reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

mam pytanie do dziewczyn ktorych dzieciaczki chodza juz do szkoły, czy to prawda ze dzieci moga wyjezdzac na wakacje tylko wtedy kiedy sa ustawowo wakacje w szkołach?? moj brat ma problem z córa bo chca teraz do polski jechac i musiał pisac jakies podanie do dyrekcji, a jesli zabierze dziecko bez pozwolenia to zapłaci wysoka kare... co to za dziwnosci???

reklama
hejka
moja trójka poszła na rower a ja obiadek wstawiam
prezent na dzien matki dzieciaki dały mi w piątek po szkole bo nie mogły się powstrzymać:-D

Madziula
niestety tak tu jest W mojej szkole możesz wziąć dwa dni ale wczesniej zgłaszasz wychowawcy Jesli więcej musisz pisać podanie dlaczego W statusie szkoły jest że gdy pracodawca nie da urlopu w wakacje to na wczasy można zabrać dziecko w okresie szkolnym

a bo ja tu rzadko bywam ;) mój syn jest o dzień młodszy od Aniowego Victorka ;) hehe
DSC_7727.jpg a tu moje 2 krechyy :D 23 maja mam iść po skierowanie na echo, czyli pewnie koło czerwca będe znała wszystkie szczegóły. W związku z tym, że zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek- nie wiem od kiedy liczyć i jak długo to może już trwać :p

Ostatnia edycja:
carinio, z tym liczeniem to roznie bywa, ja dowiedzialam sie ze jestem w ciazy jak spoznil mi sie okres wiec liczylam od ostatniej miesiaczki a sie okazalo ze w ciazy bylam juz tydzien przed ta ostatnia miesiaczka :) taki grypsik ;) lekarz obliczy najdokładniej :)

Czesc dziewczyny! Mysmy pospali dzis do 12!! szok, nie wiem , chyba tacy padnieci bylismy po wczoraj, bo jeszcze do 2 w nocy szalelismy. Wlasnie wpadlam sie przebrac w dzienne ciuszki i postanowilam was podczytac zobaczyc co w trawie piszczy.

Anna , dzieki za sugestie na bardzo lubie primark , oczywiscie nie w godzinach szczytu, bo mozna sie poobcierac o wszystkich i poczuc jak w we wielkiej, holenderskiej rodzinie :D niestety najblizszy Primark mam w Rotterdamie i jak narazie sie tam nie wybieram, chociaz pewnie tez znalazlabym tam fajne , brakujace mi rzeczy..

Astrid, ech, u mnie to samo, jak przyjezdzam do Polski, to zawsze kolezankom przywoze jakies drobiazgi, ale niestety ja nie dostalam jak narazie nic. Moze to taka mentalnosc, ze my tu w NL workami pieniadze zarabiamy i w obowiazku mamy przywozenie? U mnie w kazdym razie sie skonczyla dobroczynnosc w jedna strone i coraz rzadziej tam bywam. Dlatego na nikogo nie licze, mama zaoferowala sie kupic posciel i ochraniacze do lozeczka , ojciec pewnie tez kupi drobiazgi ale nie spodziewam sie niczego wiecej od moich dzieciatych kolezanek
:no:nawet kartki sie nie spodziewam. a potem czlowiek przyjezdza i slucha, jak ciezko w PL i wieczne narzekania az mi sie odechciewa. Liczymy na siebie i nie spodziewamy sie rewelacji.

Madzia nie wiedzialam o tym. Ach, a ja uwielbiam latac na wakacje zima, zeby naladowac bateryjki :/ No coz.. W lato w zakatki ,w ktorych bywam jest strasznie goraco i w ogole nie bardzo mi sie podoba ten pomysl.

Carinio. Witam i gratuluje drugiej pociechy!! Jak sie czuje przyszla mama ?

Idziemy na spacerek glaskac shaorme (owieczki)
:-D

madziula ja znam tych chyba wszystkich Polakow, co w Twoim bloku mieszkaja (a raczej tych co wiem, ze tam mieszkaja :D) i raczej nie sa ąę ;))) :happy:
tez sie spotkalam z tym, ze trzeba pisac to podanie jak sie chce wziac dziecko na wakacje w innym terminie niz jest do tego przeznaczony.. pisalam kolezance takie podanie, bo ona ni w zab po nl i bez problemu puscili jej synka, bo ona miala w polsce egzaminy w swojej szkole, ale zas drugiej kolezance malego nie puscili i nie pojechali.. jakby zabrali go z wlasnej woli bez zgody to kara jest dosyc wysoka, nawet kiedys o tym na niedzieli czytalam....:confused2:

Astrid nie przejmuj sie kuzynem, widocznie czegos wam musi zazdroscic skoro taki wredny typek z niego i wygadywal takie rzeczy do Ciebie :eek::baffled:

pogoda dzis w miare fajniutka, choc co chwile sloneczko zachodzi.. ja juz wstawilam 2 pranie do pralki, a bede prac chyba jeszcze z 3 razy heheh, bo oprocz naszych ciuchow to musze wyprac wszystkie 68 ciuszki dla Tomusia.. z 62 prawie juz powyrastal, bodow i spiochow 62 to nawet na niego nie zaloze bo sa za krotkie..:sorry: takze same ciuszki Tomusia zajma 3 prania :-D kto to pozniej uprasuje...:rofl2:

reklama
witaJ CARINO ,serdeczne Gratki drugiej ciazy,Twoj synek jest troszke starszy od mojego.Wiesz ja jak bylam w ciazy to zrobilam sobie taki test na ktorym wyskakuje w ktorym tyg jestes.Juz nie pamietam dokladnie ale cos jak 2,3 i np 5 + No i ja bylam ponad 5 i tak mi wyszlo .Oczywiscie ponad 5 liczac od daty ostatniej M.Moze sprobuj.

Do góry