reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Holandia

Toola!
Nie wiem co ci powiedzieć w takiej sytuacji...trzymaj się kobieto!:sorry2:
Jestem z Toba myślami i sercem...
I pisz czasami...chociaż tak możemy Cię wesprzeć...:blink:

reklama
hej
dawno się nie odzywałam ale ostatnio brak mi czasu na cokolwiek Myślami jestem już w domu w PL Bardzo cieszę się z podjętej decyzji i odliczam czas do końca listopada:-) Jakoś nie mogę się tu zaklimatyzować Niby wszystko ok Ale..........próbuje jakoś tu żyć ale JAKOŚ to za mało

mała zasypia Piotrek ogląda bajkę i zaraz musze iść robić obiad

A ja wlasnie wrocilam z Hemy. Musialam jakies ciasto kupic, bo wieczorem przychodza tesciowie.

Zaraz zrobie zupe serowo-pieczarkowa z bialym winem i starczy. Nie mam zamiaru sie wysilac :-p

A tu dla Was :-pmoja urodzinowa kawka i ciacho:

OK. Pedze ogarnac dom. No i mlody wstal chyba lewa noga, bo od rana nic mu nie pasi ;-)

MaRita wszystkiego NAJ z okazji urodzin, a to ciacho i kawke to bym zpalaszowala w sekunde
dzieki za zaproszenie, na pewno was odwiedze, i jak sie urzadze w nowym imiejscu zapraszam rowniez!!
odkad jestem mobilna jezdze po calej holandii wiec na kawke moge wdepnac praktycznie wszedzie :D

dzieki za zrozumienie

Toola dzieki za zyczenia :-) Wpadaj tu jak najczesciej i pisz co u Was. Tak jak powiedziala Ania, czasem dobrze sie wygadac i wyrzucic co tam czlowiekowi lezy na watrobie :tak: Popytam znajomych, moze przypadkiem ktos zna w Leiden jakas opiekunke.
A Holenderka nie wchodzi w gre??? Bo jesli tak to popatrz na maarktplaats albo na Flexmoeders.nl :: De makkelijkste vorm van kinderopvang . O ile sie nie myle Pola znalazla opiekunke do Mai wlasnie przez Flexmoeders. No i jeszcze gastouders (belastnig dofinansowuje, choc w przyszlym roku maja zwracac mniej niz teraz, ale zawsze cos).
No i pisz tutaj, jesli bedziesz miec jakiekolwiek problemy. Razem zawsze cos sie wymysli :tak:

Droga MaRito!!!!

Spełnienia wszystkich skrytych marzeń, w życiu pomyślnego toku zdarzeń, w realizacji celów wytrwałości i satysfakcji z codzienności....
z okazji urodzinek mnóstwo buziaków przesyłam ja :-D
A kaweczka pycha niewspominająć o ciachu!Mniam...
Uciekam na spacerek!Paaa..

Witam!!!!

Ma-Rita
w dniu tak pięknym i wspaniałym życzę Tobie sercem całym ,dużo szczęscia,pomyślności ,nie kończącej się miłości .................
ciacho i kawka mniam .........mniam......

ja już mam połowe spakowaną a tak mi się nie chce ze szok:szok: aż musiałam zrobić sobie przerwę na kawkę :-)ale nie jest zle dam radę :tak:już sie nie mogę doczekać wyjazdu a jutro mam nadzieje ze o tej porze już będe w PL w moim mieszkanku właściwie to muszę być bo na 14-tą jestem umówiona u fryzjera :-)

kobietki to do poklikania w PL :-):-)
życzę wam samych radosnych chwil z waszymi skarbeczkami:-):-):-)
pa...pa..pa...buziaczki:-):-):-):tak::tak::-):-)

Ma-Rita WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN, ZDROWIA SZCZĘŚCIA POMYSLNOŚCI, STO LAT ŻYCIA I RADOŚCI:-);-)

agnes- udanej podróży oraz pobytu w polsce:tak:

toola- zapraszam również do mnie do amsterdamu:tak: gdybym była cały czas w holandii to sama chetnie zajełabym sie Twoja córeczką ;-) jeśli tylko bede cos wiedziała o opiekunce to dam znać.. no i najważniejsze to żebys sie trzymała z córeczką, i jeśli tylko cos bede mogła pomóc to z chęcią służe pomocą:tak:

Ma-Rita wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia wszystkich nawet tych najskrytszych marzeń :-)

Toola, fajnie że sie w końcu odezwałaś. Szkoda jedynie ze az takie zmiany w waszym życiu zaszły, ale "nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło". Trzymajcie sie cieplutko, no i tak jak piszą dziewczyny zagladaj do nas częściej :-). A z Leiden to i do Hagi będziesz miała rzut beretem ;-).

Agnes, szerokiej i spokojnej drogi do Pl :-)

Ania co do moedercentrum, poszukaj w ksiażce telefonicznej adresów i przejdź sie tam, istnieje duże prawdopodobieństwo ze maja takie programy jezykowe jak te w Hadze. Generalnie te centra służa integracji kobiet z innych krajów. Próbowałam w necie coś dla Ciebie wyszperać ale one nie maja swoich stron internetowych :no:

reklama
Ma-Rita, zycze Ci wiary, ze wszystko ma sens... zycze Ci nadziei, ktora obudzi Twoje serce i z nowym zapalem pozwoli spojrzec na to, co juz gdzies przygaslo... zycze Ci milosci tak ogromnej, ze nie mozna jej zatrzymac dla siebie... a przede wszystkim, zycze Ci, aby kazdy kolejny dzien byl piekniejszy od poprzedniego...
moc usciskow i buziaczkow urodzinowych dla Ciebie !!

Toola, milo, ze znowu do nas wrocilas... :tak: i bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji... :-( nie wiem co wiecej powiedziec... :no: :zawstydzona/y: trzymaj sie jakos... wazne, ze masz coreczke przy sobie... a ona z pewnoscia jest powodem, zeby odnalezc dalszy sens w zyciu... :tak::tak: duzo szczescia Wam zycze... :tak:

milego dnnia wszystkim... ;-)

Do góry