reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Kalina wszystkiego naj z okazji rocznicy.
Właśnie przypomniała mi się historia którą ostatnio szwagierka mi opowiadała. Ona ma koleżankę położną która była przy pewnym porodzie: Kobieta urodziła dzidziusia- szczęśliwa że juz po wszystkim a tu słyszy "no to co rodzimy dalej". Zdziwiona pyta "ale co dalej?" -"no drugie dziecko" :-D
A to ci dopiero niespodzianka. A podobno na usg jedno tak się schowało za drugie że nie było go widać.
W sumie nie mogę sobie takiej sytuacji wyobrazić :tak:
Tak więc Kalinko wszystko możliwe:-D:-D

A ten Gawliński to nie ma synków - Beniamina i Emanuela?
Co do Beniamina, to dziś obchodzi imieniny. Ten dzień to również nasza rocznica ślubu - zaczęłam się martwić, czy to nie znak z tym Beniem. Pojutrze usg :elvis: Ksenia, bądź twarda!

Tak Kalinko, to właśnie imiona jego bliźniaków:tak:

Ja również przyłączam się do Czerwcówkowych życzeń pomyślności na następne lata dla Was. I nie martw się Ksenia na pewno będzie Ksenią;-)

Nam4 roznych lekarzy powiedzialo ze dziewczynka, wiec tego sie bedziemy trzymac....sami nawet na 3D moglismy dobrze zauwazyc ze "pipka" jak nic :-)

a imie...to jak narazie przystalismy na Inez :-) troche nas te pertraktacje kosztowaly nerwow bo oby dwoje uparci jestesmy... a byly opcje na Zuzie, Amelke, Marike ... a na chlopca Maksymilian, Kacper no i moj mezys ostro postulowal przy Tristanie, ktory w ogole mi sie nie podobal.

Drugie imie corcia dostanie po mojej kochanej babci i bedzie Donatka :)

Nam4 roznych lekarzy powiedzialo ze dziewczynka, wiec tego sie bedziemy trzymac....sami nawet na 3D moglismy dobrze zauwazyc ze "pipka" jak nic :-)

a imie...to jak narazie przystalismy na Inez :-) troche nas te pertraktacje kosztowaly nerwow bo oby dwoje uparci jestesmy... a byly opcje na Zuzie, Amelke, Marike ... a na chlopca Maksymilian, Kacper no i moj mezys ostro postulowal przy Tristanie, ktory w ogole mi sie nie podobal.

Drugie imie corcia dostanie po mojej kochanej babci i bedzie Donatka :)

Gonia, Inez... dla mnie bomba :-) takie tajemnicze :-) super!!! u nas też na razie pertraktacje trwają ale koncepcji zero jak drugie dziecięcię nazwać :-D

reklama
Kalina samych słonecznych dni dla Was z okazji rocznicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i informuj co tam na USG widać;-):-D
A moj P. wczoraj wyskoczyl z Magdusia,ja mialam na mysli cos mniej pospolitego ale w koncu i ja sie do niego przekonalam,ale jeszcze zobaczymy:tak::tak:

Beata a wydawało mi się, że o Magdalenie wspominalaś już wcześniej...

Moim zdaniem to piękne i ponadczasowe imię. Sami się na nie pokusiliśmy i nie żałujemy. Ładnie brzmi dla dziecka: Madzia, Magdusia, Madziunia, Madziulka, Magdeczka, Magdalenka, Lenka....rodziców wyobraźnia nie zna granic;-):-D. Na nastolatkę mówi się zwykle Magda a przyjaciółki Madzia. Dorosła to Pani Magdalena.

Jeśli chodzi o zachodnie brzmienie tego imienia to można było się osłuchać swego czasu choćby przy okazji amerykańskiej Sekretarz Stanu za Clintona - Madeleine Albright.

Z literatury z kolei przychodzi mi do głowy powieść Johna Jakesa "Północ Południe" - była też ekranizacja. Tam była Madeleine Fabray - tragiczna miłość głównego bohatera Orry'ego Maina.

Spotkałam się z dwojakim sposobem wymawiania tego imienia (piszę jak słyszę:-) Medlin albo Madlen. Zdrobnienie: Maddy.

Może natknęłaś się na serial Jon and Kate + 8, leci na kanale Discovery Travel and Living? To serial o rodzinie: małżeństwo+ bliźniaczki+ sześcioraczki - na faktach.
Bliźniaczki mają na imię właśnie: Maddy i Cara (Kara) pozostałe dziewczynki:
Alexis, Leah (Lija - czyt.) i Hannah (Hana - czyt.). Mnie się podoba również imię Hahhah i Leah - z tych obco brzmiących :sorry:

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry