reklama

Grudzień 2011

Phelania nie przemęczaj się.

Violett gratuluję postępów nocnikowych Mariczki :-)

łysa jak się czujesz ??

Wczoraj Maciuś jeszcze wstał ok 22 i był taki biedny markotny dałam mu paracetamol i dopiero po 24.30 usnął ze mną w łóżku i go przełożyłam do łóżeczka, a w nocy była pobudka i spał do rana z nami.
Dzisiaj miałam iść z młodym na ważenie ale jakiś katar ma więc nie wychodzę z domu bo pada deszcz a spory kawałek bym musiała iść.

Uciekam podszykować obiadek żeby M zjadł przed pracą jeszcze.

reklama
violett kamil miał w sumie rowne 2 lata jak się przekonał do nocnika i szybko poszło, czasem zdarzy mu się popuścić, ostatnio nawet tak się zabawił u mojej bratowej zabawkami... że się posikał, ale generalnie jest super, nawet na dworze zawoła itp, ale na długie drogi autem(mimo ze wola i wysadzamy go) i na noce dalej uzywamy pampka.. no ale i tak jak na 2.5 roku to jest miodzio.
A co do wysadzania.. ja pytałam praktycznie co kilka minut, czasem bylo kilka kropli czasem nic, czasem duzoooooo. ale Kamil pije ogromne ilosci. do tej pory czasdem lata co 10 min. sikac. Wysadzaj czesto, ale jak stanowczo nie chce, to nie, sama zauwazysz lada moment jakis charakterystyczny znak ze to ta pora, u nas to np. dreptanie w miejscu albo łapanie za krocze. Na poczatku tez nocnik dlugo mieszkał w pokoju zeby bylo blisko, teraz od dlugiego czasu jest ciagle w lazience i kamil sam chodzi, nawet sie juz nauczyl ubierac po siku!
Bądź cierpliwa~, w tym okresie gdy dziecko musi byc wiadomo lepiej ubrane niz letnim.. to szczegolnie wazne.. moze byc tak ze szybko zlapie, a moze się duzlej moczyc. Bij brawo, dawaj jakies drobiazgi, buziaki, przytulance nagradzaj każdy sukces, to naprawdę działa. U nas duzo dał grający nocnik, i brawa.

Kur*a jestem mega zła w poniedziałek Nicole mi padła,kaszel,wymioty flegmą,ok opanowałam sytuację,a dzisiaj w nocy mały zaczął "szczekać"od razu wiedziałam,że to zapalenie krtani,ale poczekaliśmy do 7:30 i wio Nicole do przedszkola,bo dzisiaj wiglia przedszkolna (swoją drogą rąbnięci są,że 14 robią przedszkolną wigilię)...ok i wio do przychodni,zbadali Małego i jak się okazało zapalenie krtani i gardło czerwone,antybiotyku nie dostał,tylko Gropinosin czy coś takiego,ale dobre jest bo Nice tym wyleczyłam ostatnio....

Obok przychodni jest hurtownia zabawek i pojechaliśmy kupić prezenty i tak zakupiliśmy:
Podróbki klocków lego (pasują do oryginalnych) 536 elementów za 50 zł
Muzyczny stolik interaktywny za 120zł
Keybord z mikrofonem i głośnikami na stelażu i krzesełkiem za 130zł
komplet monster high do wyklejania za 80zł

i tu jestem straszne zadowolona bo zaoszczędziłam ponad 300 zł,ale musze jeszcze dokupić:baffled::baffled::baffled:

Violett moja córa miała 2 lata i 2 miesiące jak ją odpieluszkowałam,ale szczerze to naprawdę nie ma reguły...Moja chrześnica miała 3 lata jak przestała więc nie stresuj się. Ja puszczałam Nicole w gaciach i chodziła w mokrych majtach,aż nie obszczypało jej pupy to potem wołała i za każde susiu naklejka na nocniczek szła,a za kupkę dostawała jajo kindera.

Violett, teraz Marysia ma 3 lata i 3 tygodnie..a zaczęłyśmy, jak miała 2 lata i ciut ponad miesiąc (1 stycznia) - tez szybko poszło, gorzej było u nas z kupką..ale też to w końcu padło:tak:
Phelania, zdrówka i się nie forsuj!!!
Żabcia, zdrówka dla Maciusia!!!

Dzieki dziewczyny, nie wiem czy nie bledu bo wysadzam Marike ale ma na sobie pampka, a nie majteczki.

Od rana bylosiku i kupa i od tamtej pory nic ale pampers tez suchy wiec oze jej sie nie chce.. no nie wiem. Zobaczymy
Ciesze sie ze byla juz kupka bo to duzy sukces, ze tak od razu i kupka:)

Rojku hahah Twój M miał zajebiście ciekawy dzień. Ostatnie zdanie mnie zabiło;) Haha czekałaś na niego, bo trzeba było zrobić Lenona hah ;):-Dzajebiste!
Milva hahahahahaah padam, widzę, że Tz taki sam jak mój-pechowy ;) Hahaha przynajmniej wesoło jest ;) co nie.. zapalił odkurzacz. Pękłam!I to co zrobiliście dalej. Hah POWINNI WAS nagrywać ;) druga rodzinka.pl by była ;)
Kota nie panikuj już-nie wkręcaj sobie ;) CIĄŻA JAK MAWIAJĄ NIEMĄDRZY LUDZIE TO NIE CHOROBA I NIE WMAWIAJ SOBIE CHORÓB I INNYCH RZECZY, KTÓRE NIE MAJĄ U CIEBIE MIEJSCA!
Venus dużo melisy i myśl, że głową muru nie przebijesz, jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu ;)Będzie dobrze i żyj normalnie, bo za dużo schudniesz z nerwów! :-D
Violett też masz ładne to włosy i długie ;)Pikne! Co do Mariczki to gratki!!!Zuch dziewczynka!
Aśko są już czapki-świetne, jestem bardzo zadowolona!!!!!!!!!

Dzwoniłam, zebrałam w sobie odwagę i zadzwoniłam do Genetics. Powiedziano mi, że oni nie robią badań u siebie ze skóry i że wyniki będą do odbioru po Nowym Roku. Nic nie wyrosło dodatkowego i Nina nie ma ZD. Jeszcze to we mnie siedzi. P na służbie, wróci jutro. My z Niną same. Jutro muszę zrobić zakupy na roczek w niedzielę. Byliśmy dziś u logopedy-powiedziano nam, że co chciała Pani Logopeda u Ninki to osiągnęła. Teraz przekazuje nas do innego logopedy, do którego mamy się zgłosić w lutym i jak on powie to będziemy chodzić a jak będzie mu wszystko grało to przestaniemy chodzić-Liczę więc, że nie będziemy chodzić. U ans zaczęły się od wczoraj rekolekcje ale nie byłam... ani wczoraj dziś też nie pójdę, może jutro się uda i w niedzielę. Muszę się dużo modlić, mam taką potrzebę, normalnie chce mi się do kościoła. Jak nawiedzona się czuję.
Mam MU za co podziękować!!!
Ninka śpi ale pewnie zaraz wstanie ;)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :-)

U mnie zasuw od kilku dni, w pracy nadgodziny przed świętami, dopiero niedzielę będę miała wolną a cały przyszły tydzień pracuję bez przerwy :baffled: No ale mogłam się tego spodziewać, w końcu to sklep...

Kota na pewno wszystko będzie w porządku, zobaczysz :* Fasolka rośnie duża i zdrowiutka, przecież gdyby cos było nie tak, to byś to czuła... Lekarz Ci potwierdzi :-)

Milva no pięknie... Ja w wakacje mało kuchni nie spaliłam... :zawstydzona/y: Myłam lodówkę, wyjęłam więc te plastikowe pojemniki na warzywa, umyłam i odstawiłam na kuchenkę do obeschnięcia... Zajęłam się czymś w międzyczasie, zaczęłam robić obiad, postawiłam garnek z ziemniakami na kuchence i odpaliłam... nie ten palnik... zorientowałam się dopiero po zapachu, bo byłam odwrócona plecami i zmywałam naczynia! :szok: Plastik zaczął się topić, zapalił się i dymił na czarno! Podobnie, szybko wypierdzieliłam na podwórko i zagasiłam wodą... A najgorsze jest to, że Gaba była wtedy ze mną w kuchni... Nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdyby coś jej się stało... :-(

Netka nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Ninkowe wyniki super... :*

Wielkie buziaki dla Wszystkich Solenizantów i Solenizantek, których nie mogłam obcałować i wyściskać we właściwym czasie... :*
318481121219341544229244.gif

Ostatnia edycja:
zabcia dziękuje ze pytasz :* wczoraj byłam na badaniu krwi, znow mi spadła gęstość więc dostałam większa dawkę leku. Coś nadal jest nie teges z plucem bo wczoraj wzięłam dawkę mniej leków na zapalenie jego części ale znow mnie boli więc muszę jednak nadal brać. Dzis dostałam kolejne 3tyg zwolnienia od GP więc jestem mega zadowolona ;) zdrowka dla Maciusia!

Byłam dzis z dziećmi u dentysty, super panie, miłe, świetne miały podejście. Zuzia ma wszystkie zdrowe zabki i mówiła ze do 6 roku życia beda jej 6stki szły. Ben tez wszystko ok. Każde
z nich dostało pakunek ze szczoteczka
I pasta :-)

Jutro robię urodzinki, bedzie w sumę tylko moja mama, koleżanka z córka i my bo drudzy dziadkowie dali d*** więc mało ale przynajmniej miło ;-) nie wiem jeszcze co zrobić ale nie bedzie duzo. A na 19 jedziemy z A. na przyjęcie świąteczne do hotelu z jego firma!!! Ale się cieszę jak głupi z sera bo nie byłam nigdzie ponad 2 lata a dwa nigdy nawet z A. więc musse jakaś kiecke wyciągnąć, farbnac dzis włosy i zgranie jutro z moja mama po urodzinach zeby ogarnęła maluchy. Urodzinki beda o 15-16, 18 wykapiemy dzieciaki a wtedy juz moja mama je tylko nakarmi i położy spać. Nie mogę się doczekać!

kota trzymam kciuki za badania!
netka super newsy! Juz się nie morduj żadnym ZD!
violett super ze tak ci idzie z Marika, u mnie aż wstyd ale Zuzia ma 3 lata i nadal nie chce robić :-( juz próbowałam wsyztskiego, przedszkole tez a ona nadal 'nie' i koniec :-( trzymam kciuki za was!

Łysa ciesze się, że dostałaś zwolnienie od GP, przynajmniej sobie odpoczniesz od nerwówki w pracy no i Dzieciaczki też skorzystają ;-) Dbaj o siebie i nie lecz się na własną rękę, choćby zmiana dawki leku... No i życzę jutro mega udanej imprezy, należy Ci się za te wszystkie trudy jak mało komu! :tak: Zaszalejcie z A., przyda się Wam obojgu :tak:

Ja byłam na christmas party w niedzielę... i wróciłam do domu o 2 nad ranem... :zawstydzona/y::-D:szok: Bawiłam się świetnie :tak:

reklama
Sergi no wlasnie dlatego nie moge sie doczekac. Ale smiac mi sie chce, bo zapytalam sie A. jakie mam restrycje co do sukienki, to napisal ze nie może być powyżej kolana :-D to mu napisałam ze ok, jedna restrykcja na sukienkę więc mi pasuje, ta ktora mam jest tak w kolano ale ma zajebisty dekolt haha a co ja tez chce się czuć sexy! Zrobić włosy, pomalować, niech bedzie zazdrosny, może bedzie bardziej świadomy ze oprócz matka jestem tez kobieta!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry