reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

cześć moje kochane!
jejku! ale dawno mnie tu nie było! stekniłam sie za Wami strasznie! spróbuje doczytać, ale powiem Wam, że zadanie ciężkie, nie ma co :p

w domku już dobra temperaturka, a dzisiaj odebralam chustę i mikolajek jest nią zachwycony :D kręgosłup mamusi też ;D :D :D z zasypianiem u nas spoko- mały potrafi calą no przespać tylko budzi sie niemiłosiernie wcześnie jak dlamnie bo o 7 rano - i to niezależnie czy kładę go o 20 czy 22 :)

sosnowiczanka: a ja sie przyznam, że sie rozplakałam;p ale bezwiednie, dopiero mi M. zwrócił uwagę że mi łzy lecą ;p ale próbowalam być twarda ;D 23 mamy kolejna turę- zobaczymy jak mi pójdzie :D

Agapa: trzymam kciuki z Mikołajka! Przesyłamy masę ciepła i sily!!!!

dagna: cudny tort! i super, że uroczystoś udana!

maxwelk; tutaj też sto lat! a torebka prześliczna!

jejku, ja też już tęsknię do wiosny i spacerów z Malutkim! niech ta zima się skończy jak najszybciej!

reklama
Hej!:-)
u nas leczenie w toku... W weekend bylam cala w stresie, czy dobrze zrobilam zostajac Maluszkiem i ta choroba w domu, ale historia Agapy pokazuje, ze szpital nie jest najlepszym rozwiazaniem.... Malo spalam, bo balam sie czy oddycha.... Zasinienie wokol ust, a dokladniej nad ustami nadal jest, wiec jak wyzdrowiejemy, to udamy sie do kardiologa, a by to sprawdzic.
Gosia, Agapa, Dorotar - zdrowka dla maluszkow!
Gosia, my tez mamy Zinnat, podaje go strzykawka, na szczescie Maly ladnie polyka... lekarz mowil, ze ten antybiotyk jest na poczatku slodki, potem staje sie gorzki.... Nasza dawka to 2x 3ml. Oprocz tego witamina C i Biogaia.
Lece bo Piekny Kawaler chyba nie moze zasnac....

ANKUBATOR miło, że wpadłaś.

Jejuś mały taki biedny. Po dłuższym spaniu obudziłam go by mu gorączkę zmierzyć i dupkę przebrać, na szczęście gorączki nie ma. Dossał się trochę do cyca i jak chlusnął dwa razy to aż się wystraszyłam, tak to mu się jeszcze nie ulewało, coś okropnego, poduszki mokre, moja piżama do przebrania. Jak mi go szkoda, gdyby można było to bym zabrała na siebie tę cholerną chorobę.

dagne śliczny torcik
maxuell 100 lat prezęcik superrr!!!!
inka oby się nie okazało to alergią wam życzę oczywiście, ale może poprostu to taki kolkowy okres u was nastał
phelania bardzo ci dziękuję za zainteresowanie i info o szpitalu super że mi podpowiedziałaś aby nie było mi to potrzebne ale zawsze dobrze wiedzieć co do dikofloru to kupiłam już dziś taki sam ale w kropelkach jest troszkę droższy ale starcza na 30 dni koszt 37 zł więc po przeliczeniu koszt i tak się opłaci bardziej ja spróbuje jeszcze bio gaje dawac po antybiotyku podobno też bardzo dobra jest dla takich maluszków oby tylko pomogło
dobrze że i twojemu Alankowi nie musisz teraz robić tego zabiegu na wędzidełkoi oby się samo wydłuźyło bo aż serce pęka taki maluszek jak byś musiała teraz to zrobić może wszystko do normy dojdzie
papayka zdrówka również i dla twojego maluszka, ja też podałam mu dziś pierwszy raz i strzykawką w miare ok, a jak po antybiotyku lepiej?????

a jak z wychodzeniem na spacerki przy zapaleniu oskrzeli bo mi powiedziała że nie ma przeciwskazań jak nie ma gorączki?????

Ostatnia edycja:
Właśnie przeczytałam o Mikołajku Agapy :((( Biedny Mały. I do tego rotawirus! :/ Mam nadzieję, że w szpitalu zajmą się tym szybko i skutecznie. Trzymam kciuki Agapa. BB-ciotki też na swój sposób siedzą przy łóżeczku Mikołajka :*

Kilka dni mnie nie było niestety brak internetu, ale teraz już będę czytać na bierząco :-)

Od 2 dni mój Maciulek je po 180 ml :szok: no i przeskoczyliśmy na pampki 3 bo z 2 wszystko wylatywało bokami do tego kolejna partia ciuchów poszła do szafy tak szybko Maciuś zaczął rosnąć że body które mi się wydawały takie wielkie są na niego już dobre i z szafy powyciągałam ciuchy na 3 msce :-)
Jutro będę robić próbę plątania chusty i noszenia malutkiego ... dopiero teraz bo nie miałam dostępu do neta a instrukcja na mailu.
Poza tym u nas jakoś tam leci ja już zdrowieje małego na szczęście ominęło przeziębienie, a M połamały korzonki i biedny musiał iść do pracy wróci pewnie jeszcze gorzej obolały i padnięty.

Agapa mam nadzieję że Mikołajek szybko wyzdrowieje.

Maxwell wszystkiego najlepszego, a torebka piękna :-)

dagne bardzo ładny torcik :-)

PHELANIA tak tak też widziałam te pogodę wczoraj mam nadzieję, że im się sprawdzi.

FIRANKA ja przeczytałam Twoja opowieść o piwnicy aż mam coary ja to chyba ze strachu bym w portki narobiła i co w końcu się okazało co to???

AGNIESIA współczuję niektórzy ludzie to bezszczelne świnie.
Przepraszam, że pytam jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj. Ale ja nie wiem na co choruje Twoja córcia.?????

Dziś znowu do lekarza, dzwoniłam już niby pediatra ma być od 13 i jedziemy, trzymajcie kciuki by to nie było nic poważnego i by obyło się bez szpitala bo moja Melcia znowu się zapłacze w domu beze mnie a też chora jest. Już nie mam siły, nich ta cholerna zima się kończy i niech choroby nas opuszczą, tym bardziej że ja też chora ach szkoda gadać. Nie dzieci zdrowieją bo 11 marca chrzest, najgorsze, że u mnie w kościele zimno jak cholera i żeby po chrzcinach bąbel znowu czegoś nie złapał.

Moja córka Julia ma jedno-komorowe serduszkoi przed sobą 4 operację w Monachium.Więcej na:bloog o kochanej Julci z wadą serca - bloog.pl.
Moja mała Natalka od urodzenia była grzeczna i rzadko płakała.Od paru dni mało zaczęła jeść,od dwóch marudzić,no i się śliniła.Dziwiłam się co to za humory,a dziś uśmiechnęła się,patrzę,a tam ząbek (Julce wyszły pierwsze jedynki jak miała 10 miesięcy):szok:

Ostatnia edycja:
maxwell ekstra prezent!!najlepszego:)

lysa ehh z tym nocnikiem my tez mielismy masakre i zrezygnowalam...bo kolezanki cora dostala nawykowego zaparcia:(przez to ze wstzrymytala kupe i nie mogla zrobic i miala takie problemy z kupka ze skonczylo sie na leczeniu u psychologa!!!masakra.. i ja poczekam z moim mlodym az bedzie cieplej:)

agniesia ale super pierwszy zabek:):) chyba jestes pierwsza ktora ujrzala zabek Corci:)

agapa trzymajcie sie!!! biedny Synus:*

dagne ja sie skusze na kawalek:p:) super tort:)

reklama
GOSIA no właśnie niby można wychodzić na dwór jak dziecko gorączki nie ma, ale jak pisze PHELANIA ja się boję, ba przeraża nie to, że będziemy musieli co dziennie przed 18 na zastrzyk jeździć, bo rano to do domku nam przyjadą z przychodni. Już mam dosyć tych chorób, niech się robi wiosna.

ŻABCIA oj tak rosną nam dzieciaki, ja swojemu to niektóre ciuchy już na 6 miesięcy zakładam.

AGNIESIA gratuluję ząbka. Ja o ząbku u lekarza nic sie nie dowiedziałam, bo było zastępstwo za naszą pediatre i tylko skupiła sie pani doktor na chorobie, swoją drogą konkretny lekarz.

U nas nocka w miarę, Mały spał, ja się budziłam często, żeby go obserwować. Aon tylko 3 razy na cycusia. Biedny mój, pół nocy spał na mnie, tak mu było lepiej oddychać. A teraz czekamy na pielęgniarkę, koło 9 ma być żeby mu zastrzyk dać, znowu będzie mega płacz.

Do góry