wiem jakim cudem, ale w ogóle nie czuć ciężaru dziecka :)

hej kochane:)

byliśmy dzisiaj na szczepieniu mały waży już 5485 g i ma 62 cm "wzrostu" hahaha rośnie jak na drożdżach mój przystojniak;p

co do Madzi to powiem Wam szczerze że gdybym ja była na miejscu tej matki to nie chciałabym już żyć...mogę zrozumieć wszystko że wypadek że szok itd. ale kobieta musi być strasznie wyrachowana że przez tydzień twardo stała przy wersji bajce o porwaniu...strasznie mi żal tego ojca nawet boję się sobie wyobrazić co ten facet teraz przeżywa...

Inka uważam, ze zakazany owoc lepiej smakuje, więc lepiej na pewne rzeczy pozwalać, chociażby na pójście na całonocną imprezę niż ma mi na nią zwiać z domu a ja się mam zamartwiać, ze nie wiem gdzie jest moje dziecko :tak:

uważam również, że dziecko trzymane pod osłoną i nagle się wyrywa z domu i zachłystuje się wolnością, popełnia dużo poważniejsze błędy przez brak wiedzy :tak:
Ale to tylko moje widzenie wychowania ;-)

No Asieńka, to z Michalaka robi się kawał chłopa :-)

dziewczyny ja również szok przeżyłam naprawdę ta sprawa wstrząsneła mną nie mogłam się od płaczu powstrzymać SŁÓW BRAK NAPRAWDĘ!!! ale nie mi to oceniać i niemogę sobie tego wyobrazić choć daleka jestem od samosondów!!!!!!!!!!

co do chust to widzę że pół forum będzie dzieciaczki nosić suuper:-D boję się tylko że nie dam rady zawiązać sama bo ja z małym sama głównie jestem a wy dziewczyny same wiązałyście czy ktoś wam pomagał
mam nadzeje że asko i kota pomogą w instruktarzu????

mam problem z Oskarem w dzień nie chce spać a jak przyśnie to góra 15 min wybudza się nie mogę nic zrobić. wogóle nie mamy rytmu dnia ułożonego a u was jak to w dzień jest podpowiedzce???????

śmierć dziecka to straszna sprawa, ale ta nadzieja, którą miała rodzina przez ten tydzień poszukiwań -tego nie powinno się matce wybaczyć, bo ta niewiedza byla chyba w tym wszystkim czymś najgorszym :(

dziewczyny, strasznie mi smaka na tą chuste robicie! może manowie M i w tym miesiacu nam też sie uda taką kupić :D

Słuchajcie- przegraliśmy z mrozami! Pomimo grzania musielimy uciekać, bo w domu 11 stopni:szok::szok::szok: siedzimy u teściów i odezwę się kiedy tylko będe mogła! buziaki

Widzę, że w przyszłym miesiącu czeka mnie zakup chusty-tak zachwalacie:-D W tym finansowo leżę totalnie. My mamy taką kółkową, ale na leżąco Bartek za duży się robi do niej , a nie wiem czy mozna ją tak wiązać jak Wy macie, że dzidzia przodem do piersi...muszę poszukać.

U nas wieczory od 18-20 to wieczory mega marudzenia , wczoraj to aż się rozpłakał taki był zmęczony a sam nie wiedział co chce. Popłakał 5 minut i zasnął.

Ale zazdroszcze Wam jak piszecie, że dziecię w nocy do 5-7 godzin niektórym śpi...

reklama
Słyszałam o Madzi dziś rano w radiu i się popłakałam, szok, dramat, biedne dzieciątko. Nie wiem co z tą matką, jeśli naprawdę było tak jak powiedziała detektywowi to dla mnie to wyrachowana suka (sory za słowa dziewczyny), ale nóż mi się w kieszeni otwiera, gdzie wezwanie lekarza, pogotowia jak dziecko na głowę upada, a przede wszystkim mieć sumienie wyrzucić ciało dziecka i wymyśleć tak perfidną historię. Ja byłam w podobnej sytuacji, Amelka jak miała rok weszła na łóżko i spadła całym ciężarem ciała na główkę na tył i jak ją podniosłam to tez myślałam, że nie żyje, zaczełam nią trząść, drzeć się na pół wsi by tylko doprowadzić do tego by dziecko zaczeło oddychać i na szczęście udało się. Qrwa to jest prawidłowy odruch kochającej matki a nie wyrzucanie dziecka jak śmiecia, a czy ona miała pewność, że nie uda jej się uratować. NIE ROZUMIĘ KOBIETY. Ja też jestem dobrej myśli i póki nie ma ciała mam nadzieję, że Madzia żyje.

PHELANIA u mnie Nutramigen 22 zł kosztuje, ale zapewne zależy od apteki, akurat w tej co ja się zaopatruje taki jest koszt.

MAXELL to współczuję Ci tej diety, ja też jestem na diecie bo Kacperek też skazowy, mało jest rzeczy które mogę jeść, bo w większości pożywienia jest albo mleko albo białko.A i też mamy Bebilon Pepti 1

AGNIESIA myślę, że mój to już ze 6kg waży, 2 tygodnie temu miał 5,5kg/

ANKUBATOR WSPÓŁCZUJĘ TAKIEGO ZIMNA.

A mój maluszek miał pierwszą tak supr nockę, zasnął przed 22, na jedzonko obudził się po 2, zmiana pampka i potem kolejne jedzonko po 4 i przed 7 a tu zjadł i musiałam wstać by Melę do przedszkola zawieźć, myślałam, że nie pojedziemy bo auto zastrajkowało i odpalic nie chciało, ale sąsiad przyszedł z pomocą o z prostownikiem i odpalił.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry