reklama

Holandia

A ja sie wyspalam :D poszlam spac o 23:30, pobudka z Tomciem o 3, ale tylko zeby mu dac smoka, bo spal dalej :) pozniej 4:30 juz na jedzonko pobudka, zasnelam kolo 5:30 no i obudzilismy sie przed 9 ;) czyli nie tak zle jak na nas :)))))

reklama
A ja przejżałam wszystkie możliwe fora i strony, pogralam na facebooku i ......... oczy mi się zamykają:szok:
Jak teraz zasnę to obudzę się o 13.00 jak moja corka wroci ze szkly (ma dziś krotsze lekcje) i potem się nie wyrobię z zakupami i obiadem:szok:

A musze wam napisac, zeby nie bylo tak ze tylko narzekam na moja corkę;-)
Pomimo krótkiego "stażu" w NL świetnie mówi po holendersku. Już w basisschool byla jedną z lepszych uczennic i nauczyciel rekomendował ją do college'u na vmbo-kt.
tam niemal od pierwszego dnia wystartowała na samych 8 i 9 i juz od konca pierwszego roku namawiają ją do zmiany na wyższy poziom. Ona jednak się boi i nadal uczy się na vmbo-kt.
Teraz konczy już 2 rok i musi wybrać dalszy kierunek. Nie tylko dostała się na swoj wybrany handel i administracja ale nauczyciel znow probowal przekupic ją by poszla na wyzszy poziom:-D
Ja jej nie bede zmuszac - niech sie uczy tam gdzie chce, a kiedys moze sama zadecyduje ze chce isc na wyzszą skole i studia.
Ja też tak mialam i nie żaluję.

Hejka

Zmykaj ANia zmykaj!my tu za ten czas cos naprodukujemy ;) mialam bezsenna nocke,wiec zombie ze mnie dzis,ale co tam,na wybieg nie ide ;)
Witaj w klubie , ja poprzednią noc też nie spałam za to dzisiejszą jak zabita ;)

Była któraś z was w CORPUS'ie?? to ten budynek-człowiek gdzie wędruje się przez ciało człowieka i ogląda się wnetrzności. Czytałam że wycieczka po ciele trwa 55 minut i kosztuje jakoś 17 e. nie wiem czy warto :)

Ja obudziłam się jakąś godzinę temu. O dziwo dobrze mi się spało (pomijam wstawanie o 7 na siku). Na śniadanko zjadłam babkę, która nam moja babcia upiekła i zapiłam kawą zbożową z kakaem bez mleka, bo nikt nie pomyślał, żeby iść na zakupy. Mogłaby się pogoda poprawić, bo taka szarówka nie nastraja mnie w ogóle do wychodzenia gdziekolwiek :eek:.

Iskierka a ile zajela twojej corkce nauka jezyka? Chcialbym zeby moj Kuba tez juz plynnie mowil chociaz daje rade, ale strasznie sie wstydzi przy mnie mowic czasami tylko z pospiechu zamiast po Polsku powie jakies slowo z NL w szkole czasem go podgladam jak sie bawia to slysze ze gada jak najety.

reklama
Witajcie ,a ja sie pochwale ,ze moj Tymcio pomalu zaczyna chodzic.Co chwile puszcza sie i robi kilka kroczkow ,co prawda konczy sie to "baji"(tak mowi jak upadnie ) ale trening czyni mistrza.dotego zaczyna nasladowac dzwieki np.autko albo kaczuszki.No i wreszcie mowi ladnie mama,bo wczesniej to tylko tata ,tata.Tanczy ,spiewa ,no naprawde jestesmy szczesliwi:happy:

No ale dostalam tez telef.ze szpitala.W maju Tymekowi mieli robic testy na alergie (skaze bialkowa) ,no ale przelozyli termina na 14 i 21 czerw.A 21 czewr my mamy sie wyprowadzic no i pomyslelismy ze jak nie da rady nic znalezc to ja pojade z Tymkiem do Pl no a wtedy te badania mamay.Ciezko bedzie to przelozyc bo czekamy na to juz od dawna.No a oni zbieraja wieksza grupke dzieciakow i robia te testy zbiorowo.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry