• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam!
Śpicie jeszcze?;-)
Karola ja mieszkam w Beskidzie Małym i tam się też zapuszczaliśmy na piesze wędrówki...Uciekam do pracy i będę dopiero ok 17.00
Miłego dnia wszystkim!:-D

reklama
Czeisc dziewczyny ja wlasnie wrucilam ze szkoly dzieci odstawione Claldia sie dzemla po drodze teraz sie bawi ja pije kawke i bierzemy sie za sprzontanie:-) jezdzi nam sie coraz lepiej Claudia sie przyzwyczaja i juz nieplacze po drodze wstawac spioszki ja wstwje codziennie o 6.30 Teraz czekam na wiadomosci o mamie piszcie Pozdrawiam

hej dziewczyny
dotarlismy do domu o 19 ale byłam tak zmęczona że nie miałam siły na nic, a musiałam jeszcze odwieźć do koleżanki nawigacje bo swoją sprzedaliśmy.
W dodatku mała postanowiła że dobije mnie na amen i urządziła mi w nocy 2 pobudki o 24 i o 4:30, a ja nieprzytomna że łohoho :baffled:
Teraz dopiero wygramoliłam się z łóżka, zjadłam śniadanie, odciągnęłam mleko i czekam aż mój urwis wstanie.

Wczoraj wszystko udało się załatwić, tylko że w gminie dali mi zły wypis z bazy administracyjnej i dziś muszę iść po nowy i im dołać bo inaczej nie wyrobią mi paszportu. No i na szczęście nie muszę znowu jechać do Amserdamu po odbiór, ugadałam się z nimi że mi go wyślą do domu (za ok. 4 - 5 tyg).
Współczuje wszystkim mieszkającym w centrum, masakra poruszać się tam po drodze :-D

Gosiu co do wpisu Daana do pl paszportu to ci nie powiem jak to działa w Holandii, bo my wpisaliśmy Claudię do paszportu taty (bo mój za 4 dni kończy ważność więc nie było sensu wpisywać małą do mnie). Tak wogóle to możesz też wyrobić małemu własny paszport, ale to kosztuje 55 euro a naklejka czyli wpis do paszportu kosztuje 14,50 o ile się nie mylę.
Karola ogładnęła ten odcinek ale strasznie mi przerywało. Rzeczywiście straszne to co pokazali ale tak szczerze mówiąc to nie wiem czemu oni, ci polacy zgodzili się na emitowanie tego w telewizji. Straszny wstyd!
Niunia spoko z tą bluzą, mi się nie spieszy.

Lecę, bo mój łobuz się zbudził.

Natka, ja tez nie rozumiem :-D Moj nauczyciel z kursu holenderskiego nie bylby ze mnie dumny :zawstydzona/y:
Agasta, takiego dobijania na amen to moglabym Ci pozazdroscic, moja mala idzie spac o 21, pozniej co chwila pobudki, a na dobre wstaje o 6 najpozniej :nerd:
Mamusie 2-latkow i nie tylko!
niedawno kupilismy Marysi ksiazeczke z zabawami dla 2-latkow, polecam! Wiekszosc zabaw to proste, znane gry, ale dopiero teraz je sobie przypomnialam :)
http://ksiazka.eu/k695_100_zabaw_dla_dzieci_2_letnich_

Ostatnia edycja:
:-DDzieńdoberek:-D

Pogoda paskudna się zrobiła, wiec dzisiaj nie będę nigdzie wychodzić tylko wezmę się za prasowanie, bo sterta prania juz mnie nawołuje....;-):tak::-)

Agasta, Sencilla ja też ciągle wstaję w nocy...Majka idzie spać tak ok 20.30 budzi się ok 23-24, potem 3-4, a nieraz 4-5 i wstajemy o 7, bo Maja już się sama budzi, ale leży sobie w łóżeczku grzecznie albo stoi i gada....:-D:tak:

Sencilla fajna stronka z tą księgarnią internetową...Napewno skorzystam, bo uwielbiam książki i często kupuję Oli takie zgadywanki...Ale to zamawiam z KKK albo z Swiata Książki...:tak::-)

Aniu byłam na obozie wędrownym w Beskidzie Śląskim i Żywieckim i są tam rzecywiście piękne widoki!!! Super tam macie...:tak::-D

Pauka, dalam przykladowa strone z ta ksiazka, nigdy z uslug tej akurat ksiegarni nie koszystalam, Te zabawy zamowilam przez merlin, zazwyczaj kupuje ksiazki wlasnie przez merlin albo allegro.

Czy u Was tez pogoda sie popsula?? :baffled::wściekła/y:

Witam:-)
Mi w ogóle ten filmik nie wchodzi, pewnie nie mam jakiś sterowników:-( Czytałam o tym na niedzieli, ale nie do końca byłam w temacie, bo nie widziałam tego programu:no:
Mój mały wstaje o 6:30:szok::baffled:, dałam mu dziś do zabawy pół szuflady "dupereli", aby się chociaż w łóżku z 20minut pobawił, ale Oliwierek postanowił dłubać mamie w oczach, więc chcąc nie chcąc musiałam wstać:baffled: Teraz śpi, a mi się nic nie chce:no:
Sencilla dlaczego Twój nauczyciel nie był z Ciebie dumny:confused:
U mnie w szkole jest kilka osób, która non stop narzeka na szkołę, ale nie dość, że się spóźniają średnio 0,5-1,00 godz to jeszcze godzinę wcześniej wychodzą. Już jednej panience chciałam wczoraj zwrócić uwagę, bo przeklinała na szkołę, a na zajęciach była może 30min. Niektórzy myślą, że do szkoły to się idzie jak do sklepu po mąkę tzn idziesz płacisz i masz, ale już nie wpadną na to, że trzeba dużo pracy poświęcić, aby się czegoś nauczyć!:tak:Jest taki jeden chłopak w mojej grupie, który jest 7lat w NL i bardzo kiepsko mówi tzn prawie nie mówi po niderlandzku i wszyscy się z niego śmieją jak on zaczyna gadać, ale chociaż chłop ma chęci do nauki, przychodzi na zajęcia i zostaje do końca. Nie wszyscy urodzili się przecież geniuszami:tak:Eh ale się wyżaliłam:-D:laugh2::-D

reklama
Sencilla od wczoraj wieczoram jest brzydko...:-(Wczoraj była burza:szok:, a dzisiaj już od rana pada deszcz:baffled:...Ale dla roślinek się ten deszczyk przyda, bo sucho juz było....Mam tylko nadzieje, ze na weekend już bedzie ładnie....:tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry