reklama

Holandia

ja dawalam smoczek od poczatku, wlasciwie prubowalam dawac bo maly wcale go nie chcial i teraz mysle ze dobrze bo nie bylo problemu z odzwyczajeniem.
prawdopodobnie w przyszlym tygodniu bede jechac do holandii na kilka dni, tesciowa miala przyjechac, czekala tylko na wyniki badan bo miala raka i wyniki wyszly dobre, tylko jakas infekcja przy pepku jej sie zrobila i okazalo sie ze teraz rak zaatakowal gdzies indziej. jak tamto zaleczyli to zaczelo sie w innym miejscu. no i jest zalamana wiec chce wnuka do niech zawiesc. wogole kupila mi na wyprzedazy dwie bluzeczki i tak super trafila bo sa piekne i idealnie leza:)

reklama
A ja mam znów dzień Mai-Marudy-bleee (noc też taka była), więc chodzę wkurwiona. Teściowa pomaga, ale brak męża bardzo mi doskwiera. PO raz pierwszy to on wyjechał a nie ja,lub razem...hmm. Nie lubie takich rozłąk..Dobrze, że jutro wraca.
Moim zdaniem tutejsi lekarze są g... warci, choć patrząc na wybujałych Holendrów to może nie mamy racji i to my-Polki jesteśmy przewrażliwione....daj Bóg, bo nie wiem co bym zrobiła, jakby Majka była poważnie chora, a tu taki lekceważący stosunek...
Ja staram się jak najwięcej dawać cyca, ale Mała lubi butlę i jak ma na nią chęć (przeważnie o stałych porach 2-3 razy dziennie po 40, 60 i ok. 100 ml.) to ją dostaje (bo ja nie chce się z nią szarpać). Smoka zaczęła podawać jej babcia i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam godząc się na to. na początku było ok, bo nie marudzila, tylko się szybko zamykała i spała, ale teraz się drze jak zgubi a ja jak ta małpa skaczę pomiędzy jej a naszą sypialnią, marznąc przy tym i budząc się...bllle. Fatalny dzień mam dzisiaj. Życzę wszystkim zdrowia, cierpliwości i idę spać. Dobranoc

A my bylismy dzisiaj nad morzem...w Holandii:-) .Dzieci przekopaly kilometrowe tunele,mlodszy wlecial do wody,bo sie fal wystraszyl,no i zapas jodu mamy na czas jakis:-) .

dobry wieczor ! Czytam i czytam o tych waszych cycach,i jedno co moge powiedziec to tylko ze ja mam 2 i policystyczne jajniki,czyli z dzidzi na razie nic :no:
Jesli chodzi o lekarzy to dam wam swierzutki przyklad.Wyslali mnie na powtorke cytologi.Pytam doktorka pierwszego kontaktu co jest nie tak?? Cytologia rok wczesniej pokazala I grupe.A on do mnie z tekstem ze nie znalesli komurek B (maja byc A i B)Wic rzucilam zwlokam o lerzanke(fotela gineklogicznego brak) a ten grzebie,sciska,wysciska,wklada lapska i nie moze sobie poradzic !! Ja mam podwojna szyjke macicy wiec cito razy 2.W PL nigdy nie mialam problemu z pobraniem wymazu.A tu doktorek mi oswiadcza ze jak sobie nie poradzil to mnie wysle do gina do szpitala bo tam maja specjalny mikroskkop.Paranoja drogie panie :baffled:

Kinga-wspólczuję. Tutaj jest ***** takie zacofanie, że aż mnie boli. Chce zeby Majka była lekarzem, ale na studia to ona do Polski pojedzie, a nie na tym zadupiu!!A może macie możliwośc do Polski pojechac się prezebadać i podleczyć??

Witam po weekendzie :-)
A ja se normalnie w sobote dobrze zrobilam :baffled: Kupilam odzywke do wlosow Palmers z olejkiem kokosowym. Fajnie pachniala itp. ale na opakowaniu nie pisze dokladnie jak to stosowac, czy na mokre, czy na suche wlosy, splukowac czy nie. No wiec w sobote nalozylam na mokre kudly i co...wczoraj obudzilam sie z tlustymi, lepiacymi wlosami :baffled: Leb mylam ze trzy razy i nadal dzis wyglada tragicznie :baffled: :wściekła/y: !!!!!!!!!!!
Wlasnie nalozylam na glowe sok z cytryny w nadziei, ze ten cytrynowy kwas usunie ten tluszcz :baffled:
LO MATKO alem se dogodzila :wściekła/y:
Jak ktoras zna jakies sposoby na usuniecie nadmiaru odzywki z wlosow to bylabym wdzieczna za kazda rade.
Zaraz lece znow myc glowe :baffled: :wściekła/y:
Milego dnia :-)

Ma-Rita,golara do reki i jazda;-) .

Hehe,to ja teraz wiem,dlaczego belgijscy lekarze uciekaja do Holandii.Tam nie trzeba nic robic,a kasa taka sama.Tutaj,moje drogie panie,lekarz domowy jest na uslugi pacjenta 24h,no prawie;-) i (za przeproszeniem) w d...wejdzie,a postara sie o wszystkie badania,zeby tylko sie pacjent do innego nie przeniosl.Ma to tez zle strony,zapisuja wszystko,o co sie poprosi,nawet antybiotyk na katar,nie liczac sie z bezsensownoscia tegoz,no bo skoro pacjent chce...z jednej strony fajnie,ale z drugiej...

Przepiekna pogoda,dosyc marudzenia o sluzbie zdrowia,kawka i do ogrodu patrzec na kwiatuszki:happy: .

Ps.Dzieci wcale nie sa fajne:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: .3-latek nadal sra w gacie:-(

Dzien doberek, po kolei:
missdior- nie ma jak to holęderskie plaże;-)co do lekarzy to tesknię za moim starym z Polski, on zawsze był na 100%, drugiego takiego nie ma :no:
Kinga-kochana nie jest tragicznie, to można leczyć i się zachodzi w ciąże, jedyny minus to działania uboczne hormonów...ale będzie dobrze :tak:
Pola- nie daj sie małej, ona czuje Twoje nastawienie, zmęczenie, stress...ja bym nie dała butelki, jak zgłodnieje to i z cyca pociagnie(fakt że będzie jazda na początku), i taktyka "ja tu rządzę"...ja nie daję mojej wejść mi na głowę...jak nie chce jeść to póżniej, jak piszczy to do kojca,zawsze ją biorę na wstrzymanie..już się nauczyła że mój podniesiony ton to nie do śmiechu .... a smoczek w nocy, niech buczy ...uzbrojcie siś w cierpliwość, ona nie może mieć Was na pstryknięcie paluszkiem :no:nie dajcie się jej !!!!
Ma-Rita dużo spłukiwania włosów i następnym razem spłucz tę odżywkę :laugh2:
Natalya- współczuje choroby teściowej, mam nadzieję że jej lekarze pomogą..swoją drogą to fajna babeczka, kupować ciuszki synowej, nono :tak:

A ja Wam powiem że mój małżonek wczoraj zrobił cosik za moimi plecami co ja odkryłam i tak mnie wnerwił tym, że obiecałam że mu zrobie piekło na ziemi....jak spał popołudniu to po cichu weszłam do sypialni i ponapierdzielałam garnkiem o garnek nad jego głową:laugh2:-podskoczył ale nic nie powiedział, wie że zawinił....obiadu też nie dostał i niedostanie .....co tam że wredna suka jestem, ale za mna się nie zaczyna i powiniem to pamiętać:wściekła/y:Dziś lęcę do fryzjera, coś odpierniczyć ze sobą i na zakupki...muszę sobie ulżyć......:happy:

Ok,koniec o cyckach,kupkach i niedobrych lekarzach.
Pochwalcie sie z jakiej czesci naszej pieknej ojczyzny jestescie:-) .Zaczynam: Wielkopolska (dla wtajemniczonych Pyrlandia;-) ).Mozna barwnie zachwalac i opisywac swoj region :).

reklama
Powiadasz że u Was są pyry :laugh2:a u mnie ziemniaki, ale tesik karofle....a pochodzę z Kujaw Zachodnich i nie umiem tańczyć kujawiaka :-)

Pochodzę dokładnie z tej "dziury" Janikowo oj wspomnienia wracają......:cool2:
A co do kłutni z mężem to lipa, już nie będę w złości gnać do fryzjera, zrobiłam sobie grzywkę i wyglądam jak "trzy dupy za krzaka" ...a zakupki, nio kupiłam conieco,nawet jedna spudniczkę zamała-bo muszę schudnąć...oby to pomogło :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry