madziula ja znam tych chyba wszystkich Polakow, co w Twoim bloku mieszkaja (a raczej tych co wiem, ze tam mieszkaja

) i raczej nie sa ąę

))

tez sie spotkalam z tym, ze trzeba pisac to podanie jak sie chce wziac dziecko na wakacje w innym terminie niz jest do tego przeznaczony.. pisalam kolezance takie podanie, bo ona ni w zab po nl i bez problemu puscili jej synka, bo ona miala w polsce egzaminy w swojej szkole, ale zas drugiej kolezance malego nie puscili i nie pojechali.. jakby zabrali go z wlasnej woli bez zgody to kara jest dosyc wysoka, nawet kiedys o tym na niedzieli czytalam....
Astrid nie przejmuj sie kuzynem, widocznie czegos wam musi zazdroscic skoro taki wredny typek z niego i wygadywal takie rzeczy do Ciebie

pogoda dzis w miare fajniutka, choc co chwile sloneczko zachodzi.. ja juz wstawilam 2 pranie do pralki, a bede prac chyba jeszcze z 3 razy heheh, bo oprocz naszych ciuchow to musze wyprac wszystkie 68 ciuszki dla Tomusia.. z 62 prawie juz powyrastal, bodow i spiochow 62 to nawet na niego nie zaloze bo sa za krotkie..

takze same ciuszki Tomusia zajma 3 prania

kto to pozniej uprasuje...