reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

witajcie...nawet nie probuje doczytac..wybaczcie ale padam z nog...:baffled:Milego wieczorku zycze i ..ponawiam swoja propozycje o nowego moderatora - dajcie jakies kandydatury pliss...:-D:tak:

reklama
Ja miałam się dziś nigdzie nie ruszać z domu, ale... postanowiliśmy odwiedzić kilka sklepów by już w miarę dopieścić kącik dla naszego maluszka. Wczoraj kupiuliśmy i położylismy różową tapetę i do tej tapety wizualnie mieliśmy już dobrany dekor. Dziś byliśmy w Karwei i oglądaliśmy inne dekory, ale jakoś nie przypadły nam do gustu. No bo np. Hello Kitty to jednostajny motyw kotka na bladoróżowo-białym tle, a Kubuś Puchatek był na ciemnoniebieskim tle... O ile ten Helli Kitty jeszcze by obleciał, to ten Puchatek kompletnie "pogryzłby" sie nam z różowością tapety....
W ostateczności wróciliśmy po ten wczorajszy dekor i oczywiście już schnie na ścianie:-D Tak więc kącik jest dopieszczany, ale jeszcze nie całkiem wykonczony. Pokażę Wam fotki, jak już go całkiem wykończyny.
Uchylę wam jednak rąbka tejemnicy i powiem, że kącik wygląda bardzo podobnie do kącika Anetki - nawet lampke mam taką samą:-D
a ja własnie dostałam decyzje z uwv o wysokości mojego chorobowego :) miodzio :)
Iskierko uwv mnie poinformowało ze pieniazki beda wypłacane przez mojego pracodawce, wiec bede miała ciagłosc normalnych wypłat juhuuuu a juz sie matrwiłam ze nie wiadomo ile bede czekac na nich ;)
Szczęściara. Ja nie dość że musiałam czekać, to jeszcze wypłacili mi tyle, że tylko siąść i płakać... A ty pracujesz na kontrakcie??
Jak się zdrabnia imię Jan tutaj w NL? Holenderska wersja naszego polskiego Janek, Janeczek? Ciekawi mnie jak się to pisze oraz jak się wymawia.
Nie wiem, jak się to czyta, ale holenderski Janek to Jantje.

Ayni - gratuluję syna
Anetko - ja mam domek z woningcorporatie i tez musieliśmy robic sami wszystko, oprócz kuchni i łazienki. Łazienke mieliśmy zrobiona kompletną (prysznic, umywalka, kafelki ścienne i podłogowe), w kuchni musieliśmy wytapetować sobie ściany powyzej drzwi i położyc kafelki na podłodze. W salonie i w sypialniach na podłodze gołe, nieheblowane dechy, a w przedpokoju, ubikacji no i kuchni - lastryko. Schody wołały o pomste do nieba - nie pomogło ich malowanie, trzeba było całe przykryć wykładziną. No i wszedzie na ścianach stare, brudne tapety, a raczej kilka warstw tapet.....
Ponad pół roku zajęło nam zrobienie wszystkiego, ale warto bylo. Zresztą szczególy na moim blogu w galeriach zdjęć:-D

Ayni, gratuluje polmetka ciazy! and still bellydancing.. :tak::-D;-)

Dziekuje shamsi :)

Dzisiaj troche zalatana byłam. Zakupy, spacer, obiad...a zaraz kąpiel Janka i usypianie.

A potem ile sił starczy będę pakować rzeczy do przeprowadzki, uff.

Takie pytanie z innej beczki.... Jak się zdrabnia imię Jan tutaj w NL? Holenderska wersja naszego polskiego Janek, Janeczek? Ciekawi mnie jak się to pisze oraz jak się wymawia.

Jantje - tutaj jest taki slynny piosenkarz Jan Smit , bodajze 22-letni i zawsze byl Jantje...
Zobacz
jak jest w innych jezykach, z ciekawosci zerknelam, buhahah chyba sie usmieje z Pepiczka :)

Iskierka, Karola i wszyscy generalnie ktorzy skladali dzis gratki, dziekuje :)

Ayni ja jeszcze nie gratulowalam :-D ale teraz to robie :tak:

Aneta ja tez chyba bym wziela to mieszkanko,a ile tam jest m2? Mi wszyscy odradzali ,zebym czekala na domek bo za niedlugo dostane:tak: cale cale szczescie ,ze posluchalam ,bo na domek dalej czekam:baffled:A tak bym sie gniotla w 38 m2:baffled::szok:

Astrid ale smaka mi narobilas chyba upieke na weekend:happy:
Nana na pewno cos znajdziecie:tak: Ayin ma racje co do km od pracy:tak:
Anetka twoje chlopaki to niezle pzrystojniaki:tak:

Aniu odpoczywaj ,odpoczywaj:tak:

Iskierka pochwal sie efektami..:tak:

Ja dzis wyladowalam u Anety na kawce:tak:U nie wsio ok .Nikodem ma komunie w tym roku, ale ten czas leci...:tak:

Sencilla, Oj tam , ja bym go zaraz po czesku zagadala to by mi od razu wybaczyl ;) np idemy se parzyc ? :D hahaha , ale... w koncu wiem, skad sie wzial Pepiczek, za chiny nie moglam tego pojac !

Ogladnijcie sobie wiec w oryginale Szpital na peryferiach,czyli Nemocnice na kraju miesta,albo Kod Leonarda da Vinci,czyli Szifra mistra Leonarda haha.albo Kobieta za lada,czyli Zena za pultem. Simply love it! Hihi

reklama
Do góry