reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Dzien dobry :-)

Aneta na moje oko to zwykla zoladkowka. Jesli Oli pije wystarczajaco to nic sie nie boj. Do szpitala nie ma po co jechac. Mozesz zadzwonic na huisartsenpost, albo isc jutro do domowego. Moje mlode w zeszlym roku przechodzilo to cztery razy, wiec doswiadczenie mam :tak: Nie dawaj mu do picia soku jablkowego ani pomaranczowego, bo to tylko nasili biegunke. Jesli boisz sie, ze maly sie odwodni mozesz mu podac Orisel Junior. Dostaniesz to w kazdej drogerii, lezy zwykle obok lekow przeciw biegunce. Jedyny minus tego specyfiku to obrzydliwy slodko-slony smak. W razie czego wyslij malzonka do jakiegos etosa otwartego w niedziele, moze tez kupic w etosie ROOSVICE STOP. To syrop z czarnych jagod, wiec tez dziala przeciwbiegunkowo.

reklama
Dziękuje Ma-Rita za info, mój Oli miał żołątkową już 3 razy i to w ciągu 7-8miesięty. Oli nadal sra jak nie wiem, w dzień pije i nawet nie wymiotuje, a w nocy non stop wymiotuje i wogóle nie chce pić:(Podałam mu wczoraj jagody, ale je zwymiotował, nie wiem czy z syropem nie będzie tak samo?

Aneta jak rozcienczysz syrop z woda to nie powinno byc problemu.
Jutro przejdz sie do domowego. W szpitalach teraz tlumy, bo pelno ludzi z polamanymi rekoma i nogami :baffled: Maz szwagierki wczoraj tak niefortunnie upadl na lod, ze zlamal reke. Spedzil w szpitalu pare godzin, zrobili zdjecie, ale gips zaloza mu dopiero jutro, bo nie wyrabiaja :baffled:
A Oli w nocy sam budzi sie na picie, czy Ty go budzisz? Bo jesli przesypia noce, to lepiej go nie budzic i nie dawac nic do picia, zeby sie biedak nie meczyl i nie wymiotowal. Jesli w ciagu dnia wypija dosyc plynow i normalnie moczy pieluchy to jest OK.

Witam dziewczynki !!!
melduję że żyję ale jakoś nie mam co pisać !!!
Anetko życzę zdrówka dla dzieciaczków!!!
Aniu fajnie ci że masz już mame u siebie a na długo przyjechała ?
ja też nie długo zobaczę się ze swoją bo na koniec stycznia jedziemy do PL i już nie mogę się doczekać :-)a mam jeszcze do was pytanko może wie ktoś gdzie kupię dvd dla dzieci takie do samochodu i ile to może kosztować?
Mama Mikołaja jesli chodzi o usypianie dziecka to ja też mialam to samo wieczorem zasypianie trwało z 2 godziny a potem to już nawet dłużej i w końcu się wkurzyłam izastosowałam te metody z usypiania z ksiązki uśnij wreszcie i teraz o 8 odkładam małego do łózeczka on sobie chwilę pogada i zasypia bez problemu a ja mam wieczorek dla siebie super sprawa w koncu luz i wolne od dziecka.
na poczatku było cięzko ale po tygodniu nauczył się sam zasypiać i powiem ci że załuje ze tak dlugo się meczyłam pozatym im młodsze dziecko tym szybciej je nauczyć .

życze wszystkim miłej niedzieli:-):-):-)

Hej...

Anetko zdrowia dla twego biednego synka...
Agnes moja mama przyjechała na miesiąc:-D...
Dvd do auta kosztuje ok100€ i w MEDIAMARKT widziałam ostatnio też....
Ja uciekam na ploteczek ciąg dalszy...:rofl2::-)
Miłego wieczorku......

agnes w blokerze było dvd do auta przed świętami za 89eMa-Rita zakupiliśmy ROOSVICEE STOP i podałam małemu 1 łyżeczkę,a jak Ty podawałaś? Oliemu bardzo smakuje:)Dlaczego nie mogę buziek wstawiać?

Witam wszystkich :happy:
Weekendowe wizyty juz zakonczone, zaraz pedze sprawdzic co juz mam dla malego i zrobic liste najwazniejszych rzeczy jakie moge kupic w PL:confused:. Chcemy jechac we wtorek wieczorem mam nadzieje ze na rano dojedziemy no i nie bedzie zbyt slisko.Troche przeraza mnie ten tydzien bo zakupy i wszyscy domagaja sie wizyt duszpasterskich :-);-) nie wiem jak z tym wszystkim zdaze.........ale radosci pelne serce:happy::tak:
Aneta, zdrowia dla malego!!!
Milego wieczorku

;-) Witam dziewczyny!

Ostatnio niebardzo mialam czas aby zajrzec na forum a tym bardziej pisac.
Niedawno wrocilam z Polski...CUDOWNE SWIETA!!!
Moja corka Jessica wlasnie tam zaczela samodzielnie chodzic,do tej pory chodzi jak burza(18-grdnia skonczyla roczek).
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maluszki!

p.s.
Dzieki dla Sencilla za zaproszenie do swoich znajomych!

reklama
;-) Witam dziewczyny!

Ostatnio niebardzo mialam czas aby zajrzec na forum a tym bardziej pisac.
Niedawno wrocilam z Polski...CUDOWNE SWIETA!!!
Moja corka Jessica wlasnie tam zaczela samodzielnie chodzic,do tej pory chodzi jak burza(18-grdnia skonczyla roczek).
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maluszki!

p.s.
Dzieki dla Sencilla za zaproszenie do swoich znajomych!

Do góry