reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Czesc!!!!
Aneta to ci sie przytrafilo wspolczuje ci, wyobrazam sobie co musialas przezyc
Karola zdjecia wrzuce, a do zamknietego niestety nie mam dostepu
dzisiaj bylam 1 raz w szkole no i po prostu masakra nie wiem po co oni robia ten test przed rozpoczeciem kursu chyb tylko zeby zgarnac kase.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: myslalam ze tak jak na tym tescie poziom bedzie wysoki a tu na dzien dobry babka sie mnie pyta czy umie pisac ja na nia oczy :szok::szok::szok::szok: i dala mi do napisania po 20 razy "naam, maan, raam" w koncu widzial chyba ze to troche za malo i posadzila mnie przed komputerem. w sumie to nawet sie nie dziwie ze mi takie cos dala bo jak slyszalam jak chlopak czyta np. :pisze bal a on uparcie czyta pal i tak z 10 razy zanim zaskoczyl. zobacze jak to dalej pojdzie ale jak tak dalej to M. bedzie musial tam zadzwonic w koncu nie po to place za to zeby mi poziom przedszkola serwowali. z dzisiejszej lekcji wynioslam tylko bol glowy:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Aneta napisz mi jak to u ciebie wyglada???
Sencilla a co ty taka zabiegana jestes???
a poza tym nic ciekawego pogoda blacha wiec caly dzien na dworze, prawie jak na wczasach:-):-):-):-):-):-)

reklama
Anetko biedaku ale miałaś urlop, mam nadzieje że szybko dojdzie do siebie twój synuś...:tak:
Gosia wyczuwam niezadowolenie z kursu ale sama bym tak zareagowała...
Nie daj sie!:szok::-D
A czemu nie masz Gosiu dostępu do zakniętego????:szok::dry:;-)
Zmykam poczytać...Słodkich snów!

Witam:tak: Dziewczyny dziś nasze święto:tak: Pamiętajcie o swoich mamusiach:tak:
Gosiu o szkole napiszę Ci później, bo teraz już muszę zmykać do szkoły z Nikodemem:tak:

dzień doberek,

____________MMM.
__________;M";M:M;;
_________,'M;:M"MM'.
________,M;.M;MM;MM:
_______;MMM::MMMMM:
______,MMMMM'MMMMM:
______;MMMMMMMMMMM
______MMMMM:MMMMMM:
______:MM:,M;MMMMMM'
_______'::M'MMMMMMM:
_________';M:MMMMM"
__________''"""'"Y""'""
_____________.Y.
______________M.
______________M.
_:M___________M________M.
_':M.__________M_______;M'
__'MM;________M______;MM:
__:MMM.______M______;MM:
__':MMM;_____M_____:MMM:
__:MMMM.____M____:MMMM:
__:MMMM:____M___.:MMMM:
__:MMMM:____M___:MMMM:
__:MMMMM___M__;MMMMM:
__'MMMMM;__.M__,MMMMM:
___:MMMMM._.M_;MMMMM'
____:MMMM;__M_:MMMMM"
_____'MMMM__M_;MMMM"
______':MM___M_,MMM:'
________"":___M_:""´.
__:MMMM:MMMM:MMMM:MMM
___:MMMM:MMMM:MMMM:M
_____:MMMM:MMMM:MMM
_______:MMMM:MMMM:
____________MMM.'
__________ MMM.'
________ MMM.'
_______MMM.'
___ MMM'.'.'.'.'.'.'MMMMM
__ MMM'.'.'.'.MMM'.'.'.'.'.MMM
_ MMM'.'.'.'.MMM'.'.'.MM'.'.'.'.MM
MMM'.'.'.'.'.'.'MMM'.'.'MM'.'.'.'.'.MM
MMM'.'.'.'.'.'.'.'.MMMM'.'.'.'.'.'.'.'MM
_MMM'.'.'.'.'.'.'.'.'.'.'.'.''.'.'..'.'.''.MM
__MMM'.'.'.'.DOBREGO.'.'.'.'''MM
__MMM'.'DNIA ŻYCZĘ```'.'.'MM
______MM'.'.'.'.'.'.'.'.'.'.MM
________MMMMMMMMM
Najlepszego z okazji dnia MAMUSIEK;D:*

Gosiu u mnie w szkole jest zupełnie inaczej, oczywiście również pracujemy na komputerze, ale każdy zaczyna od innego modułu (zależy jaką wiedzę posiada dana osoba). Mamy również ćwiczenia w podręczniku i wtedy nauczyciel pracuje po kilka minut z każdym z osobna:tak: Są również zajęcia pingpong tzn nauczycielka dobiera grupkę mniej więcej znającą język na tym samym poziomie, a następnie zadaje pytania każdej osobie, a dana osoba odpowiada, jeśli nie potrafi to tłumaczy i możesz ją pytać o wszystko czego nie wiesz:tak: Jeśli pracujemy przy kompie to również mamy nauczyciela, który tłumaczy co i jak jeśli czegoś nie wiesz:tak:
W mojej szkole są również osoby, które nie znają alfabetu (Turcy przeważnie), ale ja nigdy z nimi w grupie nie pracowałam, bo to nie mój poziom:-D:-D:-D:-D

dobry dzien!
U nas niewyspanie i ponuro, ale staram sie nie stracic humoru ;-)
Wczoraj mielismy romantyczny wieczorek, ogladnelismy "Dlaczego nie" z M. Zakoscielnym, hihi, chodzilam z nim do klasy, smiesznie go teraz widziec na ekranie :-)
Pozniej ogladalismy z balkonu (4. pietro) burzę z piorunami, ale widok! Troche sie balam, a pozniej nie moglam zasnac do 1.30 :no:
Gosiu, jakbys nas odwiedzila na 1 godzine, to dopiero bys miala bol glowy :tak::-D Ja tam nie narzekam, bo dzieciaczki to mam grzeczne, ale czasem trudno to wszystko ogarnac... dwoje maluchow, praca, szkola, dom.. CZuje sie zmeczona, ale pocieszam sie, ze juz niedlugo pojda na studia i bede miala kupe wolnego czasu :cool2::cool2::-D
W PL bylo super, odpoczelam troche (bo bylam tylko z TOsia, Ach, jak fajnie jest miec jedno dziecko, to jak wakacje ;-):sorry2:), byla PIerwsza KOmunia mojej kochanej chrzesnicy, pospotykalam sie z kolezankami, pogoda super.
TYlko ze droga fatalna, moja Tosia nie znosi podrozowac, wiec najpierw mialam godzine ryku w pociagu na lotnisko, pozniej 2 godziny ryku w samolocie i 3 godziny ryku w samochodzie z warszawy do nas:no:
Z powrotem to samo, ale przezylysmy :tak:
Dobrze czytac, co u Was wszystkich! Staram sie Was nadrobic, ale trudno to wszystko ogarnac...
Witam nowa Mamusie! A gdzie Jagodka? Wiem, ze jest w PL, ale zapraszamy na forum!
Anetko, to sie omeczylas z malym! MOje tez niestety maja infekcje przewodu pokarmowego, a zarazily sie ode mnie...:zawstydzona/y: Mam dla nich nystatyne, a TY co dajesz Oliwierowi?
Kochane czy moge Was juz oficjalnie zaprosic na forumowe urodzinki Tosi?
:tak: :cool2:
Aha, jak juz mowa o szkole, to u nas prawie w ogole nie ma zajec z komputerem i sie ciesze z tego, bo komputer to ja mam w domu, a poza tym pracuje przed komputerem i naprawde mam go czasem dosyc!
U nas caly czas sa zajecia z nauczycielem, w grupie mam jakies 6 osob, czasem jest 4, a czasem i 8.
Zajecia sa super, zwlaszcza ze teraz zmienili nam nauczyciela i ten jest po prostu bezbledny. Teraz mamy ksiazke 'Welkom in Nederland', a wczesniej 'Delftsmetode' )czy jakos tak), a takze Stap 1 i Stap 2, a z inna babka mialam Taal Vitaal i Klare Taal (do cwiczen).
A Wy z jakich ksiazek sie uczycie?
u nas pogoda sie popsula, a u Was sloneczko, kobitki?
Ide parzyc kawke + ciasto morelowe, kto sie pisze? Zapraszam.

Ostatnia edycja:
Witam
Aneta nie wesołe mialas wakcje.Biedaczek malutki.Dobrze ,ze mu na sile dawalas pic-lepsze to niz szpial i kroplowki.Ciesze sie ze juz Oliwierkowi lepiej:tak:
Gosia jak dalej bedzie taki poziom w szkole to sie przenies.Poczatki zawsze sa trudne ,moze nauczyciel sam podniesie pozio widzac wasze zdolnosci :-).Dlaczego nie masz dostepu do zamknietego?
Pauka jaka ty teraz zabiegana :tak:Zadowolona z pracy jestes?
I pogoda sie popsola.Wszoraj u nas byla straszna burza:szok:A dzis pada caly czas.Michas spi ,a ja popijanm kawke.Moze pozniej uda nam sie wyjs na spacere
Sencilla ja poprosze ciasto.Mialas lzawa podroz:-) .Urlpoik sie udal ,dobrze ze wypoczełas
SAMYCH RADOSCI Z POCIECH I USMIECHU NA CODZIEN Z OKAZJI DNIA MAMUSIEK ZYCZE

Załączniki

• images (2).jpg
    images (2).jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
Sencilla ale sie rozpisałaś :szok: Super! Kiedy forumowe urodzinki Tosi planujesz? Ciekawa jestem jak nasza Claudia zniesie podóż do pl. A jedziemy już w przyszły piątek :-):-):-)
Karola u nas też straszna burza była. Od 4:50 nie śpie, bo tak grzmiało i błyskało że szok. A wiatrzysko takie straszne do tej pory, myślałam że nam w nocy okna do miszkania wepchnie. I grad tez był u nas :tak: Ze spacerku dziś chyba nici :-(
Gosia to nie ciekawie masz w tej szkole. Może mogłabyś sie przenieść do innej grupy?
Aneta no to miałaś tragedie a nie wakacje. Współczuję. Dobrze że teraz jest juz lepiej. Fajna fotka. Spytam koleżankę czy nie chce ubranka od Ciebie kupić :tak:

reklama
Agasta, Tosia ma urodzinki 5 czerwca i wtedy tez zapraszam. Aneta, ale swietne zdjecie, masz niezlych przystojniakow...
Wiem juz, ze Agasta (bo bedzie w PL) i Anetka ( z przyczyn szkolnych) nie beda na urodzinkach. A ktora z Was planuje przyjechac?
milego dzionka, ja na razie uciekam, papa!

Do góry