• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

aneta a ile waży Oliwier??? Zosia ma 11,5 kg, wydaje mi się że dobrze waży:tak: w sumie to ona jest duża, jak porównuje ją do córek moich koleżanek w tym samym wieku:sorry:

ann a co to jest?????? chodzi o to co robisz:-D

reklama
Witajcie
Agnieszka, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń :-)

Gosiu , tak jak mówisz każde dziecko jest inne,mój ma dwa lata a przespał aż 1 noc cała ! Nadal potrzebuje sie napic czy zjesc w nocy i zadne sposoby na niego nie działaja. To ze Daan budzi sie regularnie na jedzenie jest zupełnie normalne i prawidłowe, nie oczekuj od niego ze od razu zacznie przesypiac Ci całe noce.

Natka nie nakręcaj się, im dziecko starsze tym wolniej rośnie, a własciwie to ma takie skoki wzrostu, tak jak Aneta napisała.

Aneta, prawko Pl jest ważne w Hol. przez 10 lat od momentu wydania. właśnie sobie uświadomiłam że powinnam je wymienić... Jeśli chodzi u ubezpieczalnie to różnie mówią, ja ostatnio ubezpieczałam auto w Hema , bo wyszła mi niższa składka niż w dotychczasowej ubezpieczalni.

Jesli chcesz kupic tu samochud to prawko musisz wymienic na holenderskie bo inaczej go tu niezarejestrujesz muj M terz wymienial za rower z wuzkiem zaplacil 400 e ale go troche odcioze bo takto musial nieraz zjednego konca Amsterka jechac na drugi :-)

Natka, Ann zajmuje się sprzątaniem:confused::tak:
Natka mój Oli waży 11kg, ale długo ważył 9.700kg:tak:
Beauty ile się płaci w Hema za auto ważące ok 1100:confused: (benzyna) :confused: Masz może jakąś stronkę, abym mogła sobie sprawdzić:confused:
Sencilla dlaczego Fortis jest do dupy:confused:

AGnieszko
my kupowalismy auto holenderskie i nie musielismy wymieniac prawka
Anetko
w Fortisie w tamtym roku mielismy polise za 65 euro, w tym-bez naszej zgody ani bez pytania-zwiekszyli nam do 145 (!!!), tlumaczac sie niby, ze to dlatego, ze mielismy wypadek. Ale gdybysmy wiedzieli, ze tak zwieksza, to bysmy im dali wypowiedzenie.

Ostatnia edycja:
Agnieszka, nie ma obowiazku posiadania holenderskiego prawka , jeżeli polskie jest jeszcze wazne tzn wydane jest nie dalej niz 10 lat wstecz. Zeby zarejestrować auto wystarczy mieć dokument tozsamosci i aktualne zaświadczenie z gminy o zameldowaniu - uitreksel. Zostaliście najwidoczniej wprowadzeni w bład.

Aneta www.hema.nl -> verzekerinegen . Wysokość ubezpieczenia zalezy od rocznika auta, jego masy, od tego jak długo ma sie prawo jazdy i bezszkodowej jazdy. Kazda ubezpieczalnia inne zniżki moze dać, uwzgledniaja tez znizki nabyte w Pl , ale niekoniecznie w takiej samej wysokości. Najlepiej jak sie zna tablice rej . takiego auta wtedy wszystkie potrzebne informacje oprócz danych ubezpieczonego automatycznie są ściagane z systemu.

Ja moja meganke mam chyba tez w fortisie ubezpieczona:confused: i place 24 e / m-c. z tym że rejestrowaliśmy i ubezpieczalismy na meza , bo ma znizki

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
właśnie wróciliśmy ze spacerku i zakupów.
Prawda jest taka że pl prawko jest w nl ważne 10 lat od momentu wydania, ale jeżeli ma się auto na nl tablicach i jest się zameldowanym w nl to nie wolno jeździć na pl prawku. Nijak ma się pl prawko do zarejstrowania auta w nl.

My mamy ubespieczenie w ohra i jak kupilismy samochut niechcieli go ubespieczyc dopiero jak wymienil prawko to go wciongli My mamy firme remontowon holenderskm moze dlatego niemuk go ubespieczyc z polskim prawkiem najlepiej bedzie jak pujdzie i sie spyta my pierwszy samochut jak tutaj kupilismy to Matajs nam ubespieczyl dopiero po odebraniu prawka NL ubespieczyl go na siebie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry