reklama

Grudzień 2011

Witajcie przedswiatecznie:)
My na cale swieta chcemy jechac do Tesciow,bo mielismy jechac do moich ale Mama sie z siore na zmiane opiekuja moim chrzesniakiem bo jest w szpiitalu(choroby zoladkoe i jelit)a na dodatek dostal zapalenie oskrzeli:(

Malenstwo my dawalismy przeciwbólowwy syropek ibufen na noc i Mlody spal ladnie.
Freiya fajne te nosidlo a kiedy chcesz kupic? jak Mloda bedzie wieksza?
Kota to niezle Cie zalatwil z tymi smieciami,biedulko..

Ide konczyc obiadek dzis mam pyzy:P

reklama
dorotar no jest jest różnica ale powiem szczerze że ja Maciulka sadzałam na kolanach już praktycznie od urodzenia nie siedział długo w tej pozycji ale
siedział w szpitalu położne już go sadzały do odbijania nawet karmić butlą kazały bardziej na siedząco jak to stwierdziły że żebym się sama położyła i zobaczyła jak się łyka na płasko.

Malutki mi znowu usnął po tym jak pobawił się z tatusiem a potem podarł się straszliwie chyba go nóżki bolą. Mi pęka głowa a gdzie do końca dnia mam nadzieję że Maciejek wstanie z lepszym humorkiem i nie będzie płakał.

A ja mam pytanie stawiacie swoje maluchy na stopkach tzn. żeby nie było wyjaśnie o co chodzi. A więc chodzi mi o to że trzymać pod paszki i trzymać w pionie i pozwalać maluchowi leciutko dotykać nóżkami swoich kolan albo łóżka. Mój Maciulek to uwielbia ma wtedy taki ubaw i się cieszy.

malenstwo my smarujemy dziąsła dentinox n - chyba pomaga bo Emila się uspokaja i ciumka sobie ten żel, w skrajnej histerii w dupkę viburcol

Izi chciałabym to nosidło kupić już bo Emi nie chce już jeździć w wózeczku i muszę ją czasami nieść na rączkach pół spacerku (a jednak 7 kilo to nie w kij dmuchał), ale nie mam kaski, czekam na chrzest i wtedy jej kupię jak dostanie jakieś pieniążki

Hej, hej
Wróciłam od lekarza, zrobiłam nawet małe zakupy w mięsnym..ludzi, że maskara!!!
shocked.gif
biggrin.gif
Dobrze, że jestem cierpliwa, bo mojego w tym sklepie to by chyba wzięło
laugh.gif
laugh.gif

Ja na święta robię jedynie coś na niedzielę, na wizytę u teściówki, tzn. robię żurek śląski, kluski czarne -to na obiad oraz piekę ciacho jedno (bo potem nie ma komu tego zjeść), a piekę Panią Walewską;-) ..kupiłam też trochę wędlin i kiełbasę białą parzoną na świąteczne śniadanie. Resztę kupuje i robi moja szwagierka, która też będzie w niedzielę u teściówki..
Kota- i dobrze, trzymaj go "krótko"..mój na szczęście "dobrze wytresowany";-)
Mła - tak wracając do polskiej tradycji..porządki, zakupy, gotowanie - a potem po świętach masę rzeczy na śmietnik:baffled::wściekła/y: dlatego ja staram się nie przesadzać;-)
Dorotar - zazdroszczę tych domowych wyrobów wędliniarskich..:zawstydzona/y::-)
Freiya - mam identyczne nosidełko - po Marysi:-) Mi się w nim bardzo dobrze nosiło starszą, więc polecam;-)
Maleństwo - ja polecam jeszcze Dentionx na ząbki..
Asieńka, dzięki za info od Firanki..biedny maluszek!! Żeby szybko wyzdrowiał..:-(

malenstwo my smarujemy dziąsła dentinox n - chyba pomaga bo Emila się uspokaja i ciumka sobie ten żel, w skrajnej histerii w dupkę viburcol

Izi chciałabym to nosidło kupić już bo Emi nie chce już jeździć w wózeczku i muszę ją czasami nieść na rączkach pół spacerku (a jednak 7 kilo to nie w kij dmuchał), ale nie mam kaski, czekam na chrzest i wtedy jej kupię jak dostanie jakieś pieniążki

Ja tak sobie mysle ze jak mloda nie bedzie wlasnie chciala jezdzic w wozku to tez bym kupila,bo z dwojka to juz raczej nosidlo trzeba miec..
Jak na razie nie protestuje,Mloda w wozka A starszy brat obok...no dobra troszke dalej;)

reklama
Asienka, dzięki za info o Firance i jej Krzysiu. Przyznam, że mnie zmroziły te wieści. Mocno trzymam kciuki za maluszka!!!

Ja skłaniam się też do zakupu nosidła, ale dopiero jakoś w maju lub na poczatku czerwca, niestety finanse nas mocno ograniczają, zdecydujemy się raczej na BabyBjorn Comfort, sprawdzone i niesamowicie chwalone przez znajomych i chyba uda się od nich kupić używane za jakąś małą sumkę :)
c26-B003A4HY70-3.jpg

jak Kuba w dzień naprawdę mało śpi, to dziś naprawdę przechodzi samego siebie, rano 2 godzinki podsypiał i teraz też ucina sobie własnie drzemkę. Mam nadzieję, że to nie zaburzy jest idealnego nocnego snu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry