reklama

Holandia

kochane,
ja juz kiedys o to pytalam, ale sie nie dowiedzialam.. moze teraz ktoras z Was sie orientuje?
czy szczepionki w Holandii sa obowiazkowe? Z roznych przyczyn chcialabym przestac szczepic Antosie, ale ona juz miala kilka szczepien. Czy wiecie, czy moge teraz przestac?
W PL szczepienia sa obowiazkowe... A tu?

reklama
Dobry Wieczór dziewuszki....

U mnie oczywiście ok...standardowo już jak co niedzielę wypad na obiad do moich rodziców:-):-):-)Maja marudna, bo chyba bolą ją uszy przez te zęby, bo często sie dzisiaj za nie łapała...A ślini się niesamowicie:szok::tak::tak::baffled:

Wczoraj tak jak pisałam ciacho zrobiłam, a raczej robiłam wszystko razem, obiad, podwieczorek no i ciacho....:-) A potem oczywiscie pojechaliśmy na basen i tym razemto ja sie kąpałam i Oli, bo Maja niestety się smarka i siedziała z tatusiem w holu i czekała na nas....:-D:tak:Oli pływała ze mną na dużym basenie i jestem normalnie w szoku, bo ten mój szałaput nie boi sie niczego i na głębokim basenie nurkuje pod wodę i próbuje pływać bez deski i pływaczek:szok::szok::szok:
Kurcze dziewczyny jak fajnie było sie zmęczyć...:tak::tak::tak:Tak mnie mieśnie bolały, że myślałam, że będę mieć zakwasy dzisiaj, ale nie....:tak::tak::-):-):-)Za to jak wróciliśmy do domu to już przed 22 zasnęłam w łóżeczku, a mój miał ochotę na jakieś baraszkowanie:-D:-D:-D

Aniu Wszystkiego dobrego z okazji Waszej Rocznicy!!!!Dużo miłości, radości z bycia ze sobą, cierpliwości, wyrozumiałości, pociechy z waszych dzieciaczków i spełnienia najskrytszych marzeń....:-D:-D:-D:-D
No i oczywiście zazdroszczę ci tego wypadu nad morze, bo ja to już wieki nie byłam....:-(:-(A zdjęcia prześliczne!!!!

Ann śłiczny brzusio!!! z ciebie też niezły huragan....:tak:;-):-)

Sencilla Zdrówka dla Marysi!:tak::-) I wiem co czujesz....Ja tez znowu z Majką zostaję w domu....Jak nie z jedną to z drugą...No ale cóż, póki zimno na dworze tak nioestety będzie:-(

Agasta przyzwyczaisz się...:tak::tak::tak:Wiem co czujesz, bo ja tak samo nie mogłam sobie miejsca znaelźć jak Maję oddałam do żłobka od 1 lutego...O 12 już leciałam po nią jak na skrzydłach....:-):-D:tak:

Gosiu mi też lekarz mówił o tej maści....Ja miałam iść na smarowanie w 1 dniu po terminie, ale nie doczekałam.....:tak::tak::-D:-DTermin miałałam na 25 czerwca, a Maja urodziła sie 24 czerwca...hihihi:-D:-DNie denerwuj sie i spokojnie czekaj! A co do choróbska to ja przed pójściem do szpitala byłam na spacerze z rodzinką, a że bylo strasznie gorąco to weszliśmy go Galerii i tam oczywiście była klima...Potem jak w nocy jechałam na porodówkę to już mi sie zaczął katar i w szpitalu podczas porodu miałam MEGA KATAR:szok::szok::szok::baffled:, tak że ciężko mi było oddychać i mało się nie dusiłam!!! A potem oczywiście Maja odemnie załapała i się strasznie dziecinka męczyła podczas karmienia cycusiem.....:-(:-(:-(:baffled:

Karola oczywiście grati dla Michasia!!! o rany to już pięć miesięcy zleciało, a pamiętam jak pisałaś jeszcze, że czekasz.....:-D:tak::-D

Natka zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka! i żeby Zosia nie załapała!!!!:shocked2::sorry2:

Magdalena ja chcesz to ci podam przepis na piernika, takiego szybkiego.....:tak::tak:

Anetko Oli jest poprostu bombowy!!!!:-D:-D:-D Ale to chyba w to imię jest coś wpisane, bo moja OLI też potrafiła w różnych miejscach i pozycjach zasypiać....
:-):-):-)

A gdzie Mama Mikołaja, Twigless,Olgunia, Aga0277 i reszta????:confused::confused::confused:

A to moje nowe:
1. Maja je jajeczo:happy2:
2. Babcia z wnukami na działce
3. Oli na działce (w tle moja siora i chrześniak)
4.Oli zrywa krokusy
5.Majunia śpi...
6. Skubaniec(wersja przed upieczeniem)....
7. Ksawery (mój chrześniak)
8. Maja po kąpieli- w szafroku(jak to mówi Oli...)

Załączniki

• Zdjęcie0316.jpg
    Zdjęcie0316.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdjęcie0339.jpg
    Zdjęcie0339.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdjęcie0340.jpg
    Zdjęcie0340.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 39
  • Zdjęcie0337.jpg
    Zdjęcie0337.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 35
  • Zdjęcie0329.jpg
    Zdjęcie0329.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC02595.jpg
    DSC02595.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 37
  • Zdjęcie0265.jpg
    Zdjęcie0265.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 35
  • Zdjęcie0225.jpg
    Zdjęcie0225.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 38
No to teraz ja...

Sencilla, z tego co sie juz dowiadywalam to tu szczepionki nie sa obowiazkowe...
mowily mi to mamy ktore wlasnie mialy dylemat - szczepic czy nie...
ale na 100% pewnosci nie mam niech sie inne mamy wypowiedza

a teraz troche nadrobie bo juz dawno sie nie rozpisywalam :szok::-D
sorki ze tak jakos ostatnio malo pisze ale jakos czasu mi na wszystko ostatnio brakuje, ale czytam was na biezaco bo lubie wiedziec co u was slychac i nawet jak o "dupie marynii" piszecie to tez lubie czytac :-D:-D
a wiec u mnie nic nowego, rosne, jeszcze specjalnie dzidziulek nie czuje, jakies takie smyranki tylko, a w sumie to juz chyba najwyzszy czas na jakies kopniaki...:szok:
do tego dostalam jakiegos powera, ale to takiego chwilowego bo caly weekend na tylek nie moglam usiasc bo sobie zawsze cos do roboty znalazlam :szok: a potem bol brzucha i brak sily... az wkoncu dzisiaj dostalam popoludniu kopa od mojego m i kazal mi sie juz polozyc bo zamiast odpoczywac w wekeend - bo przede mna caly tydzien pracy to jak robie jak wariatka, no i mial racje...

Witam wsrod nas nowa mamusie (Agnieszka Moj) :-)
agasta, przykro mi z powodu pracy, ale jak to dziewczyny juz mowily nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, i choc do czerwca jest jeszcze az badz tylko 2 miesiace to napewno cos innego znajdziesz, trzymam kciuki ;-)a Claudusia slodzik :tak::-D
beauty, gratuluje rozpoczecia kursu :tak:i mam nadzieje ze z APK ci sie w koncu udalo...
Gosia, trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy porod, chyba ze juz jestes po i tulisz malenstwo...;-)
aneta, powodzenia jutro na tescie ;-), fotki swietne :-D
Sencilla, ponawiam prosbe o przepis, oczywiscie jak bedziesz miala chwilke czasu ;-)
pauka, a jak z twoim prawkiem? bo ja sie ciezko teorii ucze, tzn juz przerobilam i teraz sprawdzam ile wiem cwiczac testy, bo chcialabym tak w polowie kwietnia zaliczyc teorie i zaczac jazdy bo potem bede musiala brzuch na kierownicy polozyc :szok::-D:szok::-D aha i co to jest ten skubaniec?? :confused::confused: i ewentualnie poprosze o przepis jesli mozna :sorry2:, a Majunia jak zawsze urocza :-)
ala, jeszcze raz gratuluje mieszkanka no i pracy oczywiscie ;-)
Ania, troche spozniona jestem ale wszystkiego naj z okazji rocznicy slubu!!
a kiedy do PL jedziecie, autkiem? no i zdrowka dla Erniego, no i pozdrowionka oczywiscie dla mamy i Karinci ;-):-), a zdjecia oczywiscie cudne
karola, 5 miesiecy, no ale ten czas leci, gratulacje
natka, tobie tez zdrowka zycze
wogole wszystkim chorowitkom malym i duzym duzo duzo zdrowka !!

Dobranoc

Witam poniedziałkowo!
Ale te weekendy szybko się kończa:wściekła/y::tak:
U nas piekna pogoda,na spacerek na pewno wyjdziemy:tak:
Sencilla ja nie wiem czy są obowiązkowe.A dlaczego chcesz przestać szczepić?Jesli mozna wiedzieć:sorry2:
Ja też ok połowy czerwca musze isć na jakieś 15 godz tyg.I nie wiem jak się rozstane z moim słoneczkiem:no: Siostra wraca do pl na studia,a mi szkoda jednej babeczki i chce znow tam chodzić.Ona powiedziła,że moge chodzić z Misiem ,ale ja nie wyobrażam sobie sprzetać z nim:tak::-D.Jeszcze musze o tym pomyśleć:tak:

hejka

Właśnie wróciłam z Majką od naszej pani doktor....Naszczęście uszy są ok:-), nie ma tam żadnego zapalenia, a bolą ją napewno przez zęby...:tak:Dziś w nocy Majka spała tak niesopkojnie, ze w końcu skapitulowałam i wzięłam ją do siebie do łóżka...:baffled:;-)
Ann moje prawko narazie odłożone....Nie mam kiedy jechać zapisać się na kolejny egzamin, bo ciągle siedzę w domu z dzieciakami....:baffled::baffled::sorry2::sorry2:Ale autem jeżdżę, mąż mi daje:tak::-), więc jako tako praktyki nabywam:-):-):-)
Tylko naszym autem trochę ciężko sie jeździ, bo nie ma wspomagania kierownicy i muszę sie trochę namęczyć, ale tak poza tym to jest ok.
A przepisik na skubańca(kruszeńca) wstawię...

A tu jeszcze po kawałeczku dla was....:-D:-D:-D

Załączniki

• Zdjęcie0345.jpg
    Zdjęcie0345.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Witam po weekendowo :)

Dni wolne, a wlasciwie wolna niedziela zlecialy nie wiadomo kiedy :(
U nas po staremu, wyszliśmy na szczescie z chorób, mam nadzieje ze na długo :tak:
APK mam miec dzisiaj zrobione :-) generalnie okazalo sie ze chcieli nas naciagnac i sami doprowadzili do uszkodzenia czegos tam, na szczescie wszystko juz naprawione teraz tylko stempelek potrzebny i moge dalej sobie pomykać :-)

Musze sie Wam pochwalić ze coraz cześciej i wiecej udaje mi sie dogadywac po holendersku z ludźmi, strasznie sie z tego cieszę :tak:

Sencilla, wspolczuje problemow z dziewczynkami, oby szybko wracały do zdrowia

Ann, usiadź ze na tyłku i odpoczywaj, jeszcze masz czas na "wicie gniazda";-)

acha... wszystkie dzieciaczki na fotkach są śliczne i takie słodkie...:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry