reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Dzien dobry

Mam nadzieje,ze wszyscy mieli dobra noc,jak ja:-)Mala zasnela po 20,obudzila sie na (*)(*) przed 00.00 a nastepny juz dopiero 5.45:tak:Jak dla mnie sukces;-)a cyc juz taki byl pelny,ze Jessi ledwo co nadazyla z lykaniem

Anna117 wspolczuje,ale jestem zdania Pauki:tak:Amelka jest wieksza i potrzebuje wiecej amciu,musisz napedzic laktacje.A powiedz jeszcze jak bylo wczesniej??Moze byc tez tak,ze Mala nie moze dobrze zlapac piersi i tez bedzie gorzej leciec.Ja przez pierwsze 3-mc karmilam z nakladka silikonowa,teraz juz bez.Malej buzka urosla i latwiej jej zlapac,ale na samym poczatku tragedia byla i tez sie dziec denerwowal,bo nie umiala sie napic.
Zycze wytrwalosci i sukcesu

Karola jak Michas i ty z tym kaszelkiem??

nikita jak u was nocka??Asia troszke pospala??Kiedy dokladnie wybieracie sie w droge?My bedziemy jechac na wielkanoc jak mala skonczy 7-mc

Ja dzisiaj na 11 znowu do UVW,ciekawe po co:baffled:nie dosc,ze czlowiek krocie dostaje to jeszcze beda cie ciagac na jakies bezsensowne spotkania.Jak mam niby aktywnie szukac pracy kiedy mam malego brzdaca w domu?To pierwsze bezrobotne przyznawane na 3 miechy konczy mie sie na poczatku lutego wiec mogli by mi juz odpuscic,a tak znowu musze sie ciagac z mala:wściekła/y:

do pozniej

reklama
Dzień dobry...

Czarna niestety ja nie mogę sie wyspać:wściekła/y::-( odkąd wróciłam z PL....chociaż moje dzieci śpią od 20.00 do 7.00:tak::tak::tak: ja wciąż czuje niedosyt:sorry2:...i budze sie potwornie zakręcona!:-D

Gnam do pracy,pa!

Witam i ja:-)

Ja juz w pracy:-)...dziewczynki w przedszkolu już od 7, a ja spokojnie zdążyłam:tak::-)

Czarna ja myślę, ze to nie chodzi o to, że Amelka nie umie ssać, bo przecież jakoś 1,5mc dawała radę i było ok...Poprpstu tak jest, że ok. 6 tyg życia dziecka u mamusi karmiącej moze wystąpić zastój w produkcji mleka i to normalne...Ale nie wolno się poddawać, tylko trzeba jeszcze bardziej pobudzić piersi, by wzmożyła się laktacja...Mnie to aż sutki popękały, bo tak mordowałam się laktatorem, gdy Maja nie piła, ale udało się i wszystko po tygodniu wróciło na swoje miejsce!
Ja miałam uraz, bo Oli karmiłam tylko 1,5 mc właśnie też przez to samo i powiem Wam szczerze, że jak teraz to analizuje to błędnie myślałam, że to przez stres...Hmm...chociaż w pewnej części też miał wpływ....:confused::tak::-)

Anno WALCZ o mleczko! i głowa do góry!!!!!:tak::-D

Czarna ja myślę, ze to nie chodzi o to, że Amelka nie umie ssać, bo przecież jakoś 1,5mc dawała radę i było ok...Poprpstu tak jest, że ok. 6 tyg życia dziecka u mamusi karmiącej moze wystąpić zastój w produkcji mleka i to normalne...Ale nie wolno się poddawać, tylko trzeba jeszcze bardziej pobudzić piersi, by wzmożyła się laktacja.

Dlatego pytalam jak bylo do tej pory,ale mysle,ze masz racje.Trzeba bujnac cyce do produkcji:-)

A u nas chyba zebicha beda.Zowu kupa dzisiaj rano(ostatnia w srode),a od dluzszego czasu robila raz na tydzien,do tego od wczoraj czerwone lica:tak:jak narazie nie jest bardziej marudna,moze nie bedzie tak strasznie

ide nas szykowac zeby na spokojnie dojechac na czas

dzieki kochane za rady
generlanie to mala od prawie poczatku jest na dokarmianiu, ale nigdy nie byla do cyca zle nastawiona-u mnie pokarm wystapil pozno bo cesarke mialam-i wlasnie walcze zeby utrzymac cyca znaczy zawsze podawany byl jako pierwszy i jadla a teraz jest problem-dzis przychodzi na kontrole moja polozna moze ona zonbaczy co i jak:-(

dzien dobry
ja mialam okrapna noc :wściekła/y:
zbudizlam sie o 3 w nocy i polecialam do kibelka - biegunka i wymioty powrocily :wściekła/y:
wracam do sypialni a arniego w lozku nie ma :szok: a dzis mial wolne bo na pogrzeb o 11:30 mial jechac.
schodze na dol i go wolam a on tez na kibelku na dole, bo na gorze bal sie ze mnei zbudzi.
I tak oboje dokladnie po 3 tyg znowu jestesmy chorzy :confused:
Wychodzi na to ze mala to swinstwo ze zlobka przynosi, bo bylismy chorzy przed swietami, pozniej claudia siedziala w domu az do zeszlego pon i teraz znowu jestesmy chorzy, a mala w srode wymiotowala i biegunke miala, wiec historia by sie zgadzala :baffled: bo przed swietami bylo dokladnei tak samo
ide sie polozyc bo zas mi w brzuchu zacyzna krecic :confused:

A ja już mam WEEKEND!:-D:-D:-D pomijając fakt że postoje przy desce do 19.00 pewnie...:wściekła/y::zawstydzona/y:
Agasta zdrówka życze towjej rodzince...
Aniu....jestem z Tobą i wierze że ci sie uda!

Kochane...od kilku dni poszukuje sanek dla moich szkrabów...i nic!:szok:Wszystko wyprzedane....Ann a może ty masz takowe juz zakupione? to byś pożyczyła na chwilke?:confused:

Aniu przystawiaj małą na dłużej...Pokarm właściwy produkuje się dopiero po ok. 15 minutach ssania przez dziecko, więc jak za krótko dziecko ssie to leci tzw. woda, więc mała się tylko napija, a nie najada i dlatego musisz ją dokarmiać....
A cesarka wcale nie przeszkadza w tym, żeby normalnie karmić piersią, tylko potrzeba czasu by to mleczko się naprodukowało:tak::-)

No ale zobaczymy co ci ta babka powie....:sorry2:

reklama
witam

moje plecy ok :-) Seba cos mi zaczął kaszleć i katar ma :baffled: mam nadzieje ze sie to nie rozwinie :tak:

agasta
zdrówka dla was , pewnie to jakas jelitówka i cała rodzina choruje :-(
anna ja tez po cesarce i karmiłam piersią 13 miesiecy :tak: powiem ci że trzeba miec cierpliwośc i dziewczyny dobrze radzą .
przykładaj do cycka jednego małą i niech pije ile może i nie dawaj jej zasnąć żeby piła. a nastepne karmienie do nastepnego cyca i tak na przemian.
bo jak przykładasz np. do piersi na 15 minut jeden i 15 minut drugi to ona tylko pije a nie najada się .
może masz słaby pokarm i tak mała wyje jak płacze bo jest pewnie głodna i chce szybko się najesc cyca. ciekawa jestem co ci powie babka. a może ma kolkii ją brzusio boli bo jak łapczywie pije to powietrza sie tez nałapie i może ma kolki ....
życze ci powodzenia!!!!

a my dzis jedziemy na przyjecie w mojej pracy , ciesze sie bardzo bo w końcu do ludzi wychodzę :-)

Do góry