reklama

Holandia

Witam
Juz tłumacze filmik:tak:Holenderska policja zatrzymałą polakow na wylocie na autostrade w hadze,poniewaz przejechali na czerwonym swietle:no:Gdy wysiedli z auta zaraz powiedzieli ze gadaja tylko po angielski,to policjant do nich w tym jezyku ze chce papiery od auta i prawko kierowcy.Jedna dziewczyna wyskoczyłą z auta i zaczełą krzyczec na niego ze oni chca do ambasady,bo musza jakies papiery dziecka odebraci ze pytaja wszystkich i kazdy im mowi ze ambasada jest w roznych miejscach i oni biedni jezdza po calej hadze.To policjant im ze oni ich zawiaza pod amb i tam dostana mandat za czerwone swiatło.Pojechali i przed amb znoe chcial prawko i papier od auta ,a oni nage ze nie rozumia ci on do nich gada:szok::no:po krotkiej sprzeczce dali papier od auta i stwierdzili ze kierowca zapomnial prawka z domu:szok:Kobity poszły do ambasady i tam cos zalatwialy ,a kierowca byl w aucie(musiał zostac bo czekali z nim na faks prawka)Kazali mu otworzyc klape przednia i co tam był za syf:szok::szok:wszystkie czesci osobno,jakies miotły i inne rzeczy:no:Auto rozbite , swiala stop nie mieli no w oplakanym stanie.Policjanci powiedzieli ze nie moga jechac tym autem a oni zdziwieni ze czemu( aha zapomniałąm napisac ze wtedy do pl jechali ):szok:Auto na lawte wzieli ,a oni jeszcze pytaja ich gdzie tu jest koffeshop:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:o papierach dla dzieka zapomnieli:crazy:Z bagazami poszli na przystanek autob,ładny obciach szok.A potem sie dziwic ze sie smieja z polakow:wściekła/y::wściekła/y::no::no:
Ja pije kawke ,u nas piekna pogoda.

reklama
Czesc dziewczyny
dzisiaj bylismy w urzedzie 13 maja bedziemy miec cywilny:-), ale nie bedziemy specjalnie wielkiej imprezy robic bo mamy w planach koscielny w polsce. Teraz idziemy tylko podpisac papierek, fajnie bo moja mama bedzie na swiadkowa:tak::tak::tak:
Agasta pytalismy dzisiaj i z racji ze Daan jest holendrem nie moze byc wpisany do mojego paszportu, tylko tak jak u ciebie do paszportu taty, tylko problem ze tata swoj paszport zgubil gdzies w PL (do dzis zreszta sie smieje ze ja mu go wyrzucilam zeby dluzej zostal w PL:-D:-D:-D) wiec nie wiem jak to zrobimy ale widze ze chyba trzeba dlugo na to czekac wiec musimy sie juz za to wziasc
Uff widze ze wszystkie dzieciaczki budza sie w nocy a myslalam ze tylko ja taka pokrzywdzona jestem ;-);-)
A takich programow wiecej w Nl telewizji,naprawde mozna czuc sie dumnym ze jest sie polakiem. Aneta a tak to chyba z wiekszoscia polakow juz jest ze potrafia tylko narzekac ale zeby wykazac choc troche inicjatywy to niestety nic z tego, myslenie- "wszystko nam sie nalezy bo jestesmy biednymi polakami":baffled::baffled:
maly zaczyna sie wiercic pewnie zaraz sie obudzi, do pozniej

Natka jak ja to ogladałam to miałąm gesia skore z tej ich głupoty:no:I cala holandia to widziała:szok:
Gosiu my pobilismy paszport w hadze i w ten sam dzien go odbieralismy:tak:Ale moze dlatego ze to w hadze było.Płacilismy 120 e.
Sencilla swietna ta ksiazeczka ,chyba tez sie zaopatrze:tak:
Aniu ,ja jak mieszkam u tesciow(andrychow)tez mam bilziutko w gory.Ale jakos tak zchodzi ,ze nie mam czasu:eek:
Aneta nie denerwuj sie ,tacy ludzie sa.Ale to ich problem ,bo nie bede gadac po hol:baffled:
Agasta wypadzik udany,a co do spania to Michas jeszcze nigdy nie przespał calej nocki.Chodz dzis sie dopiero obudził o 5:tak:

Ostatnia edycja:
Moja Claudia 11 maja skonczy 8 miesiency od 2 tygodni przesypia cale noce jak zie o godz.20 tak rano je o 6 i spi do 7 dziewczyny cierpliwosci:-) Wnocy przettem budzila sie tylko do jedzenia ziadla i zasypiala :-D . ja jutro chyba pojade do polski na likend zawioze Paulinke i Arturka do tesciowej na 2 tygodnie najom wolne niech troche posiedzom a my w niedziele spowrotem do domu przyokazi zairze do mamy do szpitala .mam nadzieje ze wyjdzie z tego

Dziewczyny to moja Cludia naprawde wielki śpioch przy waszych dzieciach. Ona przesypia całe noce od ok 8 tyg życia (od godz ok 20-21 do 5-7 rano) Tylko ostatnie 2 noce jakoś się budziła no i jak ją uczyliśmy pić z butelki to też się dodatkowo budziła.
To ja już może nie będe marudzić jak od czasu do czasu będzie mi robić kilka razy w nocy pobudki :-)
U nas pogoda śliczna słoneczko pięknie świeci na dworze 21 stopni :tak:

Karola wlasnie sie zastanawiam co mu wyrobic czy paszport, czy dowod paszport widze strasznie drogi. A na ile wazny jest paszport dla tak malego dziecka????
Ide konczyc obiad, dzisiaj serwuje golonke, kapuste kiszona i ziemniaczki....prawie jak w polsce:-):-):-)

reklama
Agasta a wiesz moze gdzie dla niego musze sie starac o ten paszport???? w urzedzie miasta??? no bo jezeli on holender to do ambasady chyba nie musimy jechac. Zastanawiam sie tez czy ja go w polsce tez musze gdzies zglaszac:confused::confused::confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry