reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla maluszków

jezyk - mój jest z bialego złota z brylantem, a dla mnie wygląda jak srebrny z najzwyklejszym oczkiem :D najważniejsze, że wygląda skromnie - nie lubię przepychu, wielkich świecących brylantów. w sumie.. to biżuterii praktycznie nie noszę.

reklama
Widziałam właśnie Twój przed chwilą, bardzo ładny i faktycznie białe złoto wygląda jak srebro. My mamy obrączki pół na pół- pół złote pół białe złoto. Nie wiem jak Wy ale ja nie rozroznilabym czy to srebro czy białe złoto, nie znam się na tym w ogóle :D

Co do rodzaju złota, to obrączek zażądałam w żółtym złocie, bo to jednoznaczny symbol :-D Srebrne (czy białe złoto, które bardzo podobne) to różni ludzie noszą :-D

Dla mnie obrączki MUSZĄ być z żółtego złota (oczywiście mogą być też z białym, ale żółte jest niezbędne). Mój Mąż chciał początkowo tytanowe - powiedziałam mu, że nie ma problemu ale ma sobie innej żony szukać. No i chyba żadna go nie chciała ;)

Ja to samo kiedyś T wspomniałam ze zaręczynowy musi być żółte złoto i jakimś cudem zapamiętał i jest i obrączki tez żółte złoto bo białe mi się ze srebrem kojarzy i z parami z LO które se kupowały srebrne obrączki ze niby ślubne ble

Mi tam nie przeszkadza jak ktoś ma tytanowe czy z białego złota całe. Pewnie gdybym lubiła srebro to też bym takie miała. Już dawno mam gdzieś co kto sobie pomyśli. :)

Ja przed ślubem nosiłam tylko srebro, ale od momentu planowania ślubu i zaręczyn powiedziałam, że i obrączki i zaręczynowy muszą być z żółtego złota, jakoś zupełnie nie wyobrażałam sobie innych :-D

Nieobecna albo taki len z niego ze juz wolal zolte zloto niz szukac ;-)

My z Ł jezcze nie wybralismy obraczek ale chyba beda z zoltego zlota bo tescie ponoc maja zlota troche i chca nam dac bysmy przetopili

my mamy dokładnie takie :
obraczki_3_475.jpg skromne delikatne
kiedyś tylko srebro teraz złoto mi się podoba ;-) kiedyś może kolczyków i łańcuszka się dorobię :-D

Załączniki

• obraczki_3_475.jpg
    obraczki_3_475.jpg
    6 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Agulqa - my mieliśmy mało złota, ale pamiątkowe po prababci. Chcieliśmy je z sentymentu dołożyć do naszych obrączek. Ale okazało się, że przetopienie i dołożenie tego złota wyjdzie nas 700 zł drożej niż kupienie nowych obrączek, więc zrezygnowaliśmy.
My mamy coś takiego:
klasyczne-zlote-obraczki-zo-z-r03-obr-734.jpg

Załączniki

• klasyczne-zlote-obraczki-zo-z-r03-obr-734.jpg
    klasyczne-zlote-obraczki-zo-z-r03-obr-734.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 46
Do góry