• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Mi też od początku wszyscy wróżyli synka, tylko nie moja Mama. Okazało się, że jednak synek. Nawet wczoraj dostaliśmy zdjęcie z siusiakiem. Zresztą od jakiegoś czasu wszyscy, łącznie z moją Mamą, mówią że jednak chłopak, bo podobno wyładniałam bardzo (ja tego jakoś nie widzę:-D).

U nas zostaje Oliver chyba hmm :) co do dawania drugiego imienia to nasze dzieci maja zawsze po kims z rodziny Alex ma po mnie Viktor ma po mezu Małgosia ma po mamie chrzestnej a Oliver bedzie miał po moim tacie chociaz juz nie zyje (podobno nie daje sie po zmarłych ale to moja wielka miłość i był wspaniałym czlowiekiem do tego urodziny ma 14 czerwca ):)

Mój Borys dostanie imię po Dziadku mojego Miśka.
Przyznam szczerze, że mam to gdzieś, że nie daje się po zmarłych imion... Dzięki swojemu dziadkowi mój Misiek jest w ogóle na świecie. Jego dziadek był bowiem wspaniałym specjalistą w leczeniu niepłodności. Wyleczył własną córkę, która prawie nie miała szans na dziecko.
Na drugie mój Mały dostanie Aleksander - po swoim Tacie :-)
Jest bowiem taka rosyjska tradycja, że syn dostaje drugie imię po ojcu. A mój Misiek ma rosyjskie korzenie (właśnie Dziadek jego był rosjaninem :happy:)

Moja Majka ma drugie imię po babci - Zofia a mały pewnie będzie miał jedno, bo nawet z pierwszym mam problem, kompletnie nie wiem jakie mu dać, więc co dopiero myśleć o drugim;-):-)

mój synuś też będzie miał drugie imię po tacie. Tak więc będzie: Filip Albert :-) oczywiście jak tatuś pójdzie do urzędu i nic nie sknoci:-D:-D

hehehe Monika radze pilnować bo na lubelszczyznie to tradycja mojemu mezowi jego ojciec spierdzielil tak mialo byc MARCIN a na drugie Zbigniew popił i zapisał na odwrot na szczescie on sam nie lubi swojego pierwswzego imienia i posluguje sie drugim czasami zdaza sie ze ktos dzwoni i prosi Zbyszka a odpowiedz jest prosta nie ma tu takiego :)

A ja jestem za tym, zeby kazdy mial swoje imiona. Nie nadaje imion po czlonkach rodziny. Jakos nigdy u nas nie bylo to tradycja, a po drugie nie wiedzialbym kogo imie podac jako drugie zeby nie bylo jakis nieporozumien czy dasow ;-) Chcialabym zeby nasze dzieci mialy imiona malospotykane i niezbyt oklepane no i nie za dlugie bo nazwisko jest 8 literowe ;-) Podobaja mi sie tez dwa imiona :-) Ja jestem Marta Ewelina, maz Przemyslaw (ma jedno imie bo drugiego nikt nie umial wymyslec hihi ;-) ) corcia Sandra Oliwia, a teraz Alan Dawid :-)

kochane czy dziewczynka czy chlopiec, dowiemy sie dopiero jak sie urodzi!!!
Pewna jestem ze ktoras z nas bedzie miala niespodzianke :-):-):-)
pozdrawiam:rofl::rofl::rofl:

Ja na pewno będę miała niespodziankę, bo nie pytam fachowców o płeć, a "fachowcy domorośli" podzielili się na dwa obozy.;-) Dobrze, że nie ma większego wyboru w płciach, bo wtedy to już pewnie każdy by mówił co innego...:szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry