reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Dagne, nasze dziewczynki idą równiutko, bo i u mnie ostatnio to wkładanie rączek do buzi nie ma końca. Jeść nie będzie, smoczek be, o gryzaczku nie ma mowy... Nie ślini się, na dziąsłach nie ma śladów, ale ewidentnie coś się zmienia :)

reklama
firanka bardzo dobrze Cię rozumiem!!
ja nawet nie chciałam napisać na forum listy rzeczy, które jutro wysyłam bo uważałam, że to różnie może być odebrane dlatego zaproponowałam p.Zbyszkowi utworzenie listy, bo tak człowiek nie wie co kupić...

ja też w tego powodu nie pisałam na otwartym watku co wysyłam, a ustaliłam wszystko na PW z P.Zbyszkiem. Właśnie wróciłam do domu, paczka wysłana, mojai jeszcze zgarnęłam paczkę od innej BB-mamy z mojego miasta :)

mój Kuba też non stop rączki w buzi, czasem kawałekpieluszki tetrowej albo rekawka, dawałam mu gryzaczka, ale tylko na chwilę był fajny, do tego mały się ślini, jak buldog :) próbowałam pooglądac mu dziąsła, ale on wtedy na złość wystawia języczek i nie da rady dokładnie zajrzeć, może w środę pediatrze się uda, bo mamy drugie szczepienia.

Asko, super masz te sukienki dla Karolinki, skąd są? nie żeby dla Kuby, ale może w przyszłości uda się i będę miała córeczkę :)

Dzień dobry :-)

U nas dzień rozpoczęty przed 8 no Maciulek wstał i nie było już mowy o spaniu wzięło mu się na zabawę :-) Dzisiaj znowu siedzę w domu wczoraj wyszliśmy tylko na chwileczkę bo ja się do niczego nie nadaję przez tą @ 4 dzień się ze mnie tak leje że mam dość. W końcu piątek i weekend M będzie w domu i pomoże mi przy Maciulku bo nie daje rady brzuch mnie napie..rza.
Mój malutki dzisiaj niedawno miał jakiś atak płaczu biedny tak się rozżalił że aż się zaczął krztusić ale po chwili się uspokoił i teraz się śmieje i bawi.

ja też w tego powodu nie pisałam na otwartym watku co wysyłam, a ustaliłam wszystko na PW z P.Zbyszkiem. Właśnie wróciłam do domu, paczka wysłana, mojai jeszcze zgarnęłam paczkę od innej BB-mamy z mojego miasta :)

Ja dzisiaj też pisałam na PW z Panem Zbyszkiem bo prosiłam o nr konta i zrobiłam przelew bo paczki nie mam jak zrobić, a na tamtym wątku głównym się nie udzielam bo mogę "niechcący" kogoś urazić bo co niektórzy zachowują się jakby robili tylko coś na pokaz.

Cieszę się że nasze GRUDNIOWE MAMY mają takie wielkie serducha do pomocy.

dziewczyny tak czytalam wczoraj i dzisiaj o sprawie Pana Zbyszka i jego rodziny...to smutne, ze ludzie z dnia na dzień staja się tak bardzo zależni od pomocy innych. Jednak bardzo budujące jest to, ze gro osób potrafi sie tak fantastycznie zmobilizować! To bardzo ludzkie - po prostu!

Wątek o rozszerzaniu diety jak najbardziej OK, ale ja osobiście bym go podpieła pod karmienie piersią i butelka, w koncu to tez temat o karmieniu, można ewentualnie zmodyfikowac tytuł ;) Taka moja sugestia drobna..:)

Miłego dnia :D

Kota, większość kiecek dla młodej mam z... ciucholandu. Kupiłam je za grosze a w sklepie nowe to zdzierstwo!!! Ostatnio moja siostra jej kupiła boską bombeczkę w kółka, jak będzie ubrana to wkleje foto.
klariss ja tez myśle ze mozna zrobic z tego jeden wątek bo zaczniemy się gubić a to przeciez chodzi o jedno kazda z nas za jakis czas zacznie wprowadzac nowe jedzonko czy bedzie karmic mm czy tez dalej piersią-choc w tym wypadku pozniej i w miejszym stopniu na poczatek.

padammm mala od 2 dni praktycznie nie śpi w dzien, po 10 płacze i chce sie bawic i nosic.
uciekam skonczyc ciasto na urodziny siostrzenca, obiecalam mu zrobic jego ulubione na przyjecie dzieciece.

firanka, dorota moj Kamil miał 10 mies. jak puscił się stołu przy ktorym stał i polazł w pizdu. Od tej pory ma motorek istny w tyłku!! jak na chopca to bardyo syzbko, i do tego nie uczyłam go wczesniej chodzenia za raczki itp. Raczkował całyyyy długi tydzien.

ps upsss mogłam edytowac ale coz...

Asko, mój Kuba podobnie, zero snu w dzień, a u mnie dziś na dodatek uroczy ból głowy :( ehhh
masz rację, ciuszki w sklepach kosztują czasem więcej niż ubrania dla dorosłych! :szok: musze przyznac, że masz oko i cudne rzeczy łowisz w SH :tak:

Dziewczyny jestem z was mega dumna, czytałam o sytuacji rodzinnej p. Zbyszka.
Ja na razie nie mam możliwości żeby pomóc, może w przyszłym miesiącu ale wy grudnióweczki jesteście wielkie.

Dziewczyny a ja z innej beczki. Jak wygladaja kupki Waszych maluszków? Bo kurcze moja Lenka juz nie robi takiej luznej kupki jak na poczatku, tylko taka bardziej zbita, kolor ładny ( o zgrozo nie sadzilam ze kiedy kolwiek bede mowi, ze jakas kupa jest ładna:p). Moze jest to spowodowane tym, ze mała na MM tylko jest teraz:>

reklama
Do góry