reklama

Grudzień 2011

reklama
Kota juz zrobione ;-)

A ja się bycze w łóżku...dzieci juz w przedszkolu. Mówię wam jak fajnie mieć wolne od wszystkiego i naladowac sobie baterie. Oby lenistwo nie zagoscilo na dłużej bo muszę skończyć zakupy i popakowac prezenty No i chatę do porządku doprowadzić hehe

Lysa, skład sałatki mówi mi, że ja też ją polubię :) a jak długo te pieczarki gotujesz?

powiedziałam dziś szefom, że jestem w ciąży i nie spodziewałam sie, aż takiego fajnego przyjęcia, autentycznie sie ucieszyli, pogratulowali i powiedzieli, że mam wsparcie tak samo, jak w pierwszej ciąży :)

Hej dziewuchy!
Piszę z Niną na kolanach a więc pokrótce...
Kota!! Śliczna Kruszyna się tam rozwija i oby tak dalej!!!Fajne masz szefostwo ;):tak:

U nas śniegu przybywa!!!Zapraszam na sanki!!!

A ja robię sałatkę z tortellini z miesem i z groszkiem i z jajkiem i z majonezem i z pieczarkami ze słoika ;) Pycha!

Dziecko wybebesza mi pudlo z zabawkami wiec jest szansa ze coś skrobne

Kota- super, Okruszek sie rozwija, a na zdjęciu jak super widać było,
Rojku- u mnie też ostatnio szalenstwo z cyklami na poczatku po ciazy kilka razy jak w książce po 28-29 dni a teraz i 35 i ostatnio 22:szok:, ale moze masz 2 owulacje zdaża sie wiec jak coś czujesz to działajcie:-)
a-gala-przykre to co sie stało z zamowiona salą-kurcze a tak sie cieszylaś na te miejsce-ale najważniejsze żeby Elenka byla zadowolona miejsce niewazne. U nas musielismy cos zrobić ze spaniem, bo noszenie przed spaniem nie wchodzily w rachube i 2 godzinne histerie pred spaniem tez nie. Tez wrocilismy do spania po 11-12h, to dla mnie wytchnienie
A co menu wigilijnego
Ja pochodze z wielkopolski wiec u rodziców na wigilijnym stole jest grzybowa obowiązkowo, pierogi,karp smażony, makiełki(taki robiony makaron jak łazanki wymieszany z makiem z miodem i bakaliami) ah uwielbiam to, ryba w occie, ryba w warzywach ale nie po grecku, do tego czasem chlebek albo ziemniaki, sałatka warzywna,czasem jakaś ryba pieczona w sosie(ostatnio pstrag), czasem śledz,

W tym roku bede u teściow-to bedzie też zupa grzybowa ale inna niż robie ja i moja mama, taka na gęsto, kompot z suszu, pierogi, kapusta z grzybami, karp smażony,ryba w galarecie,ryba po grecku, śledz w oleju,śledz pod pierzynką

Ja robie do teściow rybe po grecku(nie przepadam), śledzia w oleju, śledzia pod pierzynka i zrobie w siebie w domu tylko dla nas zupe grzybowa tak ja zawsze robie i dodatkowo jesze śledzia w sosie musztardowym i na nastepny dzien upieke miesa i moze sie skusze na jakas salatke jeszcze'

Dziecko juz mi wisi u spodni i wymusza dostep do laptopa wolajac da da wiec musze spadac

Kota ja gotuje az sa miekkie i nie trzeba ich zbyt dlugo zuc ;) nie wiem ile bo zawsze robie na oko, ale mysle ze podobnie jak do pierogow z pieczarkami, do miekkosci. Super ze szefostwo sie ucieszylo! Dobrze miec wsparcie w pracy :tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
U nas na Wigilię obowiązkowo: barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, łosoś pieczony (karpia nikt nie lubi), śledzie na 2-3ssposoby, ryba po grecku, sałatka jarzynowa, kompot z suszu, czasem makowki, z ciast: sernik, piernik, makowiec, orzechowiec (to tylko dla mojej mamy specjalnie).
Zazwyczaj jest 12 potraw.

Kota cudny Okruszek!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry