• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

missdior- czyli nareszcie będziesz mieć normowane godziny pracy i czas na życie rodzinne....i na spokojnie posiedzisz na WC :laugh2:
Ale szczerze to sobie wyobrażam, jak to mogło być, a tak na spokojnie zamkniesz biuro i udasz się do domku na luzie.....no i odzyskasz conieco więcej space w domku :tak:
A mnie wczoraj małżonek zjechał :-(...za to że kupiłam te nielegalne kopie DVD przez neta.....a ja mu tłumaczę że jeśli chodzi o posiadanie zgrabnego tyłka to nieważne że nielegalne i się obraził ...faceci :baffled:
A Kinia to albo nieźle poczynia starania albo na kolejnych wakacjach :-p
--------------------------------------
Oj zapomniałam się pochwalić,że moja kruszyna wczoraj skończyła 5 miesięcy i z tej okazji zrobiła mamie niespodziankę i przewróciła się z plecków na brzusio w boxie :)))

reklama
Noooo,
zniknie tez element rozrywkowy dla klientow,czyli ja otwierajaca drzwi w kusej pizamie,hehehe.A z drugiej strony,trzeba sie bedzie porzadnie do roboty zabrac,zamiast wisiec na "baby boom";-) .
Tak naprawde chodzilo o to,ze moje dzieci znaly tatusia tylko ze zdjecia ;) ,taki byl zapracowany.Przyjelismy nowa sile robocza i mam nadzieje,ze nas to troche odciazy,bo za przeproszeniem,szlag mnie trafial,weekend - a ten siedzi za kompem do poznego wieczora:wściekła/y: .

Z beczki "radosne wiesci" - moj starszy syn przyniosl ze szkoly 3 testy na 100% ,strasznie dumni jestesmy:-) .

Paulina gratulacje dla corci :-) 5 miesiecy, no no
Missdior widze, ze maly Einstein rosnie :-) Fajnie, ze macie cos takiego jak wlasna dzialalnosc. Ja marze o normalnej robocie :tak: Teraz nie pracuje, bo maluch i studia, ale wczesniej pare lat uganialam sie z dzieciarami :baffled: i do dnia dzisiejszego mam slady na psychice :eek: Z moim wyksztalceniem trudno znalezc cos w Holandii, choc moj dyplom zostal uznany> No ale co ja moge tu robic po polonistyce. Dlatego po miesiacach szukania pracy powiedzialam sobie dosc i zaczelam kolejne studia, tym razem po holendersku. Mam nadzieje, ze jak za trzy lata dobrne do konca i odchowam synka to w koncu uda mi sie znalezc robote. Jak nie to p*******e to wszystko, spakuje manaty i wroce do Polski. Postawie malzonka w sytuacji podbramkowej i tyle, albo jedzie z nami, albo zostaje w Hol. sam jak palec :baffled:

A ja chora...Uj, nie lubię:wściekła/y:
Ma-Rita, jak i gdzie robiłaś "uznanie" dyplomu?? W jakim języku studiujesz i na jakim kierunku?
MissiDior-jeśli w Belgii księgowe biorą za usługi tyle co tutaj to serdecznie gratuluję zawodu-miód!
Paulina-a my to se jeszcze pogadamy...:-DNajchętniej jak do mnie przyjedziesz:-)Zaplanuj coś proszę:-)
Kinga gdzie jesteś?

Pola robilam tzw.Diploma Waardering przez CWI. Musisz miec aktualny residence permit, kopie dyplomu lub oryginal, swiadectwo maturalne (jesli studiowalas) i odpis wszystkich przedmiotow z indeksu. Wszystkie dokumenty po polsku. Jesli nie pracujesz to nic cie to nie kosztuje, jesli pracujesz to placisz ok 100 euro.
Co do studiow to studiuje prawo po holendersku i mam nadzieje, ze jak juz je ukoncze to znajde robote, bo jak nie to...:wściekła/y:

Ma-Rita,trzymam kciuki!
Ja tez kiedys poszukiwalam pracy i wydawalo mi sie,ze jak sie ma 2 dyplomy (UAM i AE) + 3 jezyki,to cos sie znajdzie.Helaas,pindakaas,w Belgii proponowano mi 2 stanowiska:sprzataczka i pani do zmywania,hehehe,f..you all! Nie zebym sie sprzatania brzydzila,jesli zajdzie taka potrzeba,to moge i owszem.Dlatego postanowilismy rozbudowac nasza firme i sie udalo!Wrecz az za bardzo,czasem mogloby byc tej pracy mniej:/
Jutro dostaje probki farb i w niedziele zaczynamy machanie pedzlami,yeah!

No wlasnie Missdior :-) :-) F**K YOU ALL!!!
Mialam dokladnie to samo...nie szukalam nie wiem czego...na posady managera sie nie pchalam...zaczelam skromnie od sklepow z ciuchami itp. I szlag mnie trafil w momencie jak taka gruba Holendera z tylkiem jak sanie powiedziala mi, ze oni szukaja kogos trendy and chique w stylu takiej np. Claudii Schiffer. Szlag mnie wtedy trafil :wściekła/y: :wściekła/y: Miarka sie przebrala :wściekła/y: Juz jej mialam powiedziec: K***a babo spojrz w lustro :wściekła/y:
Wzielam sie za holenderski, zdalam egzamin panstwowy z jezyka i zaczelam studia.

Miss-Dior, np. księgowy mojego męża za roczne rozliczenie zażyczył sobie ok. 4000E :-) No i mój małżonek płacił. Ale w tym roku znalazł tańszego i jak powiedział tamtemu, że odchodzi to ubiegły rok rozliczy nam za 1900E. Oj, warto się targować.
Ma-Rita (Miss Dior też) podziwiam Was kobietki za znajomość języków. Ja jestem leń i nie władam żadnym:-( Znaczy teraz chodziłam przez kilka miesięcy do szkoły, więc kaleczę niderlandzki, ale zamiast się uczyć jak Majka śpi to się opieprzam. Wcześniej myślałam o pracy w zawodzie tutaj, ale wyluzowałam bo wygodna ze mnie kobieta. Poza tym, nie wszystkie moje zawody nadają się do pracy tutaj (np. logopeda:-D, najpierw zaczęłam podyplomówkę, potem wysłałam męża do Holandii no i ją skończyłam, bo studia fantastyczne, tylko tutaj nie przydatne:no:
Postanowiła żyć wygodnie i będę współwłaścicielką gabinetu męża. Też dobrze. Sama wybiorę sobie czas pracy, urlopy razem, a z szefem mogę na luzie do łóżka chodzić :-D
Ale pytam o te dyplomy w razie gdyby zatęskniło mi się do np. kryminalistów;-)

reklama
Uuuuu,widze ze ceny podobne;-) .To prawda,nie tyle warto sie targowac,co odwiedzic kilku accountant i poprosic o oferte.Co prawda fukncjonuje oficjalny cennik,za to tyle, a za tamto jeszcze wiecej,ale czesto te ceny sa raczej z sufitu.Dochodzi tez jakosc :) Mamy wielu klientow,ktorzy przyszli do nas od innych ksiegowych z prosba o ratunek,bo tamci ich w takie maliny wprowadzili,ze ho-ho .My postawilismy na obsluge tip-top po cenach...euh,no,adekwatnych do :"jak szybko przekona sie kontroler podatkow,ze to my mamy racje":cool2: .Musze tu pochwalic mojego meza,do tej pory zawsze mial racje:tak: .

Ok,kawka,a potem lece odebrac pociechy ze szkoly/przedszkola :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry