reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
A na królika sie nie rzucam, niech se jeszcze pozyje;-)...a do podlizywania ojjj to mam inna technike :cool:
A ja od rana domek wypucowalam,pranko i teraz bede robic makaron zbzoczkiem i sosem serowo-szynkowym ....oby sie udalo :sorry2:
Ohhhh i dzis na kawusi mam znajomaz chlopakiem, pochodza z Ukrainy,tak bardzo zyczliwi ludzie, mili-szok,a wesole....noipowiem ze ich kraj ze zdjec jest super :tak:
Milego weekendu :-)

Kinia- opisz jak bylo,i gdzie byliscie dokladnie, bo foty to tylko 95% a jachce wiecej wiedziec :happy:

Hello:)
malzonek obudzil sie dzis w rozrywkowym nastroju i oznajmil : po obiedzie jedziemy na piwo do Düsseldorfu. Mijn best,picie piwa w towarzystwie Niemioszkow mi nie przeszkadza ;) ,a dzieci uwielbiaja wszelkiego rodzaju wycieczki.
Bolten-Brauerei

Ide trenowac ramie do podnoszenia kufli:laugh2:.

Hej kobietki :-)
Pewnie wszystkie weekenduja, bo jakos cicho tutaj. Ja wybralam sie dzis z moim mlodym do Amsterdamu na zakupy. Milutko bylo :tak: Maly zachwycony podroza pociagiem i tramwajem.A ja jestem teraz wykonczona, chyba zaraz walne sie do wyrka.
Jedno pytanko...czy dajecie swoim malcom owoce i warzywa ze sloiczkow, czy same przyzadzacie te apetyczne papki :-p?
Dobra, spadam spac...bo juz nie zdzierze....
Pa pa

Ma-Rita-nie chce mi się samej przyrządzać posiłków dla Mai, a poza tym myślę, że te ze słoiczków są ze zdrowych (może przynajmniej mniej pryskanych) owoców i warzyw, więc nic lepszego jej nie zafunduję:-)
U mnie trzydniówka. Zaczęła się dzisiaj rano 39,6 C. Nie wiem, może więcej, bo w trakcie mierzenia Maja zrobiła kupę i przestaliśmy mierzyć. Norma wysoka gorączka, biegunka (na to jeszcze nałożone ząbkowanie..) Czekam na wysypkę, czyli ze środowego basenu nici...a przede mną 2 dni (oprócz dzisiejszego) hipermarudzenia.
Miss, a kto prowadzi, jak Ty pijesz? Czyżby małżonek tak się poświęcał?? Zuch-chłopak.

Marita- ja próbowałam sama przyżadzać wszystkie papki ale moja olewa mamusiną pracę, więc teraz jesteśmy na etapie słoiczków i idzie nie za bardzo, polecam bardziej te w plastikowych pojemniczkach......hej ale Ty nie musisz jeszcze karmić synka, w NL nawet na butelce nie zalecaja nic do 6 miesiąca więc jeśli przybiera dobrze na wadze to poczekaj do 6 miesiąca :tak: A zobacz na polskich stronach gerbera, nutriciai nestle tam sa cenne informacje i przepisy.
Ja mam w planie robienie zupek, może to się mojej pannie spodoba bardziej, jedynne co lubi to cycuś i danonki aaa no i ciasteczka Liga :-D
missdior- no no , Ty to masz dobrze, blisko to NL i Germanii, ja co prawda nie za browarem jestem, ale nie pogardze jednym ze soczkiem :cool2:.
Kinia, Natalia a Wy gdzie? TOOLA MELDUJ SIĘ!!!
A ja zrobiłam dziś dla mężusia torcik śmietankowy, niech ma chłopczyna słodki dzień ojca :-)
a tak wyglada:

reklama
Witam w niedziele :-)

Pola- jak mowia Holendry- sterkte na najblizsze dwa dni :tak:
Paulina- ty mnie normalnie zawstydzilas :zawstydzona/y:Taki talent kulinarny, torcik az slinka leci :tak: Ja do garow mam dwie lewe rece,niestety :no: Moja przygoda z gotowaniem konczy sie na kupowaniu ksiazek kucharskich. Niestety wiekszosc z nich laduje w stanie dziewiczo-nienaruszonym na polce :tak:
Hmm, mowisz zeby do 6 miesiaca dawac tylko butle...A co z tzw. kleikiem ryzowym (rijstbloem),bo jak pare lat temu pracowalam jako niania takiego maluszka to od 4 miesiaca do ostatniej butli przed snem dodawalam troche tego kleiku. Ianowi tez zaczelam tak dawac i jest OK. W sumie powinnam zaczekac i zapytac w consultatiebureau (we wtorek mam wizyte),,,Dzis moje mlode o 5:30 bylo juz rzeskie i gotowe do zabawy, niestety my nie podzielalismy jego entuzjazmu. Dzieki Bogu po kwadransie dal za wygrana i poszedl spac :-D

Do góry