• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Dziewczyny bylam wczoraj na tej rozmowie i oficjalnie zaczelam prace nad doktoratem!! jestem zszokowana ze tak latwo poszlo!! temat pracy bedzie dotyczyl collective intelligence z zastosowaniem neurocomputing'u, jestem tak podekscytowana, ze nie wiem od czego zaczac!!, Krysia nie musi isc do rpzedazkola bo kontakty beda luzne :P moge robic swoim tempem i jak tylko mi sie podoba pozmieniac troche temat, tylko ze na razie nie maja dla mnie funduszy, ale obiecali w ciagu roku zalatwic, nie chce tracic czasu i juz sie zabiore do roboty.
Mam jeszcze pod koniec maja spotkanie z profem z uni w Delft, i tam proponuja od razu kupe kasy, ale daleki dojazd i Krysiunia by \byla dluzej bez mamy, strasznie mnie ta druga propozycja kusi bo prof. bardzo znany (jak wczoraj do mnie zadzwonil to myslalam ze spadne z krzesla!!), ale obowiazkow duzo wiecej, wiec chyba zostane przy tym Amsterdamie :-(

Musze powiedziec, ze nie bede juz tak czesto zagladac na BB bo bede bardzo zajeta, i jeszcze ta nauka czytania Krysi, ale postaram sie chociaz 1 w tyodniu ponadrabiac i napisac jak mi idzie. Na razie mam tone ksiazek i artykulow do czytania :-D

Dzisiaj jedziemy do Polski na 2 tygodnie, robimy roczek Krysi!! Juz sie nie moge doczekac!!

reklama
czesc kobietki:-)

Dawno nie pisalam ale zawsze was czytalam,jednak dzis postanowilam wam napisac bo mam super wiadomosc.wyobrazdzie sobie za 3 tyg.temu wzielam sie za odchudzanie slynna Sonja Bakker:tak: i bylo ok schudlam juz 5 kg ale w tym tygodniu zaczelam sie bardzo zle czuc ,mdlosci i ciagle chcialo mi sie jesc,wiec wczoraj kupilam test i wyszly mi dwie kreski nie wiedzialam czy sie smiac czy plakac:tak: no ale sie juz przyzwyczailam do mysli ze bede mamuska a moj maz ze bedzie tatusiem.pozdrawiam

toola- gratuluje , nio nio szykuje sie nam Pani Doktor rehabilitowany :)
Baw sie kochana dobrze w Polsce, i wracaj do nas szybciutko.
silviania- moje ogromne gratulacje dla przyszlych rodzicow, pisz ktory to tydzien , jak sie czujesz itp.

Ja z okazji Dnia Matki chcialabym zlozyc wszystkim obecnym i przyszlym mamcia najserdeczniejsze zyczenia:-)
Kochane odezwe sie jutro na spokojnie i co nieco wiecej napisze, a teraz spadam do tesciow na ciasto i obiadek( no mam nadzieje ze postawia :eek:)Milej niedzieli, aaaa Kinia dziekuje za mila rozmowe :tak:

Toola-gratukacje, aż miło poczytać, że tak wspaniale spełniasz się zawodowo.
Silviania miło, że się odezwałaś, im nas więcej tym weselej. Gratulacje dla przyszłej mamy. :) Napisz kilka słów o Sobie.
Kinga i Paulina pozdrowionka i do usłyszonka.;-)

GRATULUJE PRZYSZLEJ MAMIE ! :-);-)
ja przegladm oferty wakacji w Tunezji.Jadziemy na zalegly miesiac miodowy.27 maja bedzie juz rok!
pozdrowionka dla wszystkich "holenderek"

Czekaj, czekaj, Kinga, to Wy się 27 żeniliście? A my 28 maja...Niestety,. o Tunezji możemy tylko pomarzyć...:-)
dzisiaj mam za sobą ciężki dzień. Mała była wyjątkowo marudna i padam na pysk, Teraz Maćko się nią zajmuje, ale ja wciąż słyszę te marudzenia...fuj.
Od dzisiaj jestem na własnej diecie (będę się starała nie jeść słodyczy, nie pić alkoholu-z tym chyba najgorzej:-D, i nie łączyć...) zobaczymy co z tego wyniknie.
Spadam się kąpać. papap

ejjjj POLA 28 majca??? W urodziny mojej mamy?? a roku ktorego??
Co do diet to najlepsza dieta,skuteczna !!! to alkoholowa dieta.Nie widzisz wtedy extra kilosow :tak:;-):-)

missdior- ale ze mnie ciapa, dopiero teraz doczytalam o komunii...pochwalam Was, skromnie a szykownie to moje ulubione motto///.....a co do komunii to jeszcze pamietam jak jedna moja stara sasiadka z Polski martwila sie co dac synowi na komunie, no bo synek ma juz komorke, wlasny komputer-laptop w dodatku, mp3 to mial chyba pierwszy w tej mojej starej miescinie, bo sie chwalil ze rodzice mu kupili na wakacjach w USA, krotko mowiac maial dzieciak wszystko, wiec kazdy zartowal ze musza kupic mu samochod...nie wiem co dzieciak dostal bo na jaw wyszla afera paliwowa i tato poszedl siedziec, skonczyly sie dobre czasy.....i powiem ze zastanawia mnie jak dzieciak teraz rozumie pojecie prezentu i pieniazka\\\
natalya a co u Ciebie kochana, jak tam pracam studia i zycie prywatne, znalazlas sobie moze juz kogos, a jak z mieszkaniem?
Pola- jaka dieta, chyba zapomnialas ze w planach jest nasze spotkanie, a ja sie tu glowie jakie ciasto upichcic aby i na podniebienie i dusze dzialalo, no i alkohol....kochana musisz ze mna winko wypic :tak:
Kinia- no no, Tunezja, sloneczko, woda, oj tylko pozazdroscic......nalezy sie Wam taki wypad nawet jesli to zalegly miesiac miodowy :tak:
A z ta data slubu, to Pola jak dobrze licze jest o rok dluzej po slubie od Ciebie i Jerrego.
Co do spotkania w Garderen to raczej nie wypali, okazalo sie ze bedzie tam cala rodzinka na ten dlugi weekend, wiec nawet spokojnie nie bedzie mozna sie przespacerowac po lesie, wiec jesli jzu pojedziemy to na jakies pare godzinek i siu do domku. Innym razem Kiniu sie spotkamy.
silviania- a jak sie czujesz kochana, napisz cosik o sobie bo my Ciebie nic a nic nie znamy...a zawsze milo znac osobe z ktora sie "koresponduje" :tak:
A ja leseczki padam, hormony mi szaleja po tej ciazy,glowe bym musiala myc 2 razy na dzien, wszystkie kremy i kosmetyki sa nie dobre dla mej cery, a do tego te nieregularne @, przy ktorych sie ferealnie czuje.Poszlabym do lekarza ale przepisze mi zwykle hormony i dupa jedna wielka,kiedy przy karmieniu mozna jedynie cezarette(a te i tak maja duzo skutkow ubocznych)...dlatego licze dni do wyjazdu do Polski ( 21 lipca) i wtedy sama pojde prywatnie do ginka, bo tu to szybciej szalu dostane :wściekła/y:
Spadam do kawusi,inadrobienia prasowania :eek:
A reszta jak wroci z Polandii to sie meldowac jak bylo ;-)

dieta alkoholowa - moja ulubiona:-D

Paulina-Anna,po cezarette o malo co sie nie przekrecilam,mialo nie byc @,a dostalam takiego krwotoku,ze mnie z podlogi zbierali,grrrrrr...potem jeszcze jakies swinstwo sobie zafundowalam i po kilku miesiacach z napadami migreny poczolgalam sie do lekarza z prosba albo o eutanazje albo "o cos innego do cholery",posluchal chlopak i teraz jest ok. z kolezanka "yasmine" :)

Dzisiaj u poludniowych sasiadow wolny dzien (w sumie dlugi weekend),zaraz spadamy na komunie kuzyna,heheh,bedzie grill w deszczu.

reklama
No wlasnie o tych krwotokach slyszalam, ponoc zanik libido, i suchoty w "kanaliku" , ale co tu zrobic aby te hermony sie uspokoily bo zwariuje, a do tego co brac mozna przy karmieniu piersia-tylko cezarette :sick:
U nas rowniez wolne, "wniebowstapienie panskie" , a do tego malzonek majutro wolne czyli dlugi weekend :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry