reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

majeczka, bardzo fajne łóżeczko. Też zastanawiam się nad odstawieniem Lenki do własnego łóżka. Ale z niej jest taka wiercipiętka że obawiałabym się czy w takim łóżeczku nie skończy na podłodze...

salsik, super że się udało wywalczyc te parę zł więcej.Brawo.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów...

...i muszę uciekać...buziaczki od Lenki dla wszystkich:-)

reklama
Wczoraj od 5 do 18 mnie w domu nie było tak się stęskniłam za dzieciakami, a one za mną, jak mi wskoczyli na kolana to myślałam, że mnie uduszą albo z łóżka zwalą-kochane Skarby.
Amela do przedszkola poszła, w końcu zadowolona moja córka, bo przecież 3 dni bez przedszkola to za długo i to dni stracone.
Wczoraj Kacperka uspałam po 19 w wózku, po 20 przeniosłam go do łóżka, obciełam mu pazurki, trochę się przebudził ale dostał cyca i zasnął, ja padłam przed 21 i obudziłam się w nocy patrzę na telefon, godzina 3 a Kacper śpi ez żadnej pobudki i sprawdzałam czy oddycha bo było to dla mnie nieprawdopodobne, że przespaliśmy ponad 6 godzin bez pobudki, potem dałam mu cyca na śpiocha, po 4 obudził go telefon tatusia bo budzik dzwonił a tata zapominalski i zostawił tel na regale zamiast przy łóżku położyć, ze 20 minut pobuszował i usnął i pospaliśmy do prawie 7 także mogę powiedzieć, że dziś w miarę wyspana jestem.
Oby więcej takich nocek.
Byłam dziś na chwilę u kuzynki i pytała się dokładnie kiedy ma tego mojego malucha bawić, kiedy moja mama wyjezdza, więc jestem dobrej myśli, jeszcze wyszystko obgadamy sobie na spokojnie na urodzinkach Kacperka 25 listopada.
A no i wypad z przyjaciółką się udał, długo nie siedziałyśmy bo 1.5 godzinki na pizzy byliśmy ale było miło, pogadałyśmy, pooplotkowałyśmy, a K myśli, że byłam u niej w domu-ha a niech sobie myśli, jeszcze mnie się pytał po powrocie czy jej facet był w domu i czy dużo wypiłam-no idiota przecież prosto po pracy autem byłam, kolejny fakt, że mój małż nie myśli.
Wogóle coś ostatnio mnie żołądek boli i nie wiem czemu.

MŁA spoko na bank z Miśką wszystko ok, mój Kacper choć aż szarpie się do jedzenia naszego to mleczka nic nie jest w stanie przebić, ostatnio w sobotę po powrocie z pracy dawałam mu serek przed spanie, bo moja mama powiedziała, że niedawno jadł mleko to lepiej dać mu co innego, więc zjadł prawie całe Danio, dałam go do wózka a on zamiast spać bo oczka tarł, to marudzi, pomyślałam, że nie dojadł, daje mu resztę serka on wytrącał mi łyżkę, zrobiłam pół butli mleka, wypił wszystko i padł.

NETKA trzymam kciuki za wizytę u psychologa.
I super, że mimo problemów zostajesz sobą. Niestety takie jest życie, że każdy w pewnym okresie swojego życia ma poważne problemy-przynajmniej ja tak zauważyłam, ale będzie dobrze u Was.
Z ciekawością zobaczę co wygrzebałaś po siostrzeńcu.

KOTA nie zazdrość, następnym razem Ciebie też zgarnę na babski spotkanko;-)
Gdzie mama wyjechała do senatorium?? Moja do Muszyny jedzie.
Zazdroszczę, że mogła wziąść urlop na ten czas a nie kombinować jak ja co z dzieckiem zrobić i nawet zmęczenie przy dzieciach by mi nie przeszkadzało.
Co do prezentów my uzgodniliśmy w domu, że od tego roku kupujemy prezenty tylko dzieciakom, a pomysłów tez nie mam, będę szukać prezentów jak listopadowe rodzinne dostanę.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH DZISIEJSZYCH MALUSZKÓW.

PAPAYKA krew pobierana z palca?? Dobrze, że nie z żyły bo pewnie gorzej by było.

MAJECZKA świetne to łóżeczko, tylko trzeba wziąść pod uwagę, że Sara jest jeszcze malutka i żeby nie wypadał przez to łóżeczko, przez te barierki bo niskie są.
Ja będę musiała póki co może w połowie następnego roku zainwestować w łóżko piętrowe, póki mieszkamy w jednym pokoju u mamy http://allegro.pl/lozko-pietrowe-rozsuwane-niskie-tosia-od-1-zl-i2777139426.html to mi sie podoba ale raczej za mała miejsca mamy, a jeśli typowo piętrowe to będzie musiało być z wysoką górną barierką http://allegro.pl/defi-sprezyny-lozko-lozka-pietrowe-48h-gliwice-i2752137590.html

LYSA nie chyba tylko dobrze, że nie jestem w ciąży, na chwilę obecną starczy mi dwójka dzieci a raczej trójka bo przecież K tez jak dziecko.
Ja nie mówię, nie broń Boże, a nawet chcę mieć jeszcze dziecko ale za minimum 10 lat, trzeba zrealizować pewne cele i jak później fundusze pozwolą to czemu nie. Zresztą ja juz tylko i tak o jednym mogę myśleć, więcej niż trójkę nie mogę mieć.
A zmęczenie ach szkoda gadać, dobrze że pogoda póki co ciut lepsza.
Zdrowia dla Was i kciuki za pracę trzymam.

SALSIK bardzo się cieszę, że przyznali Wam r

Ostatnia edycja:
Majeczka Ninka już od dawna "śpi" w swoim łóżeczku- częściej śpi ze mną, bo się do niej lubię tulić, P został eksmitowany do jej wyrka ;) I walczą co wieczór ze sobą, kto śpi z mamą... Te łóżko, które pokazałaś na allegro jest super. My kupowaliśmy niestety albo stety inne. Tapczanik dla większego dziecka. Kiedyś wstawiałam już foto, dołączyliśmy do naszego i jest wielkie łoże, z tym, że jest separacja między nami a Niną. Kupiłam od razu duży tapczan-z taką blokadą, żeby nie spadła-bo nie chciałam kilka razy kupować jej łóżka, wyszłam z założenia, że kupuję jej łóżko na kilka lat. Ale Twoja propozycja łóżka jest świetna. Troszkę żałuje, że nie pozerkałam na allegro wcześniej tylko od razu poszłam do sklepu i wzięłam co założyłam, że chcę wziąć.
Lysa będę 3mac kciuki, a nóż się uda!!!!!!!I będziesz mieć inne stanowisko ;)U mnie z praniem super-gorzej ze sprzątaniem ostatnio.
Venus ale się rozmarzyłam czytając Ciebie!
Dorota jak będę u mamy pocykam fotki i wstawię ale to potrwa ;) Są bluzy, spodnie ocieplane, fajne niektóre rzeczy, nawet kurtka szwedka na wiosnę. Może się dogadamy za rozsądną cenę ;)Ci je opchnę-oczywiście jak będziesz zainteresowana. Nic na siłę. Fajnie, że miałaś czas w koncu dla koleżanki i dla siebie. Łóżko mi pasuje te piętrowe rozsuwane. Dobra myśl.

Witajcie moje kochane.
U mnie nocka ok. P. wstawał do Mikołaja to ja troszkę odpoczęłam.

Kota dziekuje:) aaa koleżanka pewnie nie ma dzieci to tak gada:):)!
Idę się położyć dzis wczesniej bo M jutro wyjezdza i cały dziń sama:(
Dobranoc;)
O tej godz. to wcześniej???

Witam Was Misie Kolorowe:-)
Salsik - jesteś wielka! Super,że wywalczyłaś to,co i tak Wam się należało...
Mam dla Ciebie wiadomość na PW mam nadzieję,że dziś ją odczytasz-to ważne
Czy któraś z Was ma kontakt do Salski? Bardzo proszę o sms żeby zajrzała dziś koniecznie na BB.
Da jej ktoś znać?

Wiecie co...S śpi ze mną,ale od nowego roku przyzwyczajam ją do spania oddzielnie w swoim łóżku...
Zastanawiam się czy któraś z Was ma dla dziecka takie łóżeczko NIEBIESKIE RÓŻOWE ŁÓŻKO JUNIOR 140 + MAT. GRYKA (2739796125) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo zastanawiam się nad kupnem podobnego...
Miałam łóżeczko turystyczne,ale...oddałam sąsiadce po tym jak się dowiedziałam,że ma zamiar spać z małą i swoim M..na łóżku o szer.120cm... To jej czwarte dziecko-mieszkają w jednym pokoiku,w domu bez dostępnej wody itd... Poprostu szok...ale takie są realia. To łożeczko nie było nowe bo po moim synku,ale było czyste i zadbane...
Czekam na Wasze opinie-przydadzą się
Mi się podoba to łóżeczko:-)

NETKA spoko nie musisz się bardzo spieszyć na chwilę obecną i tak fundusze ograniczone, ale chętnie popatrzę co masz i może coś wybiorę bo jednak mój mały chłop rośnie jak na drożdzach

Netka, jak tak długo nie spi po nocach, to go sadzamy miedzy nami, bawi sie po cichutki koldra, swoja przytulanka owieczka, az w koncu pada w dziwnych pozycjach, np ostatnio zarzucil sobie nogi na moja twarz i zasnal! zawsze go przenosze wtedy do jego lozeczka, bo tak sie zboj rozpycha, ze nie sposob sie z nim wyspac :)

Dorotar
, bardzo chetnie sie z Wami zabiore!!!!
A mama pojechala do Ustrona.

Venus, i moglysmy spaaaac do 10tej!! te, ktore maja jedno dziecko hehe!

fajny pomysl, zeby kupowac prezenty tylko dzieciom, trzeba to koniecznie u nas wdrozyc :)

dziewczyny, to nie nadchodzacy okres jest powodem moich fochow i nerwow, Phelania nadchodze, rob miejsce na podkladzie!!! i cholernie sie boje, jestem wrecz PRZERAZONA i jednoczenie szczesliwa. nie mam pojecia, jak to ogarne wszystko. musze sie do lekarza zapisac :)

kOTA TY CHOLERO!!!! mało zawału nie dostałam że TY piszesz coś na sygnale... a tam takie różowe cudoo z 2 krechami!!! gratuluję!!! iżyczę mega spokojnych cudownych niecałych 9 mies.!!!!!!!!!!!!!!! aaaaa haha i będziesz miała taką samą różnicę jak ja :D to życzę wam do równowagi w rodzinie -czyt. dziewczynki, ale najważniejsze z0drowej dzidzi.
widzisz wystarczylo zająć się codziennością... praca dziecko i kończenie domku i proszę:) hihi

reklama
Kota GRATULACJE!!! Dobrze, że jest tak jak chciałaś!!! Bardzo się cieszę!! Normalnie na Twoim miejscu też w pierwszym momencie byłabym przerażona ;)

Buziaki dla dzisiejszych maluszków!!

Do góry