reklama

Holandia

Sencilla, ja mam książeczkę gdzie jest rozkład szczepień i tam pisze tak, że ostatnia dawka DKTP-HIB (-HEB B) i PNEU są w 11 miasiącu. Później następne szczepienie jest w 14 miesiącu, ale to już jest na coś innego(m.in na różyczkę), czego wcześniej nie było, więc wydaje mi się że mogłabyś zaprzestać po tym 11 miesiącu.
Ale najlepiej spytaj, bo ja tylko gdybam :-)

reklama
Właśnie teraz doczytałam w książeczcce że 97% dzieci ma zrobione tylko 3 pierwsze szczepionki kombinacyjne DKTP a 95% kończy cały program szczepień. Z tego wnioskuję, że po zakończonej sesji na daną szczepionkę (w przypadku Antosi będzie to sesja DKTP o której pisałam wyżej) możesz zaprzestać jeśli chcesz.

o dziekuje za info! musze sie dopytac szczegolow. a nie wiesz moze, czy musze jej dac te szczepionke w 11 mies? wnioskuje, ze trzeba ukonczy te serie na pneu, tak?
buziaki dla Claudusi z okazji 3 miesiecy zycia!

Ostatnia edycja:
Sencilla wydaje mi się że musisz ją jeszcze w tym 11 miesiącu zaszczepić, bo wtedy dostanie 3 dawkę na pneu i DKTP. I wtedy te 2 szczepienia będa kompletne. Następne szczepienia są już na inne choroby, więc jak nie chcesz to nie musisz szczepić. Na Twoim miejscu ukończyłabym tą serię szczepieniem w 11 miesiącu :tak:
Dziękujemy za gratulki.

Agasta gratki dla córci z okazji 5 miesięcy!:-D
Wiem że to trudne ale ty też musisz być "twarda" a w tedy mała sobie poradzi i nie będzie więcej problemu...;-)
Karola życie samo pokaże...zrobisz jak będzie ci wygodniej!:tak:
Sencilla a dlaczego chcesz zaniechać szczepionek???:szok::sorry2:
Ja uciekam na późną kolacyjkę...

Sencilla czemu chcesz zaprzestać szczepić Tosię???:szok::szok:Jeśli można spytać....
Własnie jak napisała Agasta po roku szczepione sa dzieci na różyczkę, a to jest jedno z ważniejszych szczepień, ponieważ w późniejszym życiu młodej kobiety zachorowanie na różyczkę może być groźne dla jej dzidziusia....wywołując np. Zespół Gregga:
Zespół Gregga - Wikipedia, wolna encyklopedia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry