reklama

Holandia

Iskierka rowniez gratuluje udanego zakupu wiem jak to fajnie jest zaczac cos urzadzac dla dzidzi :-) Ja to sie juz nie moge doczekac tego mieszkania na ktore czekamy 1.5 roku az zaczne sobie urzadzac wlasny kacik.
Clauditka a nie masz co zrobic z dzidzia ze chcesz dac do zlobka? Bo z tego co widze po suwaczku to bedzie mogl za pol roku isc do przedszkola.Slyszalam ze u nas jest cos takiego jak takie tanie nianie z miasta ktorym sie placi ok 2 euro za godzine moze u was tez cos takiego jest.

reklama
Jejku kobiety szalone ale naklikalyscie:szok:- czytam i czytam i ... no pieknie - moderatora na chwile nie bylo :-p a wy tu takie harce wyczyniacie...Sencilla czuwaj tu nad nimi:tak:jak mnie nie ma hihi bo strach tu zagladnac jak ktos nie wie o co tu chodzi... Jesli nadal planujecie ten temat ciagnac i wykladac swoje racje blagam otworzcie sobie nowy watek:tak:... 5 stron teorii o religi nam chyba wystarczy na kolejne pare lat:sorry2:

Iskierka pochwal sie jutro tym szczeniaczkiem...:tak:
Sencilla ja tez mialam patent z balonem / a nie boisz sie ze ona ci spadnie ? bo lezy troche na brzegu czy nie?/:eek:

Tyle naczytalam i ...nic wiecej nie pamietam oprocz spiec miedzy Nana a Ayni... ach kobiety kobiety...:cool2:

Ania, dajesz rade! Co ja juz nic nie poradze, jak dziewczyny pytaly to im odpowiadalam, potem to juz Nana wyskoczyla jak Filip z konopii o krwawym obrzezaniu, wiec niestety ale musialam ja poprawic. Ale teraz juz jestem grzeczna i sama zaproponowalam uciecie tematu bo z historii wiemy, ze to sie potem ciagnie jak flaki z olejem :-)ja tam nie lubie przedszkolnej pyskowki. takze moderator moze spac spokojnie. :cool2: weltrusten !

Dzisiaj wybrałam się na krótki spacer i zakupy i powiem Wam, że tak jakoś fajnie jest tutaj wrócić. W Polsce bardzo miło wspominam spotkania ze znajomymi. Aż się łzy kilka razy zaręciły mi w oku.
Jednak jak się przeszłam po krakowskich osiedlach to wszystko jakies takie bardziej smutne, szare, brudne się wydawało. W Polsce nie byłam ponad rok...i myślę, że to głównie wpływ tego co zobaczyłam w NL. Polacy też jacyś tacy wydawali się bardziej smutni, szarzy, sporo dresów i "zaprawionych" panów. Jak porozmawiałam ze znajomymi, to w koło tylko bezrobocie, kryzys, zwolnienia.

A z innej beczki....

Ja mam takie pytanko w sprawie soków dla niemowląt. Co z tutejszych rzeczy polecacie i gdzie można to znaleść? ...bo ja nic nie widziałam. Znalazłam jedynie jakieś ekologiczne soczki (w EKO-Plazie), ale to dopiero dla dzieci powyżej roku.

I znowu poluję na tanie używane łóżeczko turystyczne, bo to które zabraliśmy do Polski zdecydowaliśmy się zostawić u teściów, aby nie zabierać za każdym razem jak tam jedziemy. A drugie przyda się na wakacje i inne wyjazdy.

Jesli nadal planujecie ten temat ciagnac i wykladac swoje racje blagam otworzcie sobie nowy watek:tak:... 5 stron teorii o religi nam chyba wystarczy na kolejne pare lat:sorry2:

Iskierka pochwal sie jutro tym szczeniaczkiem...:tak:
Ja to w ogóle proponuję, by zarchiwizować ten wątek i zacząć nowy, bo dla kogos nowego przeczytanie 2500 stron to masakra................

Aniu, jutro to może jeszcze nie, bo pewnie wrócimy późno, ale w sobotę to nadrobię, obiecuję:-D

Ayni,zainspirowalas mnie I wlasnie ogladnelam Moje wielkie greckie wesele...a propos dzisiejszej dysputy jeden dialog byl dobry:"a po diabla jej szkola? I bez szkoly jest madra..." Haha

witam... Iskierka pomysle nad twoim pomyslem po pracy... a co na to inne kobietki?:cool2: ja wiem ze sie ciezko czyta bo prawie dwa tygodnie sledzilam zeby wiedziec kto i co a potem sie okazalo ze staszyzna sie wycofala a mnie mianowana moderatorem - moze powinnismy tez kogos poszukac na moje miejsce?:confused:

reklama
Dzien Dobry :-)

Iguana ja bylam w Lidlu 2 dni temu i jezeli chcesz tanio kupic lozeczko turystyczne to sie wybiez tam ba sa sliczne turystyczne lozeczka za 39.90 tylko musialabys sie szybko wybrac bo do konca tygodnia u nas jeszcze 3 szt byly.

Aniu
ja nie mam nic przeciwko pomyslowi Iskierki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry