reklama

Grudzień 2011

Alanek tez dzis duzo czasu spędzil na dworze.Rano byl na spacerku z M a po południu z babcią. Ja w tym czasie wybralam sie na obiecane sobie zakupy i od razu czuję sie szczęśliwsza :) Kupilam płaszczyk, sukienkę, tunikę i czerwone rurki :))) Chcialam jeszcze buciki na wiosnę ale nic co by mi sie podobalo nie znalazlam. W przyszlym tyg poproszę mame zeby zostala z malym i wybiore sie do reala w Czeladzi. Tam to jest dopiero duzo sklepów- na pewno cos znajdę. Oczywiście musialam tez cos kupic Alankowi, bo zakupy byly by nie udane w innym wypadku. Tak wiec mamy 4 szt body i spiochy na rozmiar 74 :szok:
I jeszcze dzis zaczęlismy pampersy rozmiar 4 bo trójki staly sie juz ciut za ciasne. Mój maly wielki czlowiek :)

Phelania jak ja ci tego winka zazdroszczę.............:baffled:

reklama
Mój Maciulek śpi w wózeczku bo padł po jedzeniu. Qrcze niuno straszliwie płakał nie wiemy co mu było zostawiłam go z M i poszłam się kąpać chciałam posiedzieć w wannie no ale zdążyłam umyć głowę i Maciulek straszliwie płakał i zawołałam M z nim do łazienki mały się uspokoił to ja już szczęśliwa że nie muszę z wanny wychodzić a tu krzyk no i moja kąpiel się zakończyła szybko się ubrałam i na dół do niunia i rozebrałam go do pampka i łaziłam w staniku z przytulonym do siebie Maciusiem potem po 20 min takiego chodzenia położyłam go na łóżku i śmiał się i wierzgał to go ubrałam i był już spokój i do tej pory nie wiem co mu było.
No i dzisiaj nigdzie nie wyszłam przesiedziałam jednak cały dzień w domu M późno wrócił bo jak kupił część do autka to odstawił je do mechanika może na jutro będzie gotowe już się doczekać nie mogę samochodziku i tego że pojedziemy na jakieś większe zakupy w końcu :-)

Sosnowiczanka- zobaczysz niedługo sobie posmakujesz, czas leci jak szalony,nim sie obejrzysz a bedziesz siedziała z lampeczka winka przed TV:-D Żabcia - moze Macius ma "skok rozowjowy" teraz jest bardzo podatny na wszelkiego rodzaju bodzce.U mnie bywa tak ze jak Alan sie budzi to taki ryk jakby go obdzierali ze skóry, a zanosi sie strasznie raz to myslalam ze sie udusi:szok:

Witam wieczorową pora,niestety ze szpitala...
Ciężki dzień za nami... Opieka do godz 19 była makabryczna, te piguly to chyba za karę pracują w szpitalu, zero podejścia do dzieci i rodziców! Od 19 na szczęście w miarę miłe i normalne pielęgniarki!
Aleksy jest dzielny, bawi się, gaworzy jakby w ogóle nie był chory! Oby szybko doszedł do siebie

Ja do środy miałam oddać prace ale zawale termin bo nawet się skupić nie mogę a co dopiero pisać coś o klasyce weimarskiej i to po niemiecku...

Spokojnej nocy

Ostatnia edycja:
Witajcie :)zaczynam odpisywanie:):)
Szybkie pytanie - czy zakładacie dzieciom rękawiczki w taką pogodę??????
U nas dzis 18 a w sloneczku 25 wiec tylko body na dlugi rekaw i bluza:)
a rekawiczki u Nas tez nigdy sie nie przydawaly bo za dlugie rekawki byly i raczki sie chowaly:)

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też się czasem krztuszą śliną?? Kubin się mocno ślini, robi z tej śliny bańki, a później widzę, że zamiast przełknąć ten nadmiar w buzi to się krztusi :/

Sosnowiczanka, nie mam pojęcia co będzie modne :-D ja stawiam zawsze na klasyczne kolory i kroje, czasem lubię zaszaleć z eko-skórą, czy ostrym kolorem, ale tak szczerze to nie jestem na bieżąco z trendami, a teraz to już w ogóle!
u mnie slinka sie jakos bokiem "ulewa" jeszcze si nie krztusila
Izi a powiedz mi jak Patryk z tą ciastoliną nie bierze jej do buzi>> bo ja tez bym chętnie kupiła młodemu i z nim się pobawia twórczo buhaha ale boję się że on to będzie brał do paszczy, bo u mojego siostrzenca jak chodziliśmy w odwiedziny i Kamil byl mlodszy to wciągal zwykłą plastelinę, musieliśmy go mega pilnować.Zobacz załącznik 447874bo to jest np. dzisiejsza świeżutka praca twórcza na szybie kredkami świecowymi którymi miał malować na kartce grrr i wbrew pozorom łatwo to zmyć nie było;p Ale cóż jak to moja bratowa ujęla przy swoim synu- nie mogę blokować jego talentów, być może znajdzie swoją pasję muszę mu w tym pomóc;p tylko czemu kurrr po szybach!

moje dzieci wykopały mnie dzisiaj z łózka... że nie wspomnę że ma szerokość 1,90m ale tak się rozpierniczali że nie było prawie gdzie legnąc;pbo co przesunęłam jedno lub drugie to się rozkopywali dalej na boki , to była godz. 5.30 i generalnie ja wcześniej spałam pomiędzy nimi a od brzegu stał wózek i obłożone kocem żeby mała nie zleciala bo wolę jej nie kłaść podczas gdy ja też śpię obok Kamila bo mógłby ją w śnię np. zdeptać;p Zobacz załącznik 447875
Mła moja Karolka nie nosiła tej zimy ani rękawiczek ani szaliczka, miała tak zabudowane kombinezoniki i dlugie rękawy że rękawiczki tak jak u Koty były u nas zbędne, a szalik mi polozna mowila ze dzieciątka maja za krótką szyjkę i się nie daje:) A dziś na spacer planuję ją ubrać na to co ma czyli bluzeczka i rajtki dresik z welurku ale nie gruby i kombinezonik z pluszu( teraz mamy taki ala worek z nozkami razem bo poprzednie były za małe i stwierdzilam ze ten się bardziej sprawdzi i wygodniej) na górę tylko ten cienki rozowy kocyk co mam daję albo wcale no i przykrywka wozka bo jednak wiatr dość spory u nas mimo pieknej pogody.

aaaaa mój mężul dziś przyjeżdza i zostaje do wtorku rana:) bo zaczyna wtedy pracę w krakowie wiec rano wsiadzie w autko i dojedzie do reszty ekipy:):) strasznie się cieszę, a póki co robi podmurówkę pod piec w kotłowni i halogeny na ścianie po całej wysokości schodów w domku. Nawet nie pomyślałam żeby tak robić ale widzieliśmy u przyszłej szwagierki że jej siostra tak zrobiła i super ma to urok wieczorkiem więc mąż postanowił zgapić;p.

a wiec,ciastolina juz poszla na poleczke:) aale schowalam i wyciagne za jakis czas to mu sie przypomni i sie ucieszy..
My tak nauczylismy Patryka ze jak je albo sie bawi,maluje rysuje,to zawsze siedzi na krzeselku do jedzenia,jest przypiety pasami i nic mu i nam nie grozi:):)
takze z ciastolina jak siedzial to nie latala po scianach bo siedzielismy z nim i sie bawilismy:)
ale ogolnie fajna sprawa bo mial radoche ze mogl gzrebac w tej ciastolinie:)

oooo pięknie dziś naprawdę, my też na spacerku byliśmy i dziśubrałam w bodziak dł rękaw bluzeczka i cienka kurteczka i ciut cieńsza czapeczka , rajtki i spodenki i butki lekki kocyk beż przykrycia do wózka po za tym w słoneczku nawet kocyk zdjęłam bo 0 wiatru i 20 stopni było suuuuper uwielbiam wiosnę!!!!!
kota mój Ozi też się ksztusi śliną szczególnie jak pałaszuje piąstki
inka zdrówka tzrymajcie się
mła ja już wczoraj i dziś odpuściłam rękawiczki dziśu nas pięknie teraz jest jeszcze 17 stopni
izi a ja mam pytanie bo wcześniej pisałam o wózku że zmienić muszę bo bardzo małą gondolę mam i mały mi się ledwo mieści i teraz od koleżanki mam wózek co prawda jeszcze nie korzystam bo nie uprałam wieczny brak czasu ale mam taki jak ty chyba Joolz jak jest twoja opinia bo kumpela była zachwycona i co dla mnie ważne bardzo duża gondola możesz coś napisać ???? bo jak tak to sprzedam swój, bo mogę go używać ona nie chce sprzedać bo jej nie zależy i kazała mi go sobie używać jak chce a ja chciałam początkowo tylko z gondoli skorzystaći oddać ale zobaczę ???

z tą solarką to nie głupi pomysł może humor się poprawi tak raz na 2 tyg to dla lepszego samopoczucia ale ja też karmię ale jak mówicie że chodzicie i ok to chuba się skuszę

Tak mam JOOLZ..Co do wozka to ogolnie sie prowadzi lekko i przyjemnie...
Gondolka rewelacja..ale zalezy tez jaka masz fure bo jest troche duzy:(
Tylko tak...Zalezy czy musisz nosic wozek,bo jak tak to nie polecam:)
Moje pytanie czy chcesz korzystac tylko z gondoli??
Na czym Tobie zalezy?Np na koszu na zakupy czy zeby łatwo sie prowadzil?
To bedzie 2w1 czy tylko gondolka??
I jaki masz fotelik samochodowy bo trzeba by adapterki zobaczyc czy pasuja:)

Jak cos to pisz a odpowiem i postaram sie rozwiac watpliwosci:):)

A co do solarium to powiem Wam ze bylam na 5 minut i jest ok..teraz sie lepie czuje heheehe..
Pare razy jeszcze pochodze zeby do chrzcinek ładnie wygladac;P

Dorotar co do makijazu to polecam przedłuzanie rzes i nie musisz sie malowac:):)ja tak zrobilam i jestem zadowolona.Polecam:)Troszke solarium i az chce sie zyc:)

Kota dokladnie tak jak piszesz tzreba zakrywac brodawki ,bo sa wrazliwe i nie moga sie przesuszyc(wysuszyc)

izi dzięki za odpowiedz a więc ja mam mutsy 4 rider z małą gondolą cargo (jeszcze mniejsz niż time) nie więm czy znasz, też duży i ciężki ale to mały problem nie nosze wózka i do samochodu również go nie wkładam bo mam zapa w samochodzie i używam jako stelaż do fotelika jak gdieś jadę autem. do zmiany mnie zmusiła ta mała gondola i to właśnie spodobało mi się w joolz bo jest suuuper co do spacerówki nie jestem przekonana??? moze ty znasz jakieś opinie??? no i kosz by się przydał ale niestety z tym to chyba lipa??? nie chciałabym mieć w domu kilku wózków i tak mam jeden w aucie więc koleżanka mnie namawia abym sprzedała swój i używała joolz jak mi się podoba??? mam dylemat bo M mi już truje że zagracam mieszkanie a piwnica mała i nie ma zamiaru tam nic chowaćbo przejść się nie da:tak: a więc muszę się zdecydować i nie mogę?????

Gosiu powiem tak...
Ja sie zdecydowalam na ten wozek bo bardzo mi sie podobał i podoba wizualnie:)
I bardzo dobrze mi sie go prowadzi..
Wozka tez nie musze nosic po schodach.
Tylko do bagaznika wkladam ale mam kombi to wchodzi na luzie:)
Jezeli chodzi o spacerowke to jest kubelkowa i mi odpowiada,bo przez to ze jest duza gondola dziecko pozniej pojdzie do spacerowki jak bedzie dobrze siedzialo.Ja wczesniej wozilam w spacerowce Patryka i bylo super..
Co do kosza to jes maciupki:)Aha no i raczej tzreba miec parasolke bo jakas plytka budka,ale to zaszwe tzreba miec parasolke latem:)
ale jak jade na zakupy wieksze to biore kosz marketowy:)
a jak buleczki tylko na rano na sniadanie to sie zmieszcza do kosza:)

Jak zapomnialam cos napisac to pytaj:)

Dzień dobry
U nas pierwsza noc w szpitalu minęła spokojnie! Aleksy zasnął po 23 i obudził sie ok 5, zjadł niestety tylko 60ml i juz spać nie chce! Więc prowadzimy rozmowy takie damsko-męskie :-) matki z synem :-)

Milego dnia
U nas zapowiada sie dluuugi dzień

Żabcia, Maciuś i Kuba mogę sobie podac łapki, na bank obaj mają teraz skok rozwojowy. Choć u nas już wczoraj było lepiej!

Sosnowiczanka, my też już od jakiegoś czasu lecimy na pampkach nr 4, bo trójeczki nie dawały rady pomieścić kup Kubina :-D

dziewczyny ile godzin w ciągu dnia śpią Wasze pociechy? Kurcze u nas jak się w sumie uzbierają 3 godziny to jest mega dużo :baffled:

zauwazyłam, że Kuba ma nową zabawę, leżąc na plecach, obserwuje swoje paluszki, zaplata jest, przebiera nimi i się cieszy :) no i standardowo co złapie, to do buzi, rękawy, moje palce, pleuszki tetrowe, dosłownie wszystko!

reklama
witajcie
my nadal walczymy z mega kolkami tak jak wczesniej. Pisalam Wam ze jest lepiej ale to byly tylko 3 dni, wrocilo to co bylo-jestem zdezorientowana:baffled:
Pozdrawiam serdecznie, jak tylko moge to Was podczytuje. Buziaki dla Waszych skarbów:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry