reklama

Grudzień 2011

halo, halo

ależ dostałam w kość od Kubina, luuudzie, jak ja się cieszę, że on już poszedł spać, uff.. po południu jechałam z nim podpisać umowę na zakup paneli i drzwi do domu, ja pierdzielę, jaki on jest ruchliwy, no nie usiedzi, rozrzucał facetowi długopisy po biurze, próbował chwycić kalkulator, monitor, nawet samego faceta za włosy, SZOK! jestem totalnie umęczona :(

co do imion, dla dziewczynki od pierwszej ciąży mamy jeden główny typ przewodni: Hania (wg mnie brzmi pięknie i ciepło). A dla chłopca nie mam pojęcia :)

Phelania, fajna ksiązka, myślę właśnie o takiej, bo Kuba jak widzi jakiekolwiek zwierze to woła "hau, hau" :)

Violett, jak ja Ci zazdroszczę takich wypadów!!!!

reklama
aga7602 wspólczuje przeżycia. W sumie u nas kilka raz była już akcja "grzebanie w gardle", ale chyba nie takie hard-core'owe

malenstwo550 do nas te przyszedł balonik Nestle. Jej jak to zleciało!

No a u nas w salonie tylko nasrać brakuje
Rozwaliłaś mnie tym tekstem. U nas to samo :D

Co do imion to Hania mi się też bardzo podoba. A dla chłopca już z tamtej ciąży wymyślony Leon :-D

Maxwell, myślałam dzisiaj o Tobie. Mam jedno dziecko, jednego męża i jedną pracę - reszta ustabilizowana. Jak Ty sobie radzisz z jednym mężem, jedną pracą, dwójką dzieci i PRZEPROWADZKĄ??? Skąd bierzesz siły??? :)

Kota, nie wiem czy zdołam doczytać jak skończyła się historia z Twoim beznadziejnym kolegą-kierownikiem. Mam nadzieję, że paskudnie wdepnął w swoje własne g. ;)
BTW, dzielisz urodziny z moim bratem. To też dobry znak ;)

Netka, mój Misiek też bałagani. Ostatnio najbardziej lubi wyrzucać klocki z pudełka. Nie ważne, że pudło waży ze 2 kilo - turla je aż się otworzy i rozrzuca klocki. Uczę ją wkładać z powrotem, ale coś kiepsko nam idzie nauka. Najgorsze, że jak już mała idzie, to nie patrzy i staje na wszystkim.

Aga, rzeczywiście teściowa ma swoje lata. Może jakieś inne rozwiązanie. Może wzięlibyście jakąś młodą dziewczynę za niewielkie pieniądze, która pomagałaby teściowej? Ona miałaby oko na wszystko, a niania siłę na uganianie się za Olcią ;)

Asienka, Michaś ma wolę walki po mamusi i nie da się tak łatwo! Wielkie gratulacje dla Was obojga :*

Dzisiaj wróciłam późno, bo byłam u gina. Miśka na mój widok aż się śmiała. Nie dała mi zjeść - nic, tylko"mama", pokazuje palcem wszystko po kolei, żebym patrzyła, a ona opowiada "e,e!" i za rękę, i spacer. Coraz częściej chodzi już sama i jest stabilna, ale nie zalicza długich dystansów. A mój kręgosłup woła o... sama nie wiem o co. Chyba o tydzień w łóżku na płasko ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny przyszłam tak na szybko powiedzieć, że moja bratowa rodzi.
Tak się denerwuję jak przy moim porodzie. Już nie mogę doczekać się tego małego okruszka. Jestem ciekawa jak Karola zareaguje na takie maleństwo.

Mła- bratowa rodzi w Rzeszowie na Lwowskiej. Ciekawa jestem czy to dobry szpital?

Witam:)

Alan spi od godziny, z czego juz raz zdążył sie obudzic, chyba ciekawa noc sie zapowiada:confused2:

Po pracy pojechalam z M do ikei celem zakupu lampy do kuchni i wrócilam bez.... Nic mi sie nie podobało:-( O przepraszam, Alankowi pacynkę tam kupiłam :D
W srode przyjezdzają panowie montowac kuchnie, ale sie ciesze:)

2701 trzymam kciuki za łatwy poród bratowej :tak: A co (kto) sie rodzi???

Netka mj M twierdzi tak samo jak ty, ze u nas w salonie to jeszcze nasrac trzeba. I bedzie juz wszystko :D Młody balagani bardziej ode mnie, a o to uwierzcie mi- trudno!

Mła ale jaka radosc jak tak dziecko z usmiechem i swiadomoscia wola "mama":)

Czesc Kochane,
czytam Was, ale mój suwaczek każdego dnia powoduje u mnie przyspieszoną akcję serca. Zaczęła się u nas mała nerwówka przedślubna, poza tym Adaś śpi ostatnio godzinkę w dzień i nie mam kiedy pisać. Dziś byłam na solarium. Przy okazji zapisałam się na brwi i mogę mieć problem z make upem , bo moga mnie wcisnać o 8 rano albo o 11 ale to za późno. Więc będę jeszcze gadała z szefową czy da się to jakoś inaczej załatwić. Buty za dobrą radą Sosnowiczanki rozchodzę, bo trochę cisną z tyłu.. :-( Jutro odbieram sukienkę i wiecie co- wiem ze się nie będę podobała mojemu M. Dziś jak wybieraliśmy bukiet w sumie dużo krytykował i tylko jeden nam się podobał który zgodnie wybraliśmy. Coś czuję że nie będzie ona w jego guście. No ale już za późno na cokolwiek.

2701
- trzymam kciuki za bratową.
Netka- twój tekst podobnie jak Rojku- mnie rozwalił , hahahha!! Muszę go pokazać mojej matce - pedantce, która dziwi się ze u mnie ciągle jest bałagan.
Kota- też czasem Adaś zachowuje się jak "króliczek duracell" !!
Sosnowiczanka- pisałaś że Aluś przyniósł ci kaczuszkę, a dziś mówię "Adaś gdzie jest piłka?" i też mi przyniósł ;-) Ale nasze dzieci już mądre :-D

No i znowu mam Adamskiego w łóżku- ząb mu się przebija i ciągle marudzi, ehhh!

Hej dziewczyny!

Nie pisałam już z kilka miesięcy i podziwiam, że macie czas i siły żeby usiąść przy kompie.;-)
Moja Amelka to taki łobuziak, że wysysa ze mnie wszystkie moce!:-) Zaczęła chodzić jak miała 10m-cy i 2tyg. i od tego czasu jest poprostu wszędzie!!! Z jednej strony fajnie, bo sama się zajmie czymś, ale czasami oszaleć idzie, bo siedzi w szawce i garnki wyciąga, jak łazienka nie zamknięta grzebie w kibelku, albo rozrzuca ręczniki... :-) Generalnie robi super zadymę!

28.11 mamy roczek, ale robimy w weekend co by każdy mógł przybyć. Przygotowania już trwają... balony, konfeti i inne dekoracje już zakupione, tort zamówiony, tylko w piątek najgorsza robota w kuchni na mnie czeka, ale poświęcę się.
Czy Wasze córy mają już przebite uszy? Zdecydowałam, że na roczek sprawię Amelce kolczyki i w środę idziemy na przekucie. Oj, będzie się działo!

No i co ja tu czytam??? :szok: Kota i Phelania GRATULUJĘ!!! Cudownie! Też się zastanawiam nad następnym szkrabkiem, ale chyba jeszcze poczekam... jestem zmęczona, muszę odpocząć :-D Choć podobno najlepiej jest mieć dzieci w niedługich odstępach czasu, widzę jak Amela lgnie do dzieci.

Chodzę z nią na takie zajęcia dla maluchów, to normalnie szaleje z maluchami. Pękam ze śmiechu z niej!

Oglądałam fotki maluszków, no śliczne te grudniowe szkraby!!! Wkleję fotę i mojej małej.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i do usłyszenia! :-D

Kota te nasze wypady na wies sama uwielbiam, bo mamy tam naprawde wiekszosc czesc znajomych bo wkoncu to P tam mieszkal cale zyycie, no i jest tam tyle ludzi i kazdy uwielbia nasze dzieci wiec zawsze ktos sie nimi zajmie, wezmie na spacer uspi itp:)

dzisiaj przyszla do nas kartka urodzinowa i balonik nestle:) Bylam milo zaskoczona i chyba cos im sie pomylilo i dostalam dwie koperty:)

2707 kciuky trzymam za bratowa:)

netka, Sosnowiczka u mnie nie brakuje niczego, bo jestesmy na etapie odpieluchowywania Mariki no i zabawki sa, czasami zdarzy sie 'grupsza ' niespodzianka;/

Nastazje napewno bedziesz sie podobala M bo to nie szata zdobi czlowieka - pamietaj. jestes piękna dziewczyna a pieknemu we wszystkim ladnie:)

Nastazja, Net-ka, kurcze trochę Wam zazdroszczę tych maluszków w łóżku, takie ciepłe kochane okruchy się do Was tulą, ja biorę do nas Kubina tylko, jak się rozbudzi w nocy, ale jak zaśnie to go z powrotem do łóżeczka transportuję, zdarzało mi się z nim też spać, jak M. nie było na noc w domu, zawsze raźniej i cieplej, no i jest się do kogo przytulić. Choć Q się zapowiada na typowego faceta, nie lubi być przytulany, nerwy go biorą wtedy straszne i się wyrywa, ale sam chętnie przychodzi na przytulasa i daje wtedy buziaka, no musi mieć chłopak chwilę ;))

reklama
Nastazja dam ci jeszcze jedną dobrą radę :)
Kup sobie w sklepie obuwniczym (ja kupuję w deichmanie) piankę do rozciągania obuwia:) psikasz w miejscu gdzie cisnie, zalozysz ze dwa razy i dopasują ci sie idealnie do stopy:) Ja tak robię ciągle z butami. Mam holpa na punkcie butów, kiedys bardzo mi sie podobały takie kozaczki w quazi i byly tylko rozmiar 39 a ja nosze 40. I kupilam te rozmiar za male buty, choc tanie nie byly. I tak wlasnie zuzyłam całą piankę na nie, ale mi sie rozciągły do mojego rozmiaru.A co najlepsze to dzis moje ulubione buty :D
A sukienka na pewno sie twojemu M spodoba, szczególnie jak ciebie w niej zobaczy:)
I faktycznie czasu u was niewiele, jutro bedzie na suwaczku juz tylko 11;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry