reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Gosia to szczepionka na WZW typu B! Obowiązkowa w PL!!! :tak::tak::-) Po łacinie HEPAR to wątroba...
Dziewczyny w NL na to nie szczeią obowiązkowo???:szok::tak:

reklama
Hej...

Niemartwcie się kobiety, jestem :tak:...
Przepraszam że mnie długo nie było:zawstydzona/y: i nie świtowałam z wami Dnia Dziecka ale spędziłam cały weekend na rozpieszczaniu moich pociech...;-):sorry2:też...
Gosiu dzielny ten twój synek...BARDZO!
Pauka cudo ty to masz talent kobieto...
Agasta miłego pakowania
Sencilla nasze forum nigdy nie umrze:no::-p zawsze go ktoś reanimuje...
Ann kawka super a te ciasteczka!:-D
Ktoś ma ochotę na barszczyk z uszkami?;-)

Pauka szczepionka na wzw typu B w nl nie jest obowiązkowa :no: szczepione są tylko dzieci, których przynajmniej jedno z rodziców pochodzi z kraju, w którym wystepuje duża liczba zachorowań na tą chorobą.
Teraz to Claudia chyba naprawde ząbkuje. Wszystko co popadnie wsadza do buzi, nawet kombinuje jakby to mnie w rękę ugryźc albo mojego palca do buzi sobie wsadzić :-D Dodatkowo robi często kupki 3-4 razy dziennie o bardzo nieprzyjemnym "zapachu". Do tego bardzo się ślini. A owoce i warzywa uwielbia! :-)
Ja przed chwilą skończyłam zrywać tapete w toalecie, bo przed wyjazdem musimy wszystko uprzątnąć tak żeby mogli od razu wziąć się do roboty jak przyjdą we wtorek. Mam nadzieję, że jak wrócę to wszystko będzie już zrobione. I jedyne co będę musiała zrobić po powrocie do nl to posprzątać po nich :-)

Jutro jednak musze iść do pracy :-(

Miłego wieczorku pa pa

Znalazlam tez co to za szczepionka i jak widac tutaj jest to nieobowiazkowe:sorry:
Daanus juz spi i ma goraczke tak mi go szkoda:-:)-:)-(, mam nadzieje ze jak to przespi to rano bedzie lepiej. teraz spi a jeszcze wieczornego mleka nie wypil, mysle ze sie obudzi jeszcze
Swietne zdjecie Pauka i widze ze dzieciaczki spedzily super dzien dziecka
Agasta nie martw, sie pociesz sie ze to juz tylko 3 dni dasz rade :tak::tak::tak: Claudusi zycze wytrwalosci, na pewno zabek wyskoczy:-):-)
Aniu poprosze barszczyk mmmmm ale mi smaka zrobilas:-D
ide posiedziec przy malym
dobranoc dziewczyny

dobry wieczór dziewczynki

wpadłam sie pochwalić zanim pęknę z dumy :-)
otóz dziś dzień trzeci bez pampera i jego bilans zero zasikanych i zasranych gaci ;-)
z sikaniem poszło ze prawie od poczatku od razu na topek ale kupy do wczoraj lądowały w gaciach fuj fuj
z dzisiejszej nocy nawet pielucha była sucha...
pod wieczór wybrałam sie z młodym i rodzicami na wycieczke rowerową ale bez nocnika i ku mojemu szczesciu moj mały-duzy męzczyzna stanąl na wysokosci zadania i zrobił 2 razy siusiu po męsku, nawet nie osikał sobie majteczek i spodenek a po powrocie do domu jeszcze strzelił cos ciezszego do nocnika ::-)
ciesze sie bardzo i mam nadzieje ze juz mu tak zostanie bo straszenieee nie lubię prac osranych gaci...

pozdrawiam Was serdecznie

Dzień dobry,
ale pustakami tu świeci aż trudno w to uwierzyć :szok:
Gdzie te czasy kiedy po kilka stron na dzień zapisywałyśmy?
Wtedy to ciężo było nadrobić czytanie jak kogoś ze 2 dni nie było, a teraz to można tydzień nie czytać a i tak nie ma czego nadrabiać :-:)baffled::-(

Twinggless gratuluję poczynań synka.
Gosia wczoraj Claudia na wieczór dodała jeszcze jednego ciężkiego pampka, więc jej wczorajszy wynik to 4 :-D Daan zareagował gorączką na szczepienie, to normalne, niestety bo dzieciaczki się męczą biedulki.
Na szczęście moja Claudia póki co szczepienia przechodzi bezproblemowo - tyle tylko, że zawsze jest po nich troszkę marudna.
Sencilla wiesz, że jak bym bardzo chętnie przyjechała, ale niestety :sorry: Kupiłaś te krzesełko na rower dla Antosi?

No i zapomniałam się pochwalić, że już od kilku dni nie doję się - co za ulga :-)

reklama
Dzień dobry!

Twiggless GRATULACJE!:-D:-D:-D
Nasi synkowie to już duzi mężczyźni....mój to sobie klapę podnosi nawet i sika na stojco "jak tata" stojąc na palcach...:-):szok::-)
Teraz paczkę pamperów zużywam ponad miesiąc...bo z nocy też są czasami suche!:tak:
Agasta a jak mała zareagowała na brak cycusia...?:eek:
Ja uciekam już do pracy...będe dopiero jutro bo mam dzisiaj jeszcze fryzjerke wieczorem i pewnie skączymy ok 1.00 a do tego muszę odebrać mame z Tilburga...
Dłuuuugi dzień przede mną...:cool2:

Do góry