• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

I komunia

witajcie
my też mamy w tym roku komunię, Matełkowi zostały najcięższe modlitwy do zaliczenia ale z nmi ma czas do kwietnia więc damy radę
przyjęcie robimy w domu, małe bo tylko na 13 osób.
w grudniu miałam chrzest bojowy z chrzcinami- udało się to w maju już pójdzie gładko.
wszystko robiłam sama...

reklama
Piwonia a dużo gości będziesz miała na tej komunii.
Ja w zeszłym roku przygotowywałam komunię dla koleżanki córki,i żeby się nie chwalić wszystko wypadło super:-):-):-)
Jedzenie smakowało wszystkim,przystawki też,a dekoracją stołu wszyscy byli zachwyceni.:-)
Podpatrzyłam wszystko co i jak się robi jak obsługiwałam wesela i przyjęcia okolicznościowe w restauracji,gdzie pracowałam 3 lata,przed urodzeniem Emilka:-)

asiulka jeśli mogę zapytać to jak udekorować stół na taką uroczystość bo kompletnie zielona jestem w temacie.....
nie chcę tez podawac rosołu jako I dania co można podać na I zamiast??

Dziewczyny na stół można zrobić jakąś dekorację kwiatową,nie wielką oczywiście.
Ja położyłam na środku stołu dwu kolorowy szyfon żółto-szafirowy ,zrobiłam z tego taką niby falę,a w środek był postawiony świecznik ,i było też kilka świeczniczkow z pływaczkami
Były też przy każdym nakryciu serwetki złożone w wachlarz,oczywiście w kolorystyce stołu,na przemian żółta,i szafirowa,
poszukam zdjecia moze gdzies mam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry