reklama

Grudzień 2011

Freiya daj znać co powiedział pediatra!!
nikuss to teraz mam dylemat... ja za 10dni idę z Małym na szczepienie i chciałam wziąć skojarzone a teraz to już sama nie wiem...

dziewczyny a czy u Waszych dzieci były jakieś skutki uboczne ??(wiem że po rota moźe tak być?? )

reklama
Freiya daj znać co powiedział pediatra!!
nikuss to teraz mam dylemat... ja za 10dni idę z Małym na szczepienie i chciałam wziąć skojarzone a teraz to już sama nie wiem...

dziewczyny a czy u Waszych dzieci były jakieś skutki uboczne ??(wiem że po rota moźe tak być?? )
wiesz, ja tylko w tym jednym przypadku slyszalam o powikłaniach, ale dr nie daje gwarancji, ze ich nie bedzie a z 2 str nie mam serc dziecka tyle kłuc :(

Ja dziś u pediatry wypytałam o szczepienia, bo mamy iść za tydzień w czwartek.
My będziemy brać skojarzoną 5w1, no i osobno żółtaczkę, bo wg naszej lekarki po tej 6w1 częściej się właśnie żółtaczka pojawia. No i dodatkowo pneumokoki.
Wiedziałyście, że są w planach pneumokoki jako obowiązkowe szczepienia w przyszłości?? ja się dziś dowiedziałam. Aha i np wcześniaki muszą obowiązkowo być szczepione.
Pani Pediatra powiedziała, że jeśli nie mam wielu małych dzieci w rodzinie z którymi Niunia by miała styczność do 3 lat, to ona nie widzi sensu szczepić na rota. Bo to szczepienia tylko na kilka odmian, a jest ich kilkaset. Za to jak chcemy wydać "dobrze" pieniążki, to poleca pneumokoki.
Ufam jej, bo leczyła mnie i moje rodzeństwo.

Dziś nie zdążyłam już do pediatry, postaram się jutro (choć jutro na 10 idę do księdza załatwiać chrzest, a moja mama tylko do 12 może zostać z Emilką, ale mam nadzieję, że się uda).

Jeśli chodzi o szczepienia to my szczepiliśmy 6w1 (preparat Infanrix Hexa) i nie było żadnych efektów ubocznych, dzień jak codzień, nawet zaczerwienienia na nodze nie było. Od następnego szczepienia dokładam jeszcze pneumokoki i to tyle jeśli chodzi o nasze szczepionki.

_MG_9864.jpgImieninowa zmiana kolorku :-)

dorotar, ślicznie wyglądasz!!

dziewczyny, co można zaradzić na wypadanie włosów po porodzie? bo własne zaczęły mi lecieć! i jestem przerażona tym, w jakich ilościach je gubię :( i czy one odrosną?

dorotar super wyglądasz :-)

A ja od 2 tygodni planuję iść do fryzjera i brakuję mi czasu :-(
Jakoś ostatnio podczytywałam Was ale nie pisałam bo jakoś co się zabierałam to musiałam coś innego robić więc rezygnowałam. W sobotę byliśmy z M i Maciusiem na zakupach w shoppingu oddalonym od naszego miasta 20 mil i w drodze powrotnej się zgubiliśmy bo źle wjechaliśmy na autostradę i nie było zjazdów w pobliżu i musieliśmy nadrobić kawał drogi także przez naszą wyprawę zrobiliśmy 80 mil ale M klął.
Dzisiaj M poszedł na 2 zmianę a ja musiałam iść przez pluchę i roztopy z wózkiem do centrum złożyć papiery na becikowe i wydrukować formularz na paszport bo w środę musimy jechać do Londynu złożyć o wydanie, aż się boję jak Maciuś zniesie podróż autobusem pewnie się umęczymy bo bez fotelika cały czas na rękach będzie. A w czwartek szykuję się nam wizyta kontrolna Maciusia i moja zobaczymy ile kruszynka waży i czy wszystko jest w porządku i od razu będzie miał szczepienie.
Uciekam pobawić się z moim królewiczem troszkę bo i tak długo sam się bawi w bujaczku.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku :-)

reklama
Kota, kiedyś ze względu na dietę miałam problem z włosami. Pomogły mi witaminy Merz Special. Naprawdę widziałam różnice i to juz po kilku dniach! Ale poczytaj opinie w necie, bo może nie na wszystkich tak działają...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry