reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2011

ale ruch na forum :-)
ja właśnie zjadłam śniadanie i chyba trochę poleniu****e, jeśli to w ogóle możliwe- dziś zaczął sie remont :szok:
ja weszłam dziś rano na wagę i co ?? trochę za szybko przybieram na wadzę :zawstydzona/y: trzeba się więcej poruszać bo meeegaaa beka się ze mnie zrobi :-D
czekam na wieści z waszych usg.

miłwego dnia

reklama
asia_l, witaj na forum :-)

nie martw się, na pewno z dzidzią wszystko jest dobrze, do piątku czas szybko zleci i zobaczysz, jak szkrabek fika u Ciebie w brzuszku :tak:
ja też zawsze przed wizytą łapię jakieś dziwne stresy, w sumie już mi się zaczynają, ale musimy być dobrej myśli!

tutaj jest fajnie wyjaśnione, jak wstawić suwaczek: https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2011-f409/wstawianie-suwaczkow-51075/

:-)

asia_l witaj na forum =)
Nie przejmuj się bo ja też jeszcze ruchów za bardzo nie czuję raz czy dwa poczułam parę dni temu a teraz cisza, mam nadzieję że lada dzień dostanę takiego kopniaka że poczuję że to był na pewno kopniak.
Ja dzisiaj jakaś niewyspana jestem wczoraj siedziałam do 1 i grałam w gry bo mi się jakoś spać nie chciało, a dzisiaj zwlekłam się z łóżka niewyspana. Niedawno dopiero zjadłam śniadanko bo najpierw poszłam do sklepu a teraz siedzę i zanosi się że cały dzień spędzę przed kompem bo M idzie o 13-tej do pracy. Tak czytałam no i nie rozumie tego dlaczego córeczka jest lepsza, ja owszem chciała bym znać płeć ale i tak uważam że będzie co będzie byle było zdrowe =) Wszystkim dziewczyną które mają na dniach usg życzę żeby Maluszki były zdrowe i udało im się poznać płeć.
Miłego dnia =)

witaj asia_l. Widac że troszke przeżyłaś. Z ruchami dziecka to mam tak samo, że jak położe się wieczorem to czuje jak mi tam podskakuje a tak to jeszcze nie poczułam, ale nie martw się na zapas bo taki stres nie służy dzidzi bęzie dobrze. Każda kobieta jest inna jedna czuje w 16 tygodniu ruchy a inna dopiero w 22 więc nie ma co się martwić i głowa do góry.

A tu link jak wstawić suwaczka https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2011-f409/wstawianie-suwaczkow-51075/

hello mamuśki :)

oczywiscie wszystkiego najlepszego dla żabci...!
sergee dobrze, że nam przypomniałaś!

witam tatęSMOKA ! odważny facet, że sie tu w tym babińcu postanowiłeś pojawić ;-) super !

i witam asie_l..sporo za Tobą, ale teraz bedzie dobrze!

venus...chciałam cos napisac od siebie w zwiazku z Twoją sytuacją z M, ale dziewczyny juz chyba wszystko napisały. Dobrze Ci radzą:tak: Trzymaj sie babaeczko i myśl pozytywnie!

kota, z tymi czarno-białymi kolorami, to podobno niemowlaczki do chyba 3 miesiaca widzą właśnie w takich kolorach i to je stymuluje do rozwoju. Ja chyba mogę potwierdzic, bo nasz Błażej rzeczywiście przywiązywał szczególna uwage do przedmiotów właśnie w takich dwóch kolorach.
Tu masz strone z takimi rzeczami:
White&Black. Zabawki czarno-białe. Kocyki, rożki, osłonki na łóżeczko

dziewczynki, ja ruchy w pierwszej ciazy miałam w 20 tygodniu i był chłopiec...teraz miałam w 16 i też jest chlopiec, więc u mnie nie ma zastosowania teoria, że we wcześniejszych tygodniach kopią chłopcy, a w pózniejszych dziewczynki:no:

A jeśli chodzi o strojenie dziewczynek, to moze rzeczywiście prawda, ale przecież nie po to sie ma dziecko żeby je stroić...mnie to tez ubawiło :)

niunia zazdroszcze Ci tego pączka..na serio ;-) jakoś w ogóle do tej pory mnie do słodkości nie ciągnęło, ale dzisiaj to masakra...chyba upieke jakies ciacho !!!

Nastazja, wyobrażam sobie co przeżyłaś, chociaż ja nigdy tej glukozy nie piłam, ale znając mój słaby żołądek, pewnie bym im obrzygała cały gabinet :baffled: Jedynym pocieszeniem jest to, że chyba juz nie bedziesz musiała tego przechodzic:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki wczoraj wogóle nie miałam czasu zaglądnąć do Was...u teściów się zeszło, potem byłam zobaczyć stadion narodowy i od tego momentu zaczął boleć brzuszek i boli do teraz...:-( Na szczęście nie jest to kłucie tylko takie ni to na okres ni to rozciąganie ale no-spa nie chce pomóc...:-/
Któraś z Was jeszcze odczuwa takie "nie wiadomo co"?

asia_l - witam Ciebie równiez
inka85 - tez mam wrażenie że troszkę za szybko przybieram bo najgorsze skoki wagi ponoć przed Nami. :-/

Kota-behamota, żabcia_tgb, złotko.27 : Dziękuje dziewczynki:-) po waszych postach odrazu mi lepiej :-*
dziękuje także za link do wstawiania sówaczków, już wstawione zobaczymy jak się pojawi :)
Nereida - mnie tak boli już ze dwa tygodnie więc nie przejmuj się moja gin powiedziała,że to normalne!
U nas w Krakowie pogoda pod przysłowiowym psem, leje jak z cebra a my z Majką(moja córką) siedzimy i sie nudzimy
Co do wagi to ja od poczatku schudłam 5 kg, i jak na razie stoje w miejscu , ale ja nie moge więcej niż 5kg przytyć ze względu na swoja tuszę. Z Majka tez tylko 5 kg przytyłam.
A jeśli chodzi o test OGTT, o którym pisała jedna z grudniówek, to ja tez miałam ze względu na to,że miałam cukrzyce w pierwszej ciąży i musiałam robic zastrzyki, ale okropnie widzę koleżanka to zniosła :-/ współczuje, nie jest to przyjemne ale konieczne! mam nadzieje,że wyniki koleżance wyjdą dobre!
miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
reklama
a mnie już tyle tygodni przeleciało, a dopiero przybrałam 2kg na wadze:/ z początku chudłam i 1kg przybrałam później znowu to zrzuciłam, troche sie martwie, pytałam się czy to normalne ale nic mi nie odpowiedziała:/ z jednej strony się cieszę bo jestem kobietą przy sobie, a z drugiej martwi mnie to że odbije sie to na dziecku:-( a w dodatku 4 sierpnia mam badanie na glukoze:/

Żabcia wszystkiego najjjjjjjjjjjjj:*:*:*

Do góry