reklama
ja tez wlasnie sobie druga dzisiaj zrobilam...tak, Ann, ja chetniewlasnie popijam
![]()
agasta, ale poszalalas z suwaczkami
;-)karola82_82
mama slicznego Michałka
My przed godzina wroiclismy do domu-dopiero
Wyladowalismy na kawce u znajomej
Michas juz wykapany usiluje zasnac,a ja nareszcie dorwalam sie do kompa:-)
Agasta faktycznie "nasuwaczylas" strasznie
Ale pospalas dzis chyba za wszystkie czasy;-)
Pauka przemokłas biedna ty nasza , a u nas piekna pogoda
Bede trzymac kciukasy jutro
Ann dzielila kawka ,a mnie nie bylo
szkoda;-)
Sencilla ja tez za niedlugo bede na kupnie fotelika
Aneta i jak Oli sie czuje i co u Nikusia słychac?
Beauty jak przygotowania do przyjecia gosci?
Ania wykonczona praca ,a ja zakupami
hihi
Wyladowalismy na kawce u znajomej
Michas juz wykapany usiluje zasnac,a ja nareszcie dorwalam sie do kompa:-)Agasta faktycznie "nasuwaczylas" strasznie

Ale pospalas dzis chyba za wszystkie czasy;-)Pauka przemokłas biedna ty nasza , a u nas piekna pogoda
Bede trzymac kciukasy jutroAnn dzielila kawka ,a mnie nie bylo
szkoda;-)Sencilla ja tez za niedlugo bede na kupnie fotelika

Aneta i jak Oli sie czuje i co u Nikusia słychac?
Beauty jak przygotowania do przyjecia gosci?
Ania wykonczona praca ,a ja zakupami
hihi
Ostatnia edycja:
Aniu, to jest Zeslanie Ducha Swietego. Inaczej:Zielone Swiatki.
Zesłanie Ducha Świętego – według Dziejów Apostolskich wydarzenie, które miało miejsce 50 dni po Święcie Paschy (49 dni po Wielkiej Nocy). Na zebranych w wieczerniku apostołów, Maryję i niewiasty zstąpił Duch Święty. Apostołowie zaczęli przemawiać w wielu językach (ksenolalia) oraz otrzymali inne dary duchowe – charyzmaty. Wydarzenie to zostało zapowiedziane przez Jezusa przed Jego Wniebowstąpieniem.
Znaczenie teologiczne [edytuj]
Zesłanie Ducha Świętego uważa się za początek Kościoła. Bóg został objawiony w Starym Testamencie, Syn nauczał osobiście na Ziemi, a jego służbę ukoronowało Zesłanie Ducha Świętego, którego obiecał.
Przy interpretacji Biblii, Zesłanie Ducha Świętego, gdy apostołowie zaczęli przemawiać różnymi językami, często zestawiane jest z pomieszaniem języków przy budowie wieży Babel. W chwili Zesłania ludzkość zdołała symbolicznie przełamać wszelkie bariery i na nowo zjednoczyć się w Duchu Świętym. Podobną myśl wyraża Święty Paweł, pisząc: "nie ma już Greka ani Żyda". Wkrótce wokół apostołów zgromadzą się wszystkie narody i wszystkie języki.
Święto chrześcijańskie [edytuj]
Dzień zesłania Ducha Świętego, zwany też Pięćdziesiątnicą (Pentecoste), potocznie Zielonymi Świątkami, jest w chrześcijaństwie świętem ruchomym i przypada 49 dni (7 tygodni) od Niedzieli Zmartwychwstania Pańskiego, a więc przypada również w niedzielę. Jest to jedno z najważniejszych świąt, obchodzone szczególnie w krajach protestanckich, np. w niektórych krajach związkowych Niemiec, Szwajcarii oraz w Danii święto Pięćdziesiątnicy obchodzi się przez dwa dni. W Polsce pierwszy dzień Zielonych Świątek jest dniem wolnym od pracy. Drugi dzień Zielonych Świątek, jako święto państwowe, zniesiono w 1957 r.[1]
Przypisy [edytuj]
Zesłanie Ducha Świętego – według Dziejów Apostolskich wydarzenie, które miało miejsce 50 dni po Święcie Paschy (49 dni po Wielkiej Nocy). Na zebranych w wieczerniku apostołów, Maryję i niewiasty zstąpił Duch Święty. Apostołowie zaczęli przemawiać w wielu językach (ksenolalia) oraz otrzymali inne dary duchowe – charyzmaty. Wydarzenie to zostało zapowiedziane przez Jezusa przed Jego Wniebowstąpieniem.
Znaczenie teologiczne [edytuj]
Zesłanie Ducha Świętego uważa się za początek Kościoła. Bóg został objawiony w Starym Testamencie, Syn nauczał osobiście na Ziemi, a jego służbę ukoronowało Zesłanie Ducha Świętego, którego obiecał.
Przy interpretacji Biblii, Zesłanie Ducha Świętego, gdy apostołowie zaczęli przemawiać różnymi językami, często zestawiane jest z pomieszaniem języków przy budowie wieży Babel. W chwili Zesłania ludzkość zdołała symbolicznie przełamać wszelkie bariery i na nowo zjednoczyć się w Duchu Świętym. Podobną myśl wyraża Święty Paweł, pisząc: "nie ma już Greka ani Żyda". Wkrótce wokół apostołów zgromadzą się wszystkie narody i wszystkie języki.
Święto chrześcijańskie [edytuj]
Dzień zesłania Ducha Świętego, zwany też Pięćdziesiątnicą (Pentecoste), potocznie Zielonymi Świątkami, jest w chrześcijaństwie świętem ruchomym i przypada 49 dni (7 tygodni) od Niedzieli Zmartwychwstania Pańskiego, a więc przypada również w niedzielę. Jest to jedno z najważniejszych świąt, obchodzone szczególnie w krajach protestanckich, np. w niektórych krajach związkowych Niemiec, Szwajcarii oraz w Danii święto Pięćdziesiątnicy obchodzi się przez dwa dni. W Polsce pierwszy dzień Zielonych Świątek jest dniem wolnym od pracy. Drugi dzień Zielonych Świątek, jako święto państwowe, zniesiono w 1957 r.[1]
Przypisy [edytuj]
reklama
Sencilla dzięki!Wytłumaczyłaś mi to aż nadto!

Pauka mam nadzieje że ten deszczyk to chociaż taki letni był i ciepły...
Agasta suwaczki w deche zwłaszcza ten ostani...
Karola dziś ja też na kawkę u Ann sie nie załapałam...może mi jutro się uda!;-)
A ja juz po rolkach, i prysznicy popijam kakao bo uwielbiam czasami a to oznacza że już niedługo do mnie przyjedzie @
:-);-)
Miłego wieczorku...

Pauka mam nadzieje że ten deszczyk to chociaż taki letni był i ciepły...

Agasta suwaczki w deche zwłaszcza ten ostani...

Karola dziś ja też na kawkę u Ann sie nie załapałam...może mi jutro się uda!;-)
A ja juz po rolkach, i prysznicy popijam kakao bo uwielbiam czasami a to oznacza że już niedługo do mnie przyjedzie @

:-);-)Miłego wieczorku...