reklama

Grudzień 2011

venus bidulka jestes, wwiem co to kolki , co prawda teraz dzięki Bogu odpukac nas obeszło ale przy Kamilu to się go nanosiłam jak cholera przez to. Jeszcze troszkę i minie cierpliwości, potem już moze być tylko lepiej. Ty sie męczysz.. ale malutki jeszcze bardziej więc musicie się trzymać:*
inka haha dobre te rozmowy:) ale lepiej tak niż jakbyś miała nie sać ale z powodu jego jakichś problemów i bolączek:) skoro dopisuje mu humorek to pewnie wraca do zdrowia:)
a my dziś jedziemy na ostatnie zajęcia z tego kursu, kolejny od polowy kwietnia:) Kamil niestety sie rozleniwił, tak jak połowa dzieci i podzielą nam grupy w związku z tym niektórzy ida dalej (cała 5 dzieci) a reszta zostaje i cwiczy to samo dalej, haha moj łobuz został;p a to tylko dlatego ze nie chce nurkować w okularkach... grrr woli bez.

jedziemy tez do silesi do re kids, za sprawą Rojku idę poszukać tej ślicznej sukienusi na chrzest, a nóż u nas też będą:)

Ostatnia edycja:
reklama
Kota Emisia też śpi ledwo co w dzień, tyle co na spacerku trochę i w domu łapie drzemki po 15-20 minut co kilka godzin.

Ja do chrztu wypatrzylam wczoraj w smyku super sukienke, nawet niedroga bo 69zł, kupie ją tak z tydzien przed imprezą bo będę wiedziała jaki ten mój klocek jest na wielkość.
A dziś muszę i tak do smyka bo wczoraj bardzo jej się podobała jedna duza szmaciana lala (śmiała się do niej i gadala) i wieczorem jej obiecalam że jak zrobi kupę to bedzie ta lala (nie robiła kupy od kilku dni i męczył ją brzuch) i były kupy az dwie w ciągu 12 godzin to nie mogę byc oszustka i muszę lale kupić ;)

izi dzięki:-) mi też się podoba bardzo i dlatedo dylemat ale przekonałaś mnie tym że Patryk się mieści w spacerówkę to znaczy że jest spora bo on już duży chłopczyk dzięki
kota u mie licho ze spaniem w dzień ze 3 drzemkoi po 15 min i czasen na dworzu z godzinę to wszystko
inka miłęgo spokojnego dnia i zdrówka dla Aleksego
Venus biedula oj współczuję ale pocieszenie jest że kolki nawet w ostrych przebiegach kończą się najdalej po 4 m-cu więc już nie długo może lada chwila wasjuż opuszczą życzę wam tego :tak:

Alanek roznie spi. Czasem potrafi przespac prawie caly dzien, no ale wtedy nie chce spac w nocy :( A niekiedy potrafi nie spac prawie wogole.

Freiya no skoro obiecalas dziecku to słowa trzeba dotrzymać:)

Wczoraj dzwonil brat M. Zdał wszystkie modlitwy do tego bierzmowania wiec sie ciesze ze bedzie mogl byc chrzestnym Alanka. Bierzmowanie ma miec zaraz po swietach, wiec jak bede znala dokladny termin to pojde do ksiedza wkoncu umowic nasze chrzciny.

IZI ile takie przedłużenie rzęs???
Ale na razie pozwolę sobie kilka razy na solarium by do maja wyglądać jak laska.

KOTA Kacperek śpi w dzień długo ale ciężko mi powiedzieć ile godzin, nigdy tego nie liczyłam ale na pewno więcej niż 3.
Trzeba wziąść pod uwagę, że nasze dzieci nie będą już spały tyle co 2 miesiące temu.
Z miesiąca na miesiąc snu w dzień będzie coraz mniej. Ale przyznam, że te 3 godz to jednak mało na takiego maluszka.

Ale piękna pogoda. zaraz obiadek i ruszam z dziećmi na dworek, choć na troszkę wezmę malutkiego w sumie temperatura praktycznie taka sama jak w domku a na słoneczku nawet cieplej.

Kota, u mnie w dzień nie lepiej ze spaniem. Średnio w sumie od 1,5h do 3h (jak jesteśmy na spacerze). Za to noce nadal takie, jak Wam pisałam. Wczoraj 9h, a dzisiaj 10h :)
Z nowości, od wczoraj Emilka się śmieje. A robi to w taki sposób, że my śmiejemy się razem z nią, no to ona jeszcze bardziej :D Wybrała sobie chyba też motyw przewodni dzieciństwa - hipnotyzują ją motyle przyklejone do ściany, a na macie z wszystkich wiszących zabawek gada tylko z motylem :) Tak więc już wiem, że nie seduszka, nie księżniczki, nie kotki, a motylki. Szukam ładnych obrazków z tym motywem, więc jakbyście widziały, dajcie znać :)

Venus, przykro mi, że u Ciebie jeszcze pod górkę. Mam nadzieję, że juz niedługo, choć ostatnio odwiedziła mnie koleżanka ze swoim dwuletnim synem i mówiła, że Kuba miał kolki przez 6 m-cy :/

Asko, od kiedy dziewczynki mogą chodzić na basen?? Pewnie już się orientowałaś....

Piekna pogoda:) Alanek byl z babcia na spacerku i wlasnie wrocili zeby zjadl sobie. Obiadek sie gotuje, wiec i my zjemy i ruszamy na wycieczke za miasto:)

Dorotar rzęski ok 250 zl, ale jak poszukasz to moze nawet taniej znajdziesz.

Żabcia, Maciuś i Kuba mogę sobie podac łapki, na bank obaj mają teraz skok rozwojowy. Choć u nas już wczoraj było lepiej!

Sosnowiczanka, my też już od jakiegoś czasu lecimy na pampkach nr 4, bo trójeczki nie dawały rady pomieścić kup Kubina :-D

dziewczyny ile godzin w ciągu dnia śpią Wasze pociechy? Kurcze u nas jak się w sumie uzbierają 3 godziny to jest mega dużo :baffled:

zauwazyłam, że Kuba ma nową zabawę, leżąc na plecach, obserwuje swoje paluszki, zaplata jest, przebiera nimi i się cieszy :) no i standardowo co złapie, to do buzi, rękawy, moje palce, pleuszki tetrowe, dosłownie wszystko!

też się ostatnio zastanawiałam czy 4 nie kupić , bo chyba te za mocno uciskają małemu nóżki już...a widzę, że już u Was poszły w ruch ;-)
Bartek w dzień śpi ok 3-4 godz.
Uwielbia bawić się swoimi rękoma i do nich mówić, też zaplata palce , kreci nimi- mogliby sobie z Kubusiem podać dłonie:-D
Karuzela się fajnie sprawdza, dzis 30 minut sobie leżał pod nią , w bujaczku też ostatnio sporo czasu siedzi, w końcu na dobre interesują go zabawki.
Nie przekręca się jeszcze tak jak wasze maluchy, ale nie martwię się tym , bo na pewno rozwija się prawidłowo.
W tygodniu czeka nas szczepienie, to zobaczę co powie pediatra.

U nas wczoraj było super, byliśmy da razy an spacerku, dziś już mniej słońca i chłodniej, więc tylko raz. Z tym , że nasze spacery oczywiście na ręku:baffled: Bartuś poznał swojego kolegę sąsiada, który ma 4 miesiące, ale jest strasznie duży:szok:

Mła nie ma zaczenia czy dziewczynka czy chlopczyk, przy Kamilu rozmawiałam na ten temat z 2 lekarzami i instruktorami na basenie. Jedna lekarka byla zdania że minimum 6 mies. a moja lekarka że trzeba samemu sprawdzić bo nie ma żadnych rzeciwskazan, jesli dziecko jest zdrowe i nie ma żadnych problemów skórnych to wg naszych mega przeszkolonych instruktorów najlepszy czas na rozpoczęcie chodzenia na basen to okres między 3-5 mieś. wtedy jeszcze dziecko ma zachowany odruch zamykania buźki z życia plodowego i radzenia sobie z wodą która się dostanie do buźki. Ja zaczynam jak mała tylko skończy 3 mieś, czyli początkiem kwietnia, i przy okazji chodzenia na kurs z młodym również czyli tak od połowy kwietnia.

aaa i ważna rzecz nie nalezy się zniechęcać jesli po pierwszych próbach dziecko płacze itp, ono też sie musi przyzwyczaić itp:)polecam bo to fajnie ćwiczy maluszka

reklama
Dzięki Asko! :* Mam basen pod nosem i muszę się teraz tylko dowiedzieć, czy mają jakieś zajęcia dla maluchów i w jakich godzinach (powrót do pracy zbliża się nieuchronnie :()
A co zakłada się maluszkom na pupę? Jakieś specjalne pieluchy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry