reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

No i my po zwiedzaniu salonów meblowych.
W ikei nic mi sie nie podobało. Jakos nie mój styl:/
Kupiłam tylko zwykłą tanią plastikową lapmkę nocną, bo łobuz nasze śliczne szklane potłukł.
W Agacie tyle zaś pięknych stołów o krzeseł ze nielam oczopląsów dostałam :)
Ale tuz przed zamknięciem dotarliśmy i nie było wiele czasu sie rozglądać. Chce jeszcze do BRW jechać i chyba wrócę do Agaty :)

Dla Alanka łózka nie znalazłam. Ale ładne nawet jak byl chciała widziałam na allegro no i cenowo nawet nieźle, moze zamówię. Jeszcze musze porozglądać sie troszkę:)

Łobuz spi od 22.40, wiec nie zle nawet;)

Co do Asienki to kiedyś jeszcze pisałyśmy ze sobą na NK. Ale jakoś niedawno pisałam do niej, lecz nic nie odpisała. Strasznie załuję ze nie utrzymuje Asieńka z nami kontaktu ;(

reklama
Dziewczyny, przemyślałam sprawę i przeniosłam ten post na zamknięty :)

Edit:

dzięki za kciuki, chociaż ja jakoś na tę eksmisję nie naciskam, to Emilka sama wyszła z inicjatywą przenoszenia tego łóżeczka i jest nim bardzo zainteresowana. Ale śpi z nami :) Bawi się w nim wieczorem, ale jak oczy się zamykają to myk między szczeblami i do mamy. Ale może jakoś tak naturalnie przejdzie, że któregoś dnia nie myknie tylko zaśnie.

Wczoraj mnie rozbroiła swoim cwaniactwem.
Ja: Daj buziaka!
Emi: Den tatko! (czyli daj ciastko)
Co za przekupna bestia!

Ostatnia edycja:
U nas nie jest tak super z zasypianiem jak u Inki, ale nie jest też najgorzej.
Koko zasypia sama w łóżeczku, ale musi ktoś przy niej siedzieć, musi być tata lub mama, bo babcia na wszystko pozwala i Koko wariuje przy niej.

Ja jak na razie nie chcę wysyłać młodej do swojego pokoju, ale myślę, że przeniesiemy łóżeczko może w grudniu, okaże się w praniu.

Karolinka również zaczyna coraz więcej mówić. Ostatnio hitem są ziemniaki (mniaki lub maki), koń(kom), Ula moja mama czyli babcia (Uła lub uli) dzidzi(dzidzi), zamiast tata, to na P mówi Kaweł czyli Paweł.
I wiele innych. Czasami jak coś tłumaczy, to można posikać się ze śmiechu, gaduła mała :-D

Sosnowiczanka - ja też mam upatrzonych pare modeli łóżek dla Adasia na Allegro. Muszę najpierw jednak wystawić łóżeczko i krzesełko do karmienia.

Wstaliśmy o 8:00. Ehh znowu cała noc miałam targane włosy przez A. Teraz Adaś pojechał z dziadkiem na spacer, ja gotuję rosół i mam chwile dla siebie.

hej hej
mala grasuje z A na dworzu a ja mam chwile dla siebie:DD

co do zasypiania to u nas niestety bez cyca sie nie obejdzie:(((
wczoraj mielismy krzyki darcie i za nic nie chciala isc spac myslalam ze zwarjuje ponad 3 godziny usypiania cycek, rece, bujanie poprostu szlo na nic masakra ale w koncu zajrzalam do buzi a tam ostatnia 3 sie przebija dalam syropek przytulila sie do A i padla w nocy pare razy stekala i ze 2 obudzila 

Mały zrobił pobudkę o 6.15 , wstał tak marudny, że miałam go dosyć po 10 minutach, dałam mu nawet potem syrop przeciwbólowy, bo nie szło wytrzymać. Poszedł na drzemkę do babci, ja poćwiczyłam i czekam na Tz.

Sosnowiczanka- ja lubię Ikea bardzo, szkoda, że najbliższa nas to 200km...w ogóle to mogłabym mieszkać w Skandynawi:tak:

A ja chcę kupić małemu łóżko samochód- ma fazę na auta , więc powinien być zadowolony i na pewno będzie chciał w nim sam spać :-p:rofl2:

Maleństwo- nie zazdroszczę nocki...

Hej Kochane witam Was niedzielnie słonecznie.
Noc ok, rano na 8.30 byliśmy w kościele bo mszę za dziadków mieliśmy. Tzn. Mela z K w domu zostali bo młoda długo spała.
Teraz obiadek robię, uspałam Kacpra i witam się z Wami. Mela z babcią na placu zabaw.

PYSZCZEK zdrówka dla wszystkich.

MŁA gratki za kolejną przespaną noc.

FREYKA niezła cwaniara z Emilki.

asko witaj z powrotem :-)

rojku u mnie jest to różnie raz na ruski rok Maćko zaśnie sam w łóżeczku a często na kolanach albo ze mną w łóżku albo przed tv na sofie (wtedy samodzielnie ale niosę go po schodach później)

27012701 super że brat czuję się lepiej.

łysa u nas temp 25-26 stopni przy uchylonym lufciku była, teraz na szczęście jest chłodniej bo na dworzu się ochłodziło.

Freyia powodzenia w odstawieniu Emilki do jej łóżeczka :-)

W piątek M miał wolne więc robiliśmy pokoik dla Maciusia wyniósł wielkie łóżko na dół do 1 salonu i jest zagracony ale co tam dziecko ma plac i swoje łóżko w pokoiku w sobotę doszedł materac i pościel. Zostało tylko rozplanowanie naklejek i wyniesienie dwóch szafeczek które na razie nie zawadzają :-) Wczoraj w dzień Maciuś ślicznie spał w swoim pokoiku a na noc z lenistwa nam się nie chciało go tam zanieść jak zasnął w naszym łóżku M go odłożył do kojca.

Dzisiejszy dzień zaczęliśmy o 6.30 a Maciuś o 7.15 bo go obudziłam bo jechaliśmy na car boot :-) Maćko spał przez cały dzień zaledwie 20 min i nie zanosi się żeby pospał jeszcze więc zbieramy się za niedługo na spacerek albo gdzieś pojedziemy :-)

Hej hej :)

I u nas upał ;)
Ale intensywny dzien za nami.

Zamówiliśmy łóżko, a w zasadzie tapczanik dla Alanka :))) Przywiozą dopiero 30-go lipca. Mam plan kłaść sie a Alankiem a jak usnie isc do siebie. Jak wyjdzie to okaze sie "w praniu" :p
Zamówiliśmy tez stół do kuchni (biały, na wysoki połysk)
Tylko krzeseł nie, bo te co mi sie podobały to aktualnie ich nie było.

Maleństwo współczuje nocki... U nas przy kazdym ząbku był taki cyrk...

reklama
KOTA przeglądam własnie naszą giełdę i mam pytanko masz jeszcze te rzeczy??
attachment.php

attachment.php

Do góry