reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

dzien dobry
ja dzis nieco spozniona :baffled: Bylam w pracy i worcilam do domu o 14:30, do tego zakupy, odjazd rodzicow, ja coraz bardziej pograzona w grypie :wściekła/y:
Ale byly tez pozytywne momenty dnia :tak: przyjechal do mnie do domu szef z wielkim bukietem kwiatow z podziekowaniem za zaangazowanie w pracy w tym tygodniu :szok::-D jakby nie bylo normalnie pracuje 20 godz a w tym tygodniu pracowalam o 16 wiecej :szok: Zmeczona jestem jak nie wiem co, do tego rpzeziebienie a jutro jeszcze tesciowa musze odeskortowac autem do warsztatu, spedzic z nia kilka godz i odwiezc ja spowrotem po auto :baffled:
Aniahaven wszytskiego naj naj naj!
do jutra

reklama
Dzień dobry kochane...

Ja już na nogach bo moje dziecko przyszło i oświadczyło :szok:że...brzuszek głodny i zażyczył sobie kanapki!:-D
No to sie wyspałam jeśli chodz o dzien dzisiejszy:dry::-p!

Anetko nie wiem czy pamiętasz jak Erni się bał robić kupkę na kibelek a nawet na nocnik:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.Musiałam mu zakładać pampersa na ten krótki moment....potrzebował wiecej czasu żeby sie tego nauczyć niż siusiania....
Ja też kupiłam takie naklejki na deske- wielki uśmiech i opowiadałam mu wrzucając kupkę z pampka do kibelka i zamkając klape że PAN KIBELEK sie cieszy i uśmiecha że kupka tam wpadła...a potem było pa,pa kupko!:-Di spłukiwanie!
Któregoś dnia po prostu sam zrobił kupkę do nocnika zawołał mnie żeby mi pokazać i ...sie rozpłakał bardzo!:-:)-:)-(
Trochę go przerażała ta anatomia chyba,więc za każdym razem chciał kupkę i dreptał nogami ze strachu ja szłam z nim i go za ręke trzymałam i coś go zagadywałam zeby odwrócić jego uwage!
I udało sie...po paru dniach sam chodził....powodzenia!:tak::tak:

Dzen Dobry

Gratulki dla Malych Bezpieluchowcow

Dziewczyny co mam zrobic z moim dzieckiem?Od 2 dni Jessica wsadza 2 paluchy (wskazujacy i srodkowy) do buzki i ciagle je ssie:wściekła/y:myslicie,ze lepiej dac jej skoma bo latwiej potem oduczyc?a przynajmniej do czasu jak nauczy sie porzadnie trzymac gryzaki i grzechotki?Staram sie teraz ciagle ja czyms zajmowac i dawac wszystko do raczek,ale czesto jak znikne na chwile w kuchni czy toalecie ,wracam i paluchy w buzi.W nocy nadal zle,pobudki co 2 godziny.
Poradzcie

Dzien dobry
a mi sie cos pomylilo :-D myslam ze mam tesciowa odwiezc na 10:30 wiec dopiero co sobie wstalam a ona juz pod drzwami stoi :-D ponoc umawialysmy sie ze odwioze ja na 10 :-D:szok: A ze ja jeszcze w pizamie to arni pojechal ja zawiesc ale zaraz znowu bedzie u mnie
Czarna claudia przez jakis czas ssala kciuka. mam nawet zdj jak zesnela z nim w buzi :-D Ale to byla kwiestia moze 2 tyg, pozniej przestala sama. Smoka jej nie dawalam, bo absolutnie go nie chciala, wiec nie zmuszalam :no:
Aniahaven masz rannego glodomorka w domu ;-) jutro niedziela to sobie odespisz dzisiejsza poranna pobudke :-)
Niunia gratuki dla Wiki
ide sie ubrac, bo zaraz tesciowa wroci a ja dalej w pizamie :-D
Milego dnia

Witam Was,
Aniu u nas jest ten sam problem z kupą:baffled:, ale nie naciskam, widocznie musi do tego momentu dojrzeć:-):tak: Właśnie od samego rana woła kupę i nic, wiem, że wstrzymuje, a to nie dobrze:no::-(
Niunia ja raczej też nie kładę go w dzień spać, bo później nie chce iść spać o przyzwoitej porze, ale zdarza się, że czasem się zdrzemnie pół godz bo np wcześniej wstał.
Czarna każde dziecko chyba tak ma, moi chłopcy też ssali 2 paluszki, mimo smoka:tak: Jak tak długo mała jest bez smoka to już jej nie dawaj, a z paluszkami samo jej przejdzie:tak:

Dziś mój tata obchodziłby 57 urodziny:-(, a jutro imieniny:-( Zadzwoniłam do mamy, zapali od nas znicz
[*]

Czarna moja wsadza paluszki jak glodna jest, smoka chce dos zasypianaia i pozniej go sama wyrzuca...a z tym czestym wstawaniem to powiem Ci ze rozmawialam kiedys ze swoja polozna i ona mi powiedziala, ze dzieci na cycu czesto maja tak ze sie czesciej budza, bo np pokarm nie jest na ttyle sycacy zeby dluzej wytrzymac..moja juz np duzo wiecej zjada..a Jessy tez rosnie i moze wiecej potrzebuja dlatego czesciej je? nie wiem do konca ale mozan by i tak pomyslec...

Hejka!:-D
A ja właśnie załatwiłam ubezpieczenie swojego samochodu:-D nie mam narazie zniżek ale i tak nie dużo płacę bo moje auto ma małą pojemność - 1,2!:tak::-)

Anna a jak Amelka??? Dalej macie przeboje z jedzeniem? Co ci powiedziała położna?

reklama
Aniu to życzę udanej imprezki:-D:tak::-D
Niunia gratulki dla Wiki! Super dziewuszka:-D Mam tylko putanko: czy Wiki pije ci jeszcze coś w nocy??? Majcia wypija 120ml herbatki lub soku i z 200ml mleka:szok::baffled::baffled::sorry2::sorry2:No i pampers cięzki po nocce....
Ja też bym chciała z Majką zacząć naukę odzwyczajania od pampka w dzień i nawet babki w złobku mówiły, że już niedługo zaczną to praktykować u niej i jeszcze kilku dzieci, ale Majcia jeszcze sama nie woła....:baffled::sorry2:Oczywiście leci i zrobi siusiu na nocnik, ale to ja muszę ją wołać na siku, bo sama jeszcze nie mówi, że chce....:cool2: Chociaż jest taka dziewczynka w grupie Majci, która też ma 1,5 roczku i juz chodzi w majteczkach...:sorry2::sorry2::baffled:Więc nie wiem czy to już pora, bo zasadniczo między Wiki a Majcią jest prawie pół roczku róznicy, a u takiego maluszka to dużo.....

Anetko Oliwia, zresztą też nocny głodomorek, bo potrafiła 250ml wypić picia, dopiero jak miała 2,5 roku to w nocy przestała spać z pieluchom i ja jeszcze o północy wysadzałam ją na nocnik i jakoś tak łatwo nam to poszło... :tak::tak:ale z Majcią chciałabym wcześniej, ale jak nie to przecież nie będę dziecka niepotrzebnie stresować jak się nie da....:blink::-)

A to moje gwiazdy:

Załączniki

• Zdjęcie1599.jpg
    Zdjęcie1599.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 34
  • Zdjęcie1560.jpg
    Zdjęcie1560.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 35
  • Zdjęcie1568.jpg
    Zdjęcie1568.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 30
Do góry