reklama
anetka880
Fanka BB :)
Sencilla jak sie przeprowadzimy to zapraszam do siebie, wyskoczymy na bazar pozniej na plaze :-)
AnnaJ007
No około 17 na bazarze nie byłam bo zawsze rybkę na obiad kupuje więc wcześniej jeżdżę...no ale zgadza się jest tam tanio! i rybki wydaja mi się lepsze niż u mnie na targu no i tańsze tylko że mniejszy wybór...takie "podstawy" tam mają...
I po "naszemu" troszkę mówią...chyba dużo mieszka PL w okolicach...
Sencilla mój mąż miał zakusy na Renualt Espace ale go od tego odwiodłam bo za mało nas...ale autko fajne... Tak czy inaczej 5 osób do auta małego to cięzko nawet jak na plażę się ruszyc czy na wycieczkę gdzie 2 h trzeba jechac...
I po "naszemu" troszkę mówią...chyba dużo mieszka PL w okolicach...
Sencilla mój mąż miał zakusy na Renualt Espace ale go od tego odwiodłam bo za mało nas...ale autko fajne... Tak czy inaczej 5 osób do auta małego to cięzko nawet jak na plażę się ruszyc czy na wycieczkę gdzie 2 h trzeba jechac...
anetka880
AnnaJ bardzoooo duzo Polakow czasami czuje sie jak w PL gdzie sie nie rusze to polacy
Iguana_
My dzisiaj zaliczyliśmy basenik. Było bardzo fajnie, nawet przez przypadek udało mi się poznać pół Polkę-pół Węgierkę która mówiła dość dobrze po polsku, choć z silnym akcentem. I miała synka Tymoteusza (AnnJ!!!
), ale już nazwanego po tutejszu, czyli Thimo;-)
Ja Was chyba ostatnio nie będę miała czasu doczytywać tak dokładnie. Przeprowadzka pochłania nas prawie całkowicie.
A tutaj kilka wiosennych fotek z tego weekendu

), ale już nazwanego po tutejszu, czyli Thimo;-)Ja Was chyba ostatnio nie będę miała czasu doczytywać tak dokładnie. Przeprowadzka pochłania nas prawie całkowicie.
A tutaj kilka wiosennych fotek z tego weekendu

Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Sto lat dla Ernesta, niech rośnie duuuuży i silny 

reklama
Iskierka71
Witam serdecznie.
Ja jak zwykle dziś ostatnia, ale tak mi się nie chciało z łóżka wychodzić...........;-)
Teraz jestem już po śniadanku i musialam Was trochę doczytać.
Aniuheven - najlepsze życzenia dla synka.
7axe7 - jak ci tam w tej Polsce? Wracasz jeszcze do Holandii???;-)
Ja byłam w Bevervijku tylko raz, bo trochę to za daleko dla mnie, wyprawa na cały dzień, a jadąc z moimi dziećmi to musialabym miec worek pieniędzy:-) Częściej bywalam na dużo mniejszym bazarze na Vleuten (Utrecht), ale jakoś ostatnio i tam nie jeździmy.
Dziewczynki, ja do starszych dzieci mialam ochraniacz prawie od początku, bo kupiłam go w komplecie pościeli. Baldachimu nigdy nie chciualam, bo uważałam że będzie tylko "kurzołapkiem", chocciaż bardzo mi się takie łóżeczka z baldachimem podobają:-). Tutaj sie nad baldachimem zastanawiam, ale tak bardziej do lóżeczka w salonie, bo nie chciałabym, by dziecko śpiąc w nim w ciągu dnia bylo narażone na przeciagi. Wciąż nie wiem, gdzie je ustawić w tym salonie....
Ochraniacze pewnie też kupię ale pożniej.
Nie zamierzam używac i nigdy też nie uzywalam tych rękawiczek-niedrapek... Moje dzieci się nie drapały, ale widzialam takie własnie zadrapane pazurkami maleństwa, więc wszystko chyba zależy od dziecka lub od prawidlowo obciętych pazurków.
Któraś pytala dlaczego nie wolno obcinać niemowlęciu paznokietków - otóż dlatego, bo paznokietki są bardzo delikatne i poprzez obcinanie ich nożyczkami można je bardzo łatwo uszkodzić. Dlatego tez na początek poleca się je delikatnie obgrywać przez mamę. Później oczywiście można obcinac.
Dla mnie zawsze horrorem było obcinanie dziecku pazurków u nóg...... I to obojętnie czy niemowlęciu czy starszemu dziecku...
Idę nastawić pranie - w końcu trzeba wyprać ciuszki dla małej ;-)
Ja jak zwykle dziś ostatnia, ale tak mi się nie chciało z łóżka wychodzić...........;-)
Teraz jestem już po śniadanku i musialam Was trochę doczytać.
Aniuheven - najlepsze życzenia dla synka.
7axe7 - jak ci tam w tej Polsce? Wracasz jeszcze do Holandii???;-)
Ja byłam w Bevervijku tylko raz, bo trochę to za daleko dla mnie, wyprawa na cały dzień, a jadąc z moimi dziećmi to musialabym miec worek pieniędzy:-) Częściej bywalam na dużo mniejszym bazarze na Vleuten (Utrecht), ale jakoś ostatnio i tam nie jeździmy.
Dziewczynki, ja do starszych dzieci mialam ochraniacz prawie od początku, bo kupiłam go w komplecie pościeli. Baldachimu nigdy nie chciualam, bo uważałam że będzie tylko "kurzołapkiem", chocciaż bardzo mi się takie łóżeczka z baldachimem podobają:-). Tutaj sie nad baldachimem zastanawiam, ale tak bardziej do lóżeczka w salonie, bo nie chciałabym, by dziecko śpiąc w nim w ciągu dnia bylo narażone na przeciagi. Wciąż nie wiem, gdzie je ustawić w tym salonie....
Ochraniacze pewnie też kupię ale pożniej.
Nie zamierzam używac i nigdy też nie uzywalam tych rękawiczek-niedrapek... Moje dzieci się nie drapały, ale widzialam takie własnie zadrapane pazurkami maleństwa, więc wszystko chyba zależy od dziecka lub od prawidlowo obciętych pazurków.
Któraś pytala dlaczego nie wolno obcinać niemowlęciu paznokietków - otóż dlatego, bo paznokietki są bardzo delikatne i poprzez obcinanie ich nożyczkami można je bardzo łatwo uszkodzić. Dlatego tez na początek poleca się je delikatnie obgrywać przez mamę. Później oczywiście można obcinac.
Dla mnie zawsze horrorem było obcinanie dziecku pazurków u nóg...... I to obojętnie czy niemowlęciu czy starszemu dziecku...
Idę nastawić pranie - w końcu trzeba wyprać ciuszki dla małej ;-)