reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Polaka w Rotterdamie wyrozniaja nastepujace cechy,zwlaszcza jak wychodzi ze sklepu:
ZAPACH,
ZGRZEWKA PIWA OCZYWISCIE NAJTANSZEGO,
POL CHLEBA BIALEGO TEZ NAJTANSZEGO,KTORY ZAZWYCZAJ TRZYMA W ZEBACH,BO RECE MA ZAJETE PIWEM,
NO I OCZYWISCIE JEZYK,BARDZO KWIECISTY,Z PRZEWAGA SLOW NA K...

reklama
Po czym poznac rodaka?
Niepewny,rozbiegany wzrok,skarpety do sandalow,u rodaczek balejaz czy jak to sie pisze,u rodakow lysa pala,niezadowolona mina,wybrzydzanie w restauracjach,szczekanie na dzieci,komentowanie wszystkiego dookola,nie liczac sie z tym, ze ktos to moze zrozumiec.O kwiecistych przerywnikach nie pisze,bo szkoda.

Dostalam produkty rolne : wiadro fasolki szparagowej,zielonej i zoltej, kosz sliwek,bawie sie w blanszowanie,zamrazanie,objadanie i oblizywanie paluszkow:-).

Witam Kobietki
Goście właśnie wyjechali., ja połowicznie posprzątałam (moje dziecko boi się odkurzacza, nawet nie włączonego, ale zwykłego, cichego i jak stoi obok niej to ona uderza w płacz...i dupa ze sprzątania.)
Postaram się nadrobić zaległości choć nie będzie to łatwe. \
Cześć i czołem nowym Koleżankom. Miło, że jest nas więcej.
Moje wakacje w Polsce zaliczam do bardzo udanych, pomimo braku oczekiwanych upałów. W II tydzień września wybieramy sie tam ponownie, więc być może wtedy dopisze pogoda, a jeśli nie, to 30.09 lecę wygrzać tyłek w Egipcie:-)
Moje Młode podczas pobytu w Polsce nauczyło się: wyjątkowo sprawnie poruszać na czterech, samo wstawać, iść podtrzymywane za ręce, weszło na swoje pierwsze 2 schodki w życiu ( z drugiego spadła), postawiła pierwsze samodzielne kroki przy kanapie, :boczkiem, boczkiem" itp...
Wczoraj zaczęła się z nami bawić! Pędzi do kapcia, łypie na nas okiem, zaczyna gryźć, a kiedy krzyczymy, że "fuj" to ucieka z wywieszonym językiem, śmiejąc się i piszcząc. Chowa się w innym pokoju, potem wygląda i znów do kapcia i zabawa zaczyna się na nowo:-D
Wczoraj także Majka "puściła sie" po raz pierwszy:-D Stała oparta o moje kolana, a po chwili myk i stoi bez trzymania.
Chrzciny sie udały, goście dopisali (52 osoby):szok:, Majka z lubością spała przez pierwsze 2,5 godziny imprezki w aucie, a goście biegali i zaglądali do niej przez okno. Potem dzikie tłumy brały ją na ręce i obnosiły po lesie, a my z mężem mogliśmy spokojnie balować:-)
Majka podczas wyjazdu spała w nowym łóżeczku w nowych domach, zostawała na noce z nowymi ludźmi i spoko..Jednak po przyjeździe jest marudna (podejrzewamy górne jedynki). W nocy się budzi 3 razy z płaczem (czego nie było dotychczas) podczas dnia też postękuje.
A zapomniałam o jeszcze jednym jej osiągnięciu. Byliśmy ( w środę i czwartek) na plaży w Hadze, bardzo jej się podobało, biegała nago po plaży, czym wzbudzała sensację (filtr 50+, ale i tak ją trochę słonko chwyciło) a na koniec pomaszerowała do morza i odbyła swoja pierwszą kąpiel (a zimna była woda, że hoho). Dzielna to moja Pchła:-)
Buźka panny, lecę bo dziecię wzywa:-D

No Pola witamy z powrotem :-D
Jestem pod wrazeniem postepow Mai :tak:I to wszystko w przeciagu dwoch tygodni :eek: Ciesze sie, ze wakacje w Polonii sie udaly :-)Wprawdzie "rozminelas sie"z upalami, ale wazne, ze atmosfera byla super. Teraz upaly ma Paulina i pisala, ze teski za chlodna Holandia ;-) Ja po cichu licze, ze gdy bede w Polsce pogoda dopisze. Chce kupic mlodemu basenik (sa w promocji w Trekpleister za 9,99 Euro). Calkiem spora rzecz, tak, ze moje cztery litery tez sie w nim zmieszcza :-p Ian bedzie mogl taplac sie w ogrodzie. My tez bedziemy w Polsce chrzcic. Przyjecie szykuje sie na 20 osob. Powiem wam szczerze, ze ja najchetniej zaprosilabym na jakis obiad tylko chrzestnych, no ale moi rodzice tak bardza chca zaprosic wiecej osob z rodzinki, wiec nie chce im robic przykrosci :tak:

Co do odkurzacza, u nas jest zupelnie odwrotnie :tak: Mlody go uwielbia. Jak czasem jest marudny i nie moze zasnac, zaczynam odkurzanie i dziecie milknie jak zaczarowane i po 5 min. spi :-D

Missdior- nie ma to jak wlasne zapasy na zime :-) Niestey u mnie brak takich dobrych duszyczek, ktore gotowe sa podzielic sie swymi plodami rolnymi, wiec zostaje supermarket ;-)

Ewa, zapraszam więc na piwko lub herbatkę-co wolisz. A w Polsce "tyż" w Łodzi mieszkaliśmy, więc będzie o czym pogadać.
Mój domowy (180)531569. Dzwoń i się umówimy (a, tylko nie dziś wieczorem, bo dzisiaj czeka mnie wieczór uciech (jak tylko uśpimy Majkę:tak:).
Ma-Rita, moja też kiedyś lubiła odkurzacz i suszarkę, a teraz jakaś wrażliwa sie zrobiła...Spadam szykować się do fiku-miku:-D

Teraz jestem wlasnie w Lodzi,ale jeszcze dwa tygodnie i dotre na miejsce,moj maz tam urzeduje,tam w Barendrechcie to chyba nie ma zbyt duzo Polakow?
W rotterdamie to jest tyle,ze wlasciwie slyszy sie tylko polski jezyk,glownie klniecie.

reklama
my tez mielismy przejscia z odkurzaczem, najpierw go zlewala, potem sie go bala, a teraz znowu polubila, siada na nim a ja mam ja ciagnac :-D

Ma-Rita to nawet calkiem szybko, nie ma jak to powrot do cywilizacji

Pola WOW :szok: ale postepy, teraz musisz miec oczy na okolo glowy :laugh2:

a ja poznaje Polakow po ladnych dziewczynach :cool2: wyrozniaja sie na calym swiecie :tak: a facetow po przeklinaniu na ulicy niestety tez sie wyrozniaja :dull:

Do góry